پانزدهمین نمایشگاه فرش دستباف فارس

افتتاح پانزدهمین نمایشگاه تخصصی فرش دستباف با حضور جمعی از مسئولان استانی در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی استان فارس انجام شد.
به گزارش روابط عمومی مرکز ملی فرش ایران، آغاز به کار پانزدهمین دوره از نمایشگاه فرش دستباف استان فارس در نمایشگاه بین المللی گلستان شیراز در فضاییبه مساحت تقریبی ۶۰۰۰ متر مربع و با حضور ۵۳ تولید کننده و بافنده فرش دستباف کشور با زمینه فعالیت تولید انواع فرش دستباف، تابلوفرش، گلیم، گبه، جاجیم و گلیم‌فرش که ۴۹ درصد از مشارکت‌کنندگان از استان فارس و مابقی از استان‌های آذربایجان غربی، قم، خراسان رضوی، گلستان، کرمان، تهران و اصفهان می‌باشند که درقالب ۱۲۵ شرکت کننده و ۲۳۰ غرفه و با حضور مهندس یداله رحمانی معاون هماهنگی ، توسعه اقتصادی ومنابع انسانی استانداری فارس، دکتر مسعود رضایی و دکتر علی اکبری نمایندگان مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی و مدیران دستگاهای اجرایی برگزار شد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری فارس گفت: افزون بر 165 هزار بافنده فرش در فارس در حال فعالیت هستند که بیمه تامین اجتماعی دغدغه اصلی آنها است.
مهندس یدالله رحمانی شامگاه سه شنبه در آیین گشایش پانزدهمین نمایشگاه تخصصی فرش دستباف در محل نمایشگاه های بین المللی استان فارس در شهرک گلستان شیراز افزود: 17 درصد صادرات فرش کشور مربوط به استان فارس است و در این استان افزون بر 200 صنعتگر در حوزه صنایع دستی در حال فعالیت هستند.
معاون استاندار فارس با اشاره به گشایش پانزدهمین نمایشگاه فرش دستباف فارس در این آیین گفت: برگزاری اینگونه نمایشگاه ها باعث رونق اقتصادی و توسعه صادرات غیرنفتی در استان فارس و کشور می‌شود. وی اضافه کرد: توسعه صادرات غیرنفتی یکی از الزاماتی است که دولت برای اقتصاد برنامه ریزی کرده و بایستی توجه ویژه ای به صادرات محصولات غیر نفتی در کشور وجود داشته باشد.
گفتنی ست: چندین کارگاه آموزشی و همایش در حاشیه روزهای برگزاری این نمایشگاه برگزارمی شود. تمامی علاقمندان و متخصصان و عموم بازدیدکنندگان می‌توانند جهت بازدید از این نمایشگاه تا روز شنبه مورخ ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ همه روزه از ساعت ۱۶ تا ۲۱ به محل دائمی نمایشگاه های بین المللی فارس مراجعه نمایند.



خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

سهم ویژه فارس در صادرات فرش دستباف

صادرات بیش از ۱۷ درصد فرش دست باف کشور به استان فارس اختصاص دارد.
رئیس اداره فرش صنعت، معدن و تجارت فارس در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، گفت: این استان بیش از ۱۷ درصد صادرات فرش دستباف را به خود اختصاص می‌دهد که اگر خروج فرش از مبادی گمرکات سایر استان‌ها را نیز در نظر بگیریم بیش از یک پنجم صادرات کل کشور می‌شود.
فرش دستباف
افرسیابی افزود: تولید فرش دستباف در شش ماهه نخست امسال ۲ هزار و ۸۶۶ تن بوده است که از لحاظ وزنی ۳۵ درصد نسبت به مدت مشابه پارسال افزایش دارد، ولی به دلیل افزایش قیمت دلار منفی چهار درصد کاهش ارزشی را نشان میدهد.
وی با اشاره به این که در استان بیش از ۱۶۷ هزار بافنده وجود دارد، گفت: از این تعداد ۱۲۳ هزار و ۷۸۰ نفر شناسنامه دار و دارای کارت قالیبافی و ۳۱ هزار و ۱۱ نفر هم بیمه تامین اجتماعی هستند.
افراسیابی ادامه داد: شهرستان‌های فیروز آباد، نی ریز، آباده و فراشبند عمده تولید کنندگان فرش دستباف استان هستند.


خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

خانه فرش قشقایی فیروزآباد فارس افتتاح شد

پس از ثبت معنوی و جهانی فرش دستباف قشقایی و گبه فارس، خانه فرش قشقایی فیروزآباد آغاز به کار کرد.
به گزارش روابط عمومی مرکز ملی فرش ایران این مرکز برای تقویت و حمایت از تشکل‌ها و تولیدکنندگان فرش دستبافت، در راستای توسعه امر صادرات اقدام به احداث خانه فرش دستبافت در مراکز استان‌ها و شهرستان‌ها با توجه به ظرفیت‌های موجود در هر منطقه کرده است.
هدف از راه‌اندازی خانه فرش قشقایی حفظ، احیا و رونق بخشیدن به هنر، صنعت چند هزار ساله استان به عنوان میراث فرهنگی ماندگار فارس در طرح ها ونقش ها ورنگ های متفاوت ترکی، لری، عربی و تاجیک است.
دست پاک رییس مرکز ملی فرش ایران بیان کرد: استان پهناور فارس ظرفیت بزرگی در حوزه فرش دستباف دارد حدود 165000‌‌ هزار نفر بافنده در حوزه فرش در این استان فعالیت می کنند، ضرورت دارد با تقویت تشکل های بخش خصوصی این استان به جایگاه اصلی خود در کشور دست یابد.
وی اظهار داشت: تعداد ۵۰ تعاونی با 3200 بافنده فرش در شهرستان فیروز آباد مشغول به فعالیت بوده و از این تعداد 700 نفر نیز تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی هستند.
علی همتی رئیس سازمان صنعت، معدن وتجارت در آیین افتتاح این خانه فرش گفت: این اقدام علاوه بر حمایت و تقویت تولید کنندگان فرش دستباف، به توسعه صادرات فارس نیز کمک خواهد کرد.
وی افزود: خانه فرش قشقایی می تواند در ایجاد اشتغال و فرصت های شغلی منطقه نیز تاثیر بسیار داشته باشد. این استان پهناور ظرفیت بزرگی در حوزه فرش دستباف دارد به نحوی که 165 هزار نفر بافنده در حوزه فرش در آن فعالیت دارند و ضرورت دارد که با تقویت تشکل های بخش خصوصی به جایگاه اصلی خود در کشور دست یابد.
هدف مسولین استانی وملی از راه‌اندازی خانه فرش قشقایی حفظ، احیا و رونق بخشیدن به هنر ، صنعت چند هزار ساله استان به عنوان میراث فرهنگی ماندگار فارس در طرح ها ونقش ها ورنگ های متفاوت ترکی، لری، عربی و تاجیک است.



خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

1300 بافنده فرش دستباف و گبه قشقایی

تولید کننده فرش قشقایی و گبه در استان فارس گفت: تمام دست بافته‌ها از پشم دستریس و رنگ‌های گیاهی با طرح‌هایی جدید تولید می‌شود.
این تولیدکننده در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با بیان اینکه بافندگان از نقشه‌ها و سنت‌های قدیم برای طراحی فرش‌ها استفاده می‌کنند افزود: آن‌ها ایده‌های کهن را با ایده‌های نو تلفیق و طرح‌هایی منحصر به فرد خلق می‌کنند.
فرش قشقایی
وی با اشاره به اینکه هم اکنون حدود ۱۳۰۰ بافنده در استان فارس بافندگی می‌کنند گفت: این دستبافته‌های اصیل را در نمایشگاه‌های مختلف کشور در دید عموم قرار می‌دهیم تا بیان شود که فرش‌های تولیدی چقدر می‌تواند در اقتصاد کشورمان موثر باشد.
این تولید کننده با تاکید بر اینکه در مجموع صادرات شرایط خیلی خوبی ندارد افزود: کشور‌هایی از آسیای شرقی هستند که در ۶ ماهه نخست امسال فرش‌ها را به این کشور‌ها صادر کرده ایم و این صادرات تا حدودی افزایش پیدا کرده است.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

هنری که چشم جهانیان را به خود خیره کرد

گروهی از گبه‌بافان وکارشناسان فرش دستباف ژاپن با سفر به شهرستان اقلید از نزدیک با هنر دست بافندگان شهرستان اقلید آشنا شدند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، کارشناس فرش ژاپنی با تأکید بر اینکه ایران باید اقدامی مؤثر برای معرفی واقعیت فرهنگی، هنری و تاریخی خود به مردم دنیا انجام دهد ، خاطرنشان کرد: ارائه کتاب‌هایی در زمینه معرفی فرهنگ، اصالت و محصولات ایرانی می‌تواند زمینه آشنایی بهتر و مؤثرتر کشورهای دیگر جهان را با ایران فراهم کند.
وی، با اشاره به استقبال ژاپنی‌ها از گبه و تمایل آن‌ها به این صنعت دستی، گفت: اصالت و کیفیت محصولات ایرانی و هنر نهفته در آن‌ها به ویژه صنعت فرش‌بافی کشور بسیار چشمگیر است.
این گردشگر ژاپنی با بیان اینکه متأسفانه محصولات اصیل ایرانی باکیفیت نامناسب و پایین کپی و در دنیا عرضه می‌شود افزود: این امر موجب سلب اعتماد دنیا از تولیدات ایران می‌شود؛ ازاین‌رو لازم است برای ثبت و معرفی آن‌ها به جهان اقدامی مؤثر صورت گیرد.
نماینده سازمان صنعت و معدن فارس نیز گفت:با توجه به استقبال خارجی‌ها از صنعت فرش و گبه‌بافی ایران، تعاونی‌ها و اتحادیه‌های فرش فعال در کشور، در راستای ارائه آموزش‌های لازم به علاقه‌مندان این صنعت ، شعبه‌هایی نیز در خارج از ایران راه‌اندازی کرده‌اند.
خانبازی افزود:برپایی تور ایران‌گردی، بازدید از مراکز و کارگاه‌های فرش دست بافت و گبه‌بافی، حضور در بین عشایر و آشنایی با زندگی و هنر فرش‌بافی و گبه‌بافی آن‌ها از نزدیک و ... ازجمله برنامه‌هایی است که در پایان هر دوره آموزشی برای حرفه‌آموزان خارجی گبه‌بافی برنامه‌ریزی شده است.
در شهرستان اقلید حدود ۱۰ هزار نفر بافنده فرش هستند که سالانه ۱۵ هزار مترمربع انواع بافت‌ها را تولید و به بازار عرضه می‌کنند.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

تکریم پدر گبه جهان در شیراز

مراسم تکریم پدر گبه جهان در شیراز برگزار می‌شود.
به گزارش خبرنامه کارایان فرش به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، رییس بنیاد نخبگان استان فارس گفت: در مراسمی که چهارم اردیبهشت برگزار می شود از غلامرضا ذوالانواری، کارآفرین و هنرور برجسته فرش دستباف که عنوان پدر گبه جهان را در کارنامه دارد، تقدیر می‌شود.
پدر گبه جهان
حبیب شریف با اشاره به برگزاری مراسم تکریم از سه تن از سرآمدان هنری و ادبی در 4 اردیبهشت ماه افزود: یکی از اهداف بنیاد ملی نخبگان شناسایی، هدایت استعدادهای برتر، نخبه‌شناسی، نخبه‌پروری و نخبه‌گماری است.
وی گفت: هدف از تکریم، توسعه و ترویج فرهنگ تکریم، شناسایی اثرگذاری علمی، فرهنگی، ادبی و هنری نخبگان و سرآمدان، شناسایی رموز موفقیت آن‌ها، زمینه‌سازی حضور هر چه بیشتر این افراد در جامعه برای اثرگذاری بیشتر، معرفی مشاهیر ایرانی در سطوح ملی و بین‌المللی و الگوسازی شیوه زندگی علمی و فرهنگی آنان است.
مراسم تکریم غلامرضا ذوالانواری، پدر گبه جهان چهارم اردیبهشت از ساعت 16 تا 20 در تالار حافظ شیراز، برگزار می‌کند.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

افزایش صادرات فرش در فارس

مدیر کل گمرکات فارس از افزایش 22 درصدی صادرات فرش در استان خبر داد.
به گزارش کارایان به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ رحیمی مدیرکل گمرکات فارس گفت: از ابتدای امسال تاکنون 174 تن فرش دستباف و سایر مفروشات به ارزش 7 میلیون و 611 هزار و 292 دلار از فارس صادر شده است.

صادرات فرش فارس

رحیمی افزود: میزان صادرات امسال نسبت به مدت مشابه پارسال از لحاظ وزنی 18 درصد و از لحاظ ارزشی 22 درصد رشد یافته است.
وی با بیان اینکه سهم فرش دستباف در صادرات این استان 5.5 درصد است، تصریح کرد: 17 درصد صادرات فرش دستباف کشور متعلق به استان فارس است.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

رشد ۵۱ درصدی صادرات فرش دستباف فارس

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس از افزایش ۵۱ درصدی رشد صادرات فرش دستباف در ۱۰ ماه سال جاری از فارس خبر داد.
به گزارش کار ایان در ارتباط با مهر، علی همتی پیش از ظهر امروز در مراسم اختتامیه یازدهمین المپیاد فرش دستباف، گفت: استان فارس از گذشته تاکنون جایگاه مناسبی در تولید فرش دستباف داشته و امروز نیز بخش زیادی از بازارها را در اختیار دارد.

رشد ۵۱ درصدی صادرات فرش دستباف فارس

وی ادامه داد: در ۱۰ ماه گذشته سال جاری ۷۶۹ تن فرش با ارزش ۵۱ میلیون دلار صادر شده در حالیکه سال گذشته ۳۲۵ تن با ارزش ۲۵ میلیون دلار را شاهد بودیم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس تاکید کرد: این رشد ۵۱ درصدی در افزایش صادرات نشان از فراهم بودن موقعیت و بازاریابی صحیح در خارج از کشور دارد.
همتی با اشاره به وضعیت تولیدی و اقتصادی استان فارس نیز گفت: راه اندازی کارگروه رفع موانع تولید کمک بسیار بزرگی به اقتصاد استان فارس نیز که در این راستا تاکنون ۵۴۳ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شد.
وی با بیان اینکه امنیت و آرامش استان فارس فرصتی مهم برای سرمایه گذاری است، گفت: در یک ماه و نیم آینده چند پروژه بزرگ صنعتی و تولیدی با سرمایه‌گذاری یک هزار میلیارد تومان و اشتغال‌زایی برای ۱۵۰۰ نفر در استان فارس به بهره‌برداری می‌رسد.
رئیس صنعت، معدن و تجارت فارس یادآور شد: در ایام دهه فجر نیز ۵۵ طرح صنعتی، تولیدی و خدماتی با سرمایه‌گذاری ۳۷۱ میلیارد تومان و اشتغال‌ ۱۴۵۴ نفر افتتاح شد.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب