سهم ویژه فارس در صادرات فرش دستباف

صادرات بیش از ۱۷ درصد فرش دست باف کشور به استان فارس اختصاص دارد.
رئیس اداره فرش صنعت، معدن و تجارت فارس در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، گفت: این استان بیش از ۱۷ درصد صادرات فرش دستباف را به خود اختصاص می‌دهد که اگر خروج فرش از مبادی گمرکات سایر استان‌ها را نیز در نظر بگیریم بیش از یک پنجم صادرات کل کشور می‌شود.
فرش دستباف
افرسیابی افزود: تولید فرش دستباف در شش ماهه نخست امسال ۲ هزار و ۸۶۶ تن بوده است که از لحاظ وزنی ۳۵ درصد نسبت به مدت مشابه پارسال افزایش دارد، ولی به دلیل افزایش قیمت دلار منفی چهار درصد کاهش ارزشی را نشان میدهد.
وی با اشاره به این که در استان بیش از ۱۶۷ هزار بافنده وجود دارد، گفت: از این تعداد ۱۲۳ هزار و ۷۸۰ نفر شناسنامه دار و دارای کارت قالیبافی و ۳۱ هزار و ۱۱ نفر هم بیمه تامین اجتماعی هستند.
افراسیابی ادامه داد: شهرستان‌های فیروز آباد، نی ریز، آباده و فراشبند عمده تولید کنندگان فرش دستباف استان هستند.


خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

عدم وجود شناسنامه ی واحد برای صادرات فرش دستباف

موضوع شناسنامه‌دار کردن و راه های خنثی کردن تحریم های فرش دستباف در گفت و گوی رئیس مرکز ملی فرش ایران با خبرنگار خبرگزاری فارس.
رئیس روابط عمومی مرکز ملی فرش ایران به سؤال خبرنگار خبرگزاری فارس درباره شناسنامه فرش دستباف پاسخ داد. شناسنامه‌دار کردن فرش، به حفظ هویت فرش دستباف ایرانی و زمینه‌سازی لازم برای جلوگیری از جعل این کالا توسط کشورهای رقیب و اطمینان خاطر دادن به مشتری در هنگام خرید کمک می کند.
وی ادامه داد: با توجه به تحریم فرش دستباف ما به دنبال آن بودیم که یک سازمان بین المللی که ارتباطات جهانی دارد را برای این کار انتخاب کنیم چرا که عملا امکان تحریم این سازمان در عرصه بین‌المللی وجود ندارد.
دستپاک گفت: کمک به توسعه و ارتقاء توانایی های فنی و تخصصی در حوزه صدور شناسنامه فرش دستباف، ایجاد و تقویت بانک های اطلاعاتی موضوع تفاهم نامه، فراهم کردن تمامی زیرساخت های فنی شامل نرم افزار و سخت افزار برای صدور شناسنامه فرش دستباف، فراهم کردن تمامی زیرساخت های فنی درج و نصب صدور شناسنامه فرش دستباف بر روی فرش دستباف و صدور شناسنامه فرش دستباف و نصب شناسنامه به مدت ۲ سال به صورت کاملا رایگان برای متقاضیان شناسنامه از جمله مواردی ست که در تفاهم نامه اخیر مرکز ملی فرش ایران و سازمان بین المللی سیتی وان لحاظ شده است.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار فارس در خصوص میزان اشتغال فرش دستباف با اشاره به این که فرش دستباف ایرانی، نماد ظهور و بروز فرهنگ ایرانی است، اظهار داشت: هنر- صنعت فرش دستباف با کمترین سرمایه‌گذاری تحقق پیدا می‌کند، در حال حاضر 2 تا 2.5 میلیون نفر ( معادل 6 تا 8 میلیون نفر خانوار ) در کشور از طریق این صنعت امرار معاش می‌کنند.
دستپاک تاکید کرد که در دیدار از نمایشگاه دموتکس آلمان و بر اساس اظهارات شرکت کنندگان، فرش دستباف ایران رتبه اول را از نظر کیفیت و زیبایی به خود اختصاص داده است ولی متاسفانه بندر هامبورگ که در طی سال های متمادی در تسخیر تجار ایرانی فرش دستباف و انبار فرش دستباف بوده و از طریق این بندر فرش دستباف به بسیاری از کشورهای اروپایی صادر می گردید، جایگاه خود را از دست داده است و تعداد تاجران فرش در آن جا بشدت کاهش یافته است.
دستپاک در ادامه چنین اظهار کرد: ما برای مقابله با تحریم، در ملاقات با سفیر جمهوری اسلامی ایران در برونئی بر ضرورت ایجاد نمایشگاه دائمی فرش دستباف در کشور برونئی تاکید و ایشان قول دادند مقدمات این کار را فراهم کنند و اعزام متخصصان بازاریابی . اجرای تحقیقات بازار با هدف شناسایی دقیق فرصت‌ها و استفاده از ظرفیت های لازم به خصوص در کشورهای" آ سه آن " و ورود به بازارهای هدف جمله برنامه مهم و آتی مرکز ملی فرش ایران است.
دستپاک در ادامه گفت، خوشبختانه فرش دستباف ایران تقاضای بسیاری از بازارهای اروپایی ست که کشور بلژیک از جمله آن است، ما در صدد هستیم که از تمامی ظرفیت ها استفاده کنیم.
وی در خاتمه بیان کرد:فرش دستباف ایران بیش از همیشه نیازمند همکاری بخش های دولتی، سازمان های مردم نهاد، ذینفعان فرش دستباف و بیش تر از همه حمایت و همدلی رسانه ها است.


خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

ثبت 53 نشانه جغرافیایی ثبت شده فرش دستباف

نشانه جغرافیایی نشان هایی ست که مبداً کالایی را به قلمرو، منطقه یا ناحیه ای از کشور منتسب می سازد، مشروط بر این که کیفیت، مرغوبیت، شهرت یا سایر خصوصیات کالا اساساً قابل انتساب به مبداً جغرافیایی آن باشد.
ه گزارش روابط عمومی مرکز ملی فرش ایران، 53 نشانه جغرافیایی فرش دستباف ثبت ملی شد. در سال های گذشته نشان جغرافیایی فرش 53 منطقه ایران در سازمان جهانی مالکیت فکری (WIPO)، به ثبت رسید.
ثبت فرش دستباف
با تداوم روند ثبت جهانی مناطق جغرافیایی فرش دستباف ایران از کپی‌برداری رقبای فرش ایران و دست‌اندازی به نام های جغرافیایی مناطق فرش‌بافی کشورمان جلوگیری می شود. مناطق ثبت شده فرش دستباف ایران عبارتند از :
1-فرش تبریز 2- فرش هریس 3- فرش شربیان 4- فرش آذرشهر 5- فرش بخش خواجه 6- فرش بخشایش 7– فرش مهربان 8– فرش سراب 9– تابلو فرش سردرود 10– فرش ماهی خوی 11– فرش افشار تکاب 12– فرش اردبیل 13- فرش اصفهان 14– فرش کاشان 15- فرش نائین 16- فرش جوشقان 17- فرش یلمه علی آباد دهاقان 18 - فرش ایلام 19- فرش ورامین 20- فرش چهارمحال و بختیاری 21- فرش یلمه بروجن 22- فرش مشهد 23- فرش کاشمر 24- فرش ترکمن جرگلان و بجنورد 25- فرش کردی خراسان شمالی 26- فرش دویدوخ 27- فرش قهستان 28- فرش مود بیرجند 29- فرش درخش 30- فرش بیدگینه 31- فرش قلتوق 32- فرش خمسه زنجان 33 – فرش سیستان 34- فرش گبه فارس 35- فرش لری فارس 36- فرش قشقایی فارس 37- فرش آباده فارس 38فرش کشکولی فارس 39- فرش عرب فارس 40– فرش قم 41 – فرش بیجار 42- فرش سنه 43- فرش کرمان 44- فرش شهر بابک 45-فرش سنقر کلیایی کرمانشاه 46- فرش ترکمن گلستان 47- فرش لرستان 48- فرش کلاردشت 49- فرش ساروق 50- فرش همدان 51- فرش نهاوند 52- فرش یزد 53- فرش اردکان


خبرنامه کارایان

ادامه مطلب