همایش ملی فرش دستباف چهارمحال و بختیاری

همایش ملی فرش دستباف چهارمحال و بختیاری با حضور رئیس مرکز ملی فرش ایران در سالن همایش های اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی در شهرکرد برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز چهارمحال و بختیاری ؛ مدیر کل صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری گفت: برگزاری این همایش علمی با رویکرد تولید و صادرات در راستای ارتقای جایگاه این هنر صنعت استان چهارمحال و بختیاری در سطح ملی برگزار شد.
ملی فرش دستباف
سید نعیم امامی اافزود :64 مقاله از سراسر کشور به دبیرخانه این همایش ارسال شد که از این تعداد 30 مقاله با محوریت بازاریابی و 34 مقاله با محوریت تخصصی تولید فرش است.
وی گفت :10 مقاله به صورت شفاهی در کارگاه های علمی و 49 مقاله نیز به صورت پوستر در حاشیه این همایش ارائه شد.
در این همایش از 'بتول نصر و بهمن شیرازی' به عنوان قدیمی ترین فرشباف چهارمحال و بختیاری، آلبوم 350 رنگ سنتی و ثابت گیاهی فرش توسط سیدعلی عسگری از پیشکسوتان فرش بافی استان چهارمحال و بختیاری و آلبوم یکهزار و 200 رنگی ثابت گیاهی به روش علمی از مازیار کبیری از دانش آموختگان علمی این رشته، لوح زرین ثبت جهانی فرش بختیاری، مستند تلویزیونی فرش دستباف و آثار نفیس و قدیمی فرش دستباف استان رونمایی شد.
براساس آمارها 104هزار بافنده فرش در استان چهارمحال و بختیاری شناسایی شده و هم اینک 52 هزار دار قالی در قالب نه تعاونی فرش روستایی، دو تعاونی قالیبافی شهری و یک اتحادیه ساماندهی شده است.
خردادماه امسال با پیگیری های سازمان صنعت، معدن و تجارت استان چهارمحال و بختیاری، فرش دستباف چهارمحال و بختیاری در فهرست سازمان جهانی مالکیت فکری وایپو (WIPO) ثبت شد.
کاربرد رنگهای زیبا با استفاده از عصاره گلها و گیاهان و مواد اولیه طبیعی، شادابی و زنده بودن طرحها و نقش های متنوع از عوامل تقاضای بالا برای خرید فرش چهارمحال و بختیاری است.
بیشتر فرش های چهارمحال و بختیاری را 'یلمه' بروجن، 'گبه ریزباف' اردل، فرش 'بختیاری' مناطق عشایری و مناطق بختیاری نشین و فرش چالشتری شهرکرد تشکیل می دهد.
براساس نظر برخی از محققان، طرح فرش 'سرو و کاج' چهارمحال و بختیاری بعنوان اصیل ترین طرح آریایی مطرح است.
فرش نقش چالشتری چهارمحال و بختیاری در استانهای مختلف کشور و کشورهای حوزه خلیج فارس، اروپا، آمریکا و کانادا طرفداران فراوان دارد.



ادامه مطلب

نشست آموزشی ویدو کنفرانسی حوزه فرش دستباف

نشست هماهنگی بین مرکز ملی فرش ایران و مرکز آموزش بازرگانی به صورت برخط برای ارایه آموزش های فرش دستباف به ذینفعان این حوزه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی مرکز ملی فرش ایران؛ در راستای عملیاتی شدن مفاد تفاهم نامه مشترک با حضور رییس مرکز ملی فرش ایران و مدیرعامل مرکز آموزش بازرگانی، اولین جلسه آموزش برخط تحت وب برگزار شد.
براساس این گزارش در این جلسه که مدیران مراکز آموزش بازرگانی کشور به صورت ویدئو کنفرانسی در آن حضور داشتند، با اشاره به ضرورت و اهمیت استفاده از آموزش از راه دور در صرفه جویی در هزینه ها، تسریع در اطلاع رسانی و تصمیم گیریها، استفاده بهینه از منابع انسانی و... از جمله مزیت های استفاده از ویدئو کنفرانس عنوان شد.
براساس این گزارش در این جسله ارتباط زنده ویدئو کنفرانسی با مشارکت نمایندگی های آموزش بازرگانی استان های قم، کرمان، اصفهان، چهارمحال بختیاری، قزوین، فارس، خوزستان و خراسان رضوی برقرار شد و دراین ارتباط برخط با مسوولین معاونت تحقیقات و آموزش مرکز ملی فرش ایران درباره نحوه و چگونگی برگزاری دوره های آموزشی بحث و تبادل نظر شد.
در این گزارش آمده است در این ارتباط برخط همچنین بر ضرورت استفاده از نخبگان فناوری اطلاعات، تهیه اپلکیشن های تخصصی برای تجار فرش، تهیه بسته های آموزشی در جهت ارتقای کیفیت دوره ها تاکید شد.
گفتنی است؛ تفاهم نامه مشترک مرکز ملی فرش ایران با مرکز آموزش بازرگانی به منظور گسترش همفکری و همکاری های مشترک در زمینه فعالیت های علمی، مطالعاتی، آموزشی و ترویجی و افزایش تعاملات بین بخشی در راستای توانمند سازی فعالان حوزه تولید، فروش و صادرات فرش دستباف کشور منعقد شده است.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

کارگاه‌های فرش دستباف احیا شود

استاندار چهارمحال و بختیاری خواستار احیای کارگاه‌های فرش بافی در کشور و استان شد.
به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد؛ قاسم سلیمانی در همایش ملی فرش دستباف در شهرکرد گفت: فرش بافی از زمان‌های قدیم از مشاغل مطرح بود که با تغییر شیوه و سبک زندگی و معیشت مردم و رواج سریع کارخانجات فرش ماشینی، به مرور به سمت تعطیلی رفت.
کارگاه‌های فرش دستباف احیا شود
وی افزود: در سال‌های گذشته تحریم‌های اقتصادی و قطع ارتباط با بازار‌های جهانی و نبود گنجایش در بازار داخلی، تولید فرش در کشور را با چالش مواجه کرد.
استاندار چهارمحال و بختیاری با بیان ارزش افزوده بالای فرش دستباف تأکید کرد: فرش و کارگاه‌های فرش بافی در کشور و این استان احیا شود.
سلیمانی با بیان اینکه توافقات برجام و ارتقای روابط بین المللی باعث رونق صادرات و بازرگانی در کشور شد ادامه داد: برای رونق تولید و رشد اقتصادی باید صدور محصولات داخلی توسعه یابد.
گفتنی است: همایش ملی فرش دستباف با رویکرد تولید و صادرات، و با حضور حمید کارگر رئیس مرکز ملی فرش ایران و ۳۰۰ نفر از محققین و پژوهشگران فرش از سراسر کشور، صبح امروز شنبه ۲۴ تیر ۹۶ در اتاق بازرگانی شهرکرد برگزار شد.
در این همایش ۴۹ مقاله به صورت پوستر و ۱۰ مقاله به صورت شفاهی ارائه و از پیشکسوتان فرش استان چهارمحال و بختیاری تجلیل به عمل آمد.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

رونمایی از سه دستاورد حوزه فرش دستباف

همزمان با همایش ملی فرش دستباف در شهرکرد، از سه دستاورد حوزه فرش رونمایی شد.
به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد؛ سید نعیم امامی مدیرکل صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری از رونمایی سه دستاورد حوزه فرش همزمان با همایش ملی فرش دستباف در شهرکرد خبر داد.
رونمایی از سه دستاورد حوزه فرش دستباف
وی گفت: این دستاوردها شامل «لوح ثبت جهانی فرش بختیاری»، «آلبوم یک هزار و ۵۰۰ رنگ سنتی و ثابت گیاهی احیا شده فرش» و «مستند تلویزیونی فرش دستباف استان چهارمحال و بختیاری» می باشد.
همایش ملی فرش دستباف با رویکرد تولید و صادرات, و با حضور حمید کارگر رئیس مرکز ملی فرش ایران و ۳۰۰ نفر از محققین و پژوهشگران فرش از سراسر کشور، صبح امروز شنبه ۲۴ تیر ۹۶ در اتاق بازرگانی شهرکرد برگزار شد.
در این همایش ۴۹ مقاله به صورت پوستر و ۱۰ مقاله به صورت شفاهی ارائه و از پیشکسوتان فرش استان چهارمحال و بختیاری تجلیل به عمل آمد.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب