رشته دانشگاهی فرش‌بافی در اردبیل

مدیرکل میراث فرهنگی استان اردبیل به ضرورت ایجاد رشته دانشگاهی فرش‌بافی در اردبیل تأکید کرد.
کریم حاجی‌زاده در گفتگو با خبرنگار مهر در پاسخ به این سؤال که چرا میراث فرهنگی نسبت به توسعه رشته‌های دانشگاهی صنایع‌دستی پیشنهادی طرح نمی‌کند، اضافه کرد: ما بارها پیشنهادات خود را در جلسات مختلف انعکاس دادیم.
وی افزود: از جمله این پیشنهادات ایجاد رشته دانشگاهی فرش‌بافی است؛ چرا که فرش یکی از صنایع‌دستی اردبیل محسوب می‌شود و با آموزش دانشگاهی می‌تواند رشد و توسعه داشته باشد.

رشته دانشگاهی فرش‌بافی در اردبیل

مدیرکل میراث فرهنگی استان تأکید کرد: ارزش‌افزوده فرش ۸۰۰ درصد محاسبه شده و توسعه رشته‌های دانشگاهی با بازار کار مطلوب و ایجاد ارزش‌افزوده کلیدی و حیاتی است.
به گفته حاجی‌زاده انتظار داریم دانشگاه‌های استان به احیای رشته‌های صنایع‌دستی توجه کنند؛ چرا که در وضعیت فعلی توسعه صنایع‌دستی اردبیل در بازار نیازمند آموزش‌های تخصصی است.
وی تأکید کرد: بارها پیشنهادهایی طرح شده اما فعلاً محقق نشده است ولی میراث فرهنگی استان آماده همکاری با دانشگاه‌ها است و می‌تواند رشته‌های با ارزش‌افزوده بالا را معرفی کند.
وی افزود: علاوه بر این در روند آموزش‌های دانشگاهی نیز تا حد امکان با دانشگاه‌ها همکاری خواهیم داشت.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

صادرات ۶۹ میلیون دلاری فرش دستبافت ایران

رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت: امسال ۶۹ میلیون دلار صادرات مستقیم فرش دستبافت ایران انجام شد و مرکز ملی فرش ایران حامی تولیدکنندگان است.
به گزارش کارایان فرش به نقل از خبرنگار مهر، حمید کارگر بعدازظهر سه شنبه در آئین افتتاحیه نخستین نمایشگاه تخصصی فرش دستبافت استان گلستان و جشنواره گره زرین، اظهار کرد: در ۱۰ ماه نخست امسال ۲۷۵ میلیون دلار صادرات فرش ایرانی به ۸۰ کشور دنیا انجام شد که با وزن چهار هزار و ۴۰۰ تن نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۰ درصد رشد داشته است.
وی با بیان اینکه ارزش صادرات فرش دستبافت ایران نسبت به سال گذشته ۱۹ درصد رشد داشته، خاطرنشان کرد: موضوع برجام در صادرات فرش دستبافت اثر مستفیم داشت و در ابتدای سال ۲۰۱۶ نخستین محموله ایران پس از پنج سال وارد آمریکا شد.

صادرات ۶۹ میلیون دلاری فرش دستبافت ایران

کارگر افزود: در ۱۰ ماهه نخست امسال ۶۹ میلیون دلار صادرات مستقیم فرش دستبافت انجام شده و این درحالی است که سال گذشته صادراتی به آمریکا نداشتیم.
وی ادامه داد: باید صادرات را با برنامه و هدف انجام دهیم زیرا اگر صادرات بدون برنامه و هدف باشد به حالت اشباع خواهد رسید.
رئیس مرکز ملی فرش ایران با بیان اینکه باید سلیقه رقبا را رصد کنیم، گفت: برای بقا در بازار صادرات آمریکا باید مخاطب و نیازهای مصرف کننده را بشناسیم و مسئله تبلیغ که یکی از مهم ترین مولفه‌های مخاطب شناسی است را جدی بگیریم.
کارگر افزود: نباید به این که بقیه برند ایرانی را می‌شناسند اکتفا کنیم، بلکه باید داشته‌های قبلی خود را تقویت کرده و به فکر برند سازی برون مرزی باشیم.
وی فرش ترکمن را یکی از برندهای صاحب پیشینه و هویت عنوان و خاطرنشان کرد: بن مایه اصلی فرش ترکمن موجب شد تا به ثبت جهانی برسد، ما باید پاسداران خوبی برای گدشته باشیم تا در فرش دستبافت جایی برای تقلب و گروه بافی باقی نماند.
وی تصریح کرد: صنعت فرس باید به عنوان یک شناسنامه قدرتمند برای آیندگان به ارث گذاشته شود و در این میان مرکز ملی فرش ایران حامی تولیدکنندگان است.
رئیس مرکز ملی فرش ایران در خصوص وضعیت فرس کشور اظهار کرد: فرش ایرانی از لحاظ فرهنگ و هنر در صدر دنیا قرار دارد و سفیر پر افتخاری برای فرهنگ و هنر کهن ایران است، فرش ایرانی در موزه‌های بزرگ کشورهای مختلف وجود دارد و پیام آور فرهنگ و هنر مردم و صلح دوستی به دیگر نقاط دنیا است.
به گفته کارگر، فرش ایرانی در بخش اقتصاد مقاومتی هم قابل اتکا بوده و در این حوزه هیچ نمونه ای مانند فرش دستبافت ایرانی وجود ندارد.

ادامه مطلب

تولید ۲۵ هزار متر فرش در گلستان

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گلستان گفت: در ۱۰ ماه نخست امسال ۲۵ هزار متر مربع فرش در گلستان تولید شد.
به گزارش کارایان فرش به نقل از خبرنگار مهر، حسینقلی قوانلو بعدازظهر سه شنبه در آئین افتتاحیه نخستین نمایشگاه تخصصی فرش دستبافت استان گلستان و جشنواره گره زرین، اظهار کرد: در ۱۰ ماه نخست امسال ۲۵ هزار متر مربع فرش در گلستان تولید شد که دو میلیون دلار با صادرات ۱۵ هزار متر مربع برآورد شده است.

تولید ۲۵ هزار متر فرش در گلستان

وی افزود: ۲۵ هزار بیمه شده صنعت فرش در گلستان وجود دارد و به طور قطع برگزاری این نمایشگاه سکوی پرتابی برای صادرات تولیدات فرش استان خواهد بود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گلستان با اشاره به برپایی نمایشگاه تخصصی فرش دستبافت گلستان گفت: هفت استان برای شرکت در این نمایشگاه حاضر هستند و در سال آینده این نمایشگاه با حضور غرفه داران بیشتری برگزار خواهد شد.
قوانلو با بیان اینکه استان گلستان مهد فرش دستبافت کشور است، گفت: ۷۰ هزار بافنده در صنعت فرش و صنایع مرتبط با آن مشغول فعالیت هستند و برگزاری این نمایشگاه می‌تواند کمکی برای عرضه تولیدات استان و عاملی برای رشد و توسعه گلستان باشد.
وی با اشاره به جشنواره گره زرین خاطرنشان کرد: حدود ۱۰۰ نفر در این جشنواره و در رشته‌های بافندگی، طراحی، رنگرزی و رفوگری شرکت کردند که ۱۲ نفر به عنوان برترین‌ها انتخاب شدند.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب