ضرورت تقویت هنر صنعت فرش در استان ها

در دیدار رییس مرکز ملی فرش ایران با استاندار قزوین عنوان شد؛ تقویت هنر- صنعت فرش کشوردر نقاط مختلف نیازمند حمایت مسئولان ارشد استانی است.
به گزارش روابط عمومی مرکز ملی فرش ایران، حمید کارگر عصر یکشنبه در دیدار با فریدون همتی استاندار قزوین گفت: پس از برجام صادرات فرش ایران به آمریکا که در زمان تحریمها متوقف شده بود، از سرگرفته شده است و نشانه های بهبود و رونق در حوزه های مختلف تولید و تجارت فرش مشهود است هرچند که تنگناها و مشکلات نیز فراوانند.
رییس مرکز ملی فرش ایران ادامه داد: تحریمها بر تولید و تجارت فرش کشور به صورت مستقیم و غیرمستقیم تاثیرگذاربود و در عین حال عوامل دیگری همچون قدرت یافتن کفپوش های جایگزین و تغییر در سلایق مصرف کنندگان نیز بر صدور فرش ایرانی اثر کاهنده داشت.

ضرورت تقویت هنر صنعت فرش در استان ها

وی با اشاره به توانمندی قزوین در تولید فرش اظهارکرد: فرشبافی منحصر به شهر یا منطقه خاصی از ایران نیست اما در برخی نقاط کشور این هنر- صنعت ازشهرت خاصی برخوردار بوده است و برای نمونه فرشبافی در قزوین به ویژه در اوایل قرن حاضر و سالهای حکمرانی پهلوی اول با وجود کارخانه هایی چون اعتماد و سلامت نامدار شده است.
کارگر یکی از مشکلات تولیدکنندگان فرش دستباف را نداشتن مکان مناسب برای عرضه هنر و توانمندی خود و تنوع موجود در دستبافته ها عنوان کرد و با اشاره به برپایی نمایشگاه فرش در سرای تاریخی سعدالسلطنه خواستار دایمی شدن این رخداد با حمایت استانداری شد.

سرای سعدالسلطنه در خدمت فرش خواهد بود
در این دیدار استاندار قزوین گفت: توجه به حوزه فرش می توان در اشتغالزایی و صادرات نقش به سزایی داشته باشد و استانداری به این مهم توجه دارد.
همتی در ادامه به اقدامات صورت گرفته در این زمینه اشاره کرد و افزود: تسهیلات ارائه شده به تولیدکنندگان فرش و پیگیری حل مشکلات آنان توانسته کمک شایانی به این قشر بکند.
استاندار به احیای فرش قزوین اشاره کرد و اذعان داشت: فرش قزوین جز برترین و نفیس ترین فرش های جهان به شمار می رود که احیای این فرش در دستور کار قرار دارد.
وی در ادامه خواستار تقویت هنر- صنعت فرش در قزوین شد و اظهارداشت: یکی از معاونت های سازمان صنعت، معدن و تجارت استان باید به شکل ویژه مامور تقویت این بخش بشود.
استاندار قزوین اظهار کرد: برای تقویت صنعت فرش استان باید از توان نیروهای متخصص و مجرب در این حوزه به کار گرفت و از ظرفیت اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری نیز می توان برای تقویت هنر- صنعت فرش دستباف در استان بهره برد.
همتی، رونق تولید را دغدغه اصلی مدیران استان در راستای اشتغالزایی و تقویت معیشت مردم بر شمرد و در پایان اظهار داشت: برای تحقق اهداف خود در این زمینه از همه ظرفیتها استفاده کرده ایم و رونق صنعت فرش و افزایش اشتغالزایی در این بخش نیز می تواند بخشی از برنامه های دراین زمینه باشد.

صادرات فرش قزوین به سوئیس وکانادا
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قزوین نیز در این دیدارگفت: برای نخستین بار امسال فرش قزوین به کشورهای سوئیس و کانادا صادرشد.
علی اکبرکبیری افزود: درسال جاری 2 تن فرش به ارزش 120 هزار دلار از قزوین به خارج صادرشده است.
وی اظهارکرد: با ارائه تسهیلات بانکی 32 کارگاه فرشبافی در استان قزوین احیا یا راه اندازی شده اند که در مجموع دارای 400 نفر شاغل هستند.
کبیری اظهارکرد: توجه به ارتقای هنر- صنعت فرش استان به لحاظ کمی وکیفی به عنوان یکی از اولویتهای سازمان صنعت، معدن و تجارت قزوین به شمار می رود.
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قزوین افزود: برنامه هایی را برای تقویت فرش استان در دستورکار داریم و امیدواریم با اجرای آنها افزایش اشتغال این هنر- صنعت وگسترش صادرات این کالا از قزوین به خارج از کشور را شاهد باشیم.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

نشست علمی تخصصی گلیم نقش برجسته ایلام

معاون توسعه مدیریت و جانشین مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایلام گفت: نشست علمی تخصصی همایش گلیم نقش برجسته در ایلام برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری فارس از ایلام به نقل از روابط عمومی و امور فرهنگی اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایلام، علی مومنی در نخستین جلسه همایش گلیم نقش برجسته با حضور دکتر پوراشرف دبیر علمی همایش، معاونین و مسئولین اداره‌کل و همچنین کارشناسان معاونت صنایع دستی در اداره‌کل میراث فرهنگی ایلام اظهار داشت: برگزاری همایش گلیم نقش برجسته از سوی این اداره‌کل یکی از اقدامات مهم و موثر برای رفع موانع و چالش‌های توسعه در این حوزه به شمار می‌رود.
معاون توسعه مدیریت و جانشین مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ایلام گفت: به منظور برگزاری منسجم و هماهنگ برنامه‌های علمی و پژوهشی معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی این اداره‌کل تصمیمات لازم به منظور اجرایی کردن برنامه‌های همایش با رویه منسجم انجام خواهد داد.
وی تصریح کرد: از محورهای این همایش، ارسال چکیده حداقل 6 و حداکثر 12 مقاله (معرفی سخنران‌ها و رزومه کامل آنها به معاون‌ها) و ... است.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی اداره‌کل نیز در این نشست گفت: برگزاری نشست علمی مستلزم الگو و شیوه‌نامه مشخصی است تا به کمک آن بتوان در روند برگزاری از امکانات و زمان بیشتری بهره‌برداری را داشته باشیم.
حمید بختیاری عنوان کرد: از اهداف نشست علمی و برگزاری همایش می‌توان به ارتقاء سطح کیفی و افزایش اثربخشی همایش های علمی – ساماندهی این برنامه‌ها به منظور هم‌افزایی علمی – تقویت ارتباط معاونت صنایع دستی با سایر مراکز علمی و آموزشی و نهادهای فرهنگی کشور و ... نام برد .
در پایان این نشست پوراشرف به عوان دبیر علمی همایش گلیم نقش برجسته معرفی شد.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

آذین حرم علوی با ۵۸ فرش ایرانی

یک تاریخ شناس و متبرع اهل‌بیت (ع) با بیان اینکه حرم مطهر علوی برای نخستین بار با ۵۸ قطعه فرش دست باف ایرانی مفروش شد، گفت: بزرگترین فرش اعتاب مقدسه در ایوان نجف پهن شد.
هادی انصاری در گفت‌‌وگو با خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری فارس، درباره جزئیات مفروش شدن عتبات عالیات و حرم مطهر امیرالمومنین(ع) با فرش‌های اهدایی مترعین ایرانی گفت: حدود 3 سال قبل برخی متبرعین ایرانی تصمیم گرفتند تا آستان مقدس امام حسین(ع) و حضرت عباس(ع) را با فرش‌های دستباف کاشان مفروش کنند.
وی ادامه داد: محور اصلی متبرعین در این طرح، فردی با نام «عباس مصلی‌نژاد» بود که در نهایت 187 قطعه فرش دستباف درجه یک کاشان به آستان‌های مقدس امام حسین(ع) و حضرت عباس(ع) تقدیم کرد که هر کدام این فرش‌ها 360 هزار گره دارد و از نقوش زیبایی بافته شده است.

آذین حرم علوی با ۵۸ فرش ایرانی

این تاریخ شناس و متبرع اهل بیت(ع) تصریح کرد: بعد از پایان مفروش شدن حرم‌های مطهر در کربلای معلی و خیمه‌گاه، کارگاه‌های فرش‌بافی که برای این منظور احداث شده بود فعالیت تازه‌ای برای حرم مطهر علوی آغاز کردند.
انصاری خاطرنشان کرد: از یک سال گذشته کار بافت فرش‌های دست‌باف در 12 کارگاه ایران و توسط بهترین اساتید آغاز شد و در نهایت 58 قطعه فرش به مساحت 1150 متر مربع بافته شد؛ تمامی فرش‌ها با چله ابریشم بافته شده و هر متر مربع نیز 360 هزار گره دارد.
وی افزود: این فرش‌ها مطهر حرم امیرالمومنین(ع) سرانجام به همت هنرمندان و متخصصان ایرانی و با هزینه متبرعینی که حرم مطهر امام حسین(ع) و حضرت عباس(ع) را مفروش کرده بودند به پایان رسید.
این تاریخ شناس و خادم حرم مطهر علوی عنوان کرد: این 58 قطعه فرش دستباف ایرانی برای نخستین بار به نجف اشرف منتقل شد و با حضور زائران، تولیت آستان مقدس علوی، دانشمندان، کارشناسان و دانشگاهیان 2 کشور و در مراسمی معنوی پهن شد.
انصاری تصریح کرد: تمامی رواقها، حرم مطهر علوی و ایوان نجف به دستان زائران و خادمان اهل بیت عصمت و طهارت(ع) و در میان ذکر لبیک یا علی(ع) لبیک یا حیدر(ع) مفروش شد.
وی ادامه داد: بزرگترین فرش اعتاب مقدسه نیز با متراژ 98 متر مربع در ایوان نجف حرم حضرت امیرالمومنین(ع) پهن شد و سایر نقاط ایوان و حرم مطهر علوی نیز با فرش دستباف زیبای کشورمان مفروش شد.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

فرش ایرانی یک منشور ایرانی است

رئیس مرکز ملی فرش ایران اظهارداشت: فرش ایرانی به عنوان یک هنر و صنعت و فن در حقیقت یک منشور ایرانی است که می تواند در تجارت و اقتصاد ایران نقش مهمی ایفا کند.
وی گفت: در عصر کنونی هرچقدر در بخش های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی بتوانیم با دیگر کشورها مراوده بیشتری داشته باشیم به همان میزان می توان امیدوار بود که برای فرش دستباف هم بازار بیشتری ایجاد شود.

فرش ایرانی یک منشور ایرانی است

کارگر تصریح کرد: هنوز هم فرش ایرانی در بهترین موزه های جهان جای خود را باز کرده و می توان با جرات گفت فرش دستباف ایرانی پرچم دوم کشور در معرفی ایران اسلامی است.
وی گفت: شاید هنوز در تبلیغ و بازاریابی آنچنان که بایسته و شایسته است خوب عمل نکرده ایم لذا مصمم هستیم از ابزار رسانه ای، تبلیغی و تجاری روز جهان، حضور در نمایشگاههای بین المللی، اعزام هیئت های ایرانی این هنر اصیل را بیش از گذشته به دیگران معرفی کنیم.
رئیس مرکز ملی فرش ایران در پاسخ به این سوال که آیا نگران سرقت طرح و نقشه ایرانی و کپی برداری فرش ایرانی نیستید اضافه کرد: با اقدامات انجام شده مانند شناسایی ۴۰ منطقه شاخص در کشور و ثبت جهانی ۳۰ نقطه آن درصددیم مالکیت فکری فرش ایرانی را در یونسکو و شورای جهانی صنایع دستی ثبت کنیم تا مشکلی در این بخش نداشته باشیم.
وی گفت: در کنار ویژگی های برجسته فرش ایرانی باید از خلاقیت، آفرینندگی بافندگان و استفاده از رنگ های طبیعی و اصیل و مواد اولیه مرغوب در فرش یاد کرد که به اصلات و ارزش این هنر و صنعت کمک کرده است.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

صادرات ۳۵۰ میلیون دلاری فرش ایرانی

رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت: افرایش بیمه قالیبافان تا ۵۰۰ هزار نفر ، دستیابی به بازارهای جدیدو صادرات ۳۵۰ میلیون دلاری فرش دستباف ایرانی از اولویت های مرکز ملی فرش در سال جاری است.
حمید کارگر در حاشیه بازدید از نهمین نمایشگاه فرش دستباف قزوین در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارداشت: در حال حاضر حدود یک میلیون نفر بافنده فرش دستباف در کشور داریم که ۷۰۰ هزار نفر آنها بیمه شده تمام وقت هستند.
وی گفت: یکی از مهمترین دغدغه ها و نگرانی های ما در این صنعت بیمه شدن بافندگان است که تاکنون ۴۲۰ هزار نفر تحت پوشش خدمات بیمه ای قرار گرفته اند که امیدواریم در سال آینده این تعداد به ۵۰۰ هزار نفر افزایش یابد.

صادرات ۳۵۰ میلیون دلاری فرش ایرانی

بیمه قالیبافان ۱۱۲۳ میلیارد تومان اعتبار لازم دارد
رئیس مرکز ملی فرش ایران تصریح کرد: با برنامه ریزی انجام شده امسال در صددیم تعداد ۸۰ هزار نفر دیگر از بافندگان فرش دستباف را بیمه کنیم که تحقق آن نیازمند ۱۱۲۳ میلیارد تومان اعتبار است که امیدواریم تامین شود.
وی بیان کرد: در حال حاضر با همه مشکلاتی که بر اثر تحریم و سایر مسائل گریبانگیر فرش دستباف ایرانی شد اما همچنان این هنر صنعت در جهان حرف زیادی برای گفتن دارد و در حال درنوردیدن بازارهای دیگر است.
کارگر گفت: فرش ایرانی از دیرباز در کشورهایی مانند آمریکا، ایتالیا، انگلیس، فرانسه، آلمان، امارات، قطر، ژاپن بازاری دیرین دارد و مشتریان آن قابل توجه است.
وی اضافه کرد:دسته دوم بازارهای نسبتا جدیدی هستند که میتوانند ظرفیت بسیار خوبی برای هنرمندان فرش باف کشور باشند که این کشورها شامل روسیه، برزیل، آفریقا هستند که امسال کشور چین هم به این فهرست اضافه شده است.

صادرات ۲۰۴ میلیون دلار فرش در سال جاری

کارگر در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در خصوص میزان صادرات فرش دستباف در سال جاری اظهارداشت: امسال با همه مشکلات و تحریم ها ۲۰۴ میلیون دلار به میزان ۳۴۸۰ تن فرش دست باف به خارج از کشور صادر شد که حدود ۴۰ تا ۵۰ میلیون دلار آن به آمریکا بود.
وی اضافه کرد: برای بازاریابی جدید و افزایش صادرات به تنوع درتولید فرش نیازمندیم وباید دولت بسترمناسب را برای تولید فرش های مرغوب و به روز فراهم کند.
کارگر بیان کرد: دولت هرگز نمی تواند تولید کننده فرش باشد بلکه باید بسترسازی کرده و حمایت کند و فعالان بخش خصوصی با بستر ایجاد شده رغبت و انگیزه لازم را برای تولید فرش دستباف پیدا کنند.
رئیس مرکز ملی فرش ایران اظهارداشت: یکی از حمایت های دولت تامین تسهیلات ارزان قیمت، سریع و روان است و حمایت دیگر کمک برای شرکت در نمایشگاههای داخلی و خارجی است که آن را پیگیری می کنیم.

چشم انداز صادرات فرش تا ۳۵۰ میلیون دلار دست یافتنی است
کارگر در خصوص چشم انداز صادرات فرش ایران نیز گفت: با توانمندی های ارزشمندی که در قالیبافان هنرمند کشور وجود دارد چشم انداز ما تحقق صادرات ۳۵۰ میلیون دلاری فرش دستباف است که برای عملیاتی شدن ان گام برداشته ایم.
فرش قزوین احیاء می شود
رئیس مرکز ملی فرش ایران در ادامه در خصوص اهمیت احیاء فرش قزوین هم گفت: خوشبختانه فرشبافی در استان قزوین قدمتی چند صد ساله دارد و این طرح و نقش امروز هم می تواند بازارهای داخلی و بین المللی داشته باشد لذا از احیاء ان حمایت می کنیم.
وی اضافه کرد: طرح پژوهشی برای احیاء فرش قزوین آماده شده و امیدواریم با تقویت خانه فرش و جذب هنرمندان بومی گام مهمی برای احیاء فرش قزوین برداشته شود.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

تجربه متفاوت عکاس ایرانی با فرش

عکاس ایرانی که طی سال های اخیر پروژه عکاسی خود با موضوع فرش ایرانی را دنبال می کند به تازگی این سوژه را در بیابان خشک و خالی مورد عکاسی قرار داده است.
به گزارش کارایان و به نقل از گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، جلال سپهر عکاس خودآموخته و شناخته شده‌ی ایرانی در این مجموعه که «منطقه قرمز» نامیده فرش را در فضاهایی خشک و بیابانی با آسمان‌های گرفته به تصویر کشیده است. منتقدان هنری این مجموعه را بازتاب فضای ناآرام خاورمیانه و جنگ‌هایی که در این منطقه به وقوع پیوسته است می‌دانند.
بر این اساس بستر و پس‌زمینه‌ی همه عکس‌ها، بیابان و جاده‌ای است که رو به بی‌نهایت فرش شده و آسمانی ابری و گرفته با حال و هوایی سنگین تاکیدی بر احساس عدم امنیت قلمداد می شود. در فریمی، فرشی، وسط جاده‌ای در بیابان، گسترده شده و گودالی عمیق و بزرگ وسط آن ایجاد شده است. در قابی دیگر با همان پس‌زمینه، سنگی عظیم بر روی فرش افتاده است. در عکسی دیگر طوفانی از شن در راه است تا امنیت متزلزل قاب‌های پیش را از بین ببرد و در جایی دیگر خانواده‌ای چمدان به دست رو به افق در همان فضا، احتمالا در فکر گریز اند. فضایی که در قابی دیگر، هواپیمایی در بالای جاده‌ی فرش پوش بر فراز آن در حال پرواز است. مفاهیمی از مهاجرت، بی‌ثباتی، خطر و نبود امنیت که این روزها در خاورمیانه به چشم می خورد.گفتنی است جلال سپهر در پروژه عکاسی خود فرش ایرانی را در پس زمینه هایی متفاوت از ابنیه تاریخی با معماری سنتی تا فضاهایی از طبیعت جنوب ایران قرار داده و از آن عکاسی کرده است. در زیر نگاهی می اندازیم به مجموعه "منطقه قرمز” و دیگر تجربیات این عکاس خلاق با "فرش ایرانی".


تجربه متفاوت عکاس ایرانی با فرش


تجربه متفاوت عکاس ایرانی با فرش


تجربه متفاوت عکاس ایرانی با فرش


تجربه متفاوت عکاس ایرانی با فرش


تجربه متفاوت عکاس ایرانی با فرش


تجربه متفاوت عکاس ایرانی با فرش


تجربه متفاوت عکاس ایرانی با فرش


تجربه متفاوت عکاس ایرانی با فرش


تجربه متفاوت عکاس ایرانی با فرش


تجربه متفاوت عکاس ایرانی با فرش


تجربه متفاوت عکاس ایرانی با فرش


خبرنامه کارایان

یادنگار کارایان

ادامه مطلب