بافت 8000 متر مربع فرش دستباف در استان مرکزی

رئیس خانه فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی گفت: امسال هشت هزار مترمربع از انواع مختلف فرش دستباف در نقاط مختلف این استان بافته شد.
به گزارش خبرنامه کارایان به نقل از ایرنا، رئیس خانه فرش دستباف سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی آقای «محمدهاشم ریاحی» روز پنجشنبه در گفت‌وگو با ایرنا، افزود: اراک، دلیجان، خمین و محلات بیشترین تولید دست‌بافته سنتی استان مرکزی را در سال جاری به خود اختصاص داده‌اند.
وی ادامه داد: میزان تولید فرش دستباف در استان مرکزی بر اساس عرضه این محصول در فروشگاه‌ها و نمایشگاه‌های فرش محاسبه می‌شود و بسیاری از بافندگان تولیدهای خود را به دلایل مختلف برای فروش عرضه نمی‌کنند، بنابراین می‌توان گفت تولید فرش دستباف در استان مرکزی بیشتر از این آمار است.
فرش دستباف استان مرکزی
رئیس خانه فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی بیان کرد: با وجود اعمال تحریم‌ها از ابتدای امسال تا کنون بیش از ۲۰۰ هزار دلار فرش دستباف از نقاط مختلف این استان به کشورهای فرانسه، هلند و کویت صادر شده است.
ریاحی بیان کرد: ۴۲۱ کارت بافندگی امسال در نقاط مختلف استان مرکزی صادر شد و در مجموع بیش از ۳۵ هزار کارت بافندگی در استان مرکزی صادر شده است.
وی، میزان تسهیلات مشاغل خانگی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی در سال جاری را ۴۶ میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: تلاش می‌شود که ۵۰ درصد از این تسهیلات که با نرخ بهره چهار درصد به متقاضیان پرداخت می‌شود در حوزه فرش باشد.
۱۱ هزار بافنده فرش دستباف در نقاط مختلف استان مرکزی تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند.


به نقل از ایرنا

ادامه مطلب

بافت فرش پارسی در قلمرو اژدها

شهرت، برند و آوازه فرش دستباف ایران آنقدر جهانی و آنقدر محبوب است که در سال‌های اخیر، چینی‌ها نیز به فکر طراحی، تولید و صادرات آن افتاده‌اند به طوری که حالا پنج هزار کیلومتر آنطرف‌تر از ایران، فرش ابریشم پارسی با بافت چین تولید می‌شود.
به گزارش خبرنامه کارایان به نقل از ایرنا، این روز ها در بخش «نَن‌جاو» استان «خِه‌نَن» در مرکز کشور پهناور چین، فرش دستباف ابریشمی مرغوب و بسیار باکیفیت، به نام تولید ایران و به کام چینی ها بافته می‌شود، صنعتگران این منطقه ادعا می کنند ۸۰ درصد فرش ابریشم صادر شده جهان را تولید می‌کنند نن‌جاو از دیرباز پرورش‌دهنده نوعی کرم ابریشم بوده و صنعت بافت فرش را از دهه ۸۰ میلادی آغاز کرده است.
یکی از تولیدکنندگان محلی که فرش‌ دستباف خود را به دوبی، روسیه و ایالات متحده صادر می‌کند، درآمدی معادل ۱۰۰ میلیون یوان در سال داشته است بافندگان محلی اکنون وقت و انرژی زیادی را در زمینه نوآوری در طرح و فناوری و همچنین بازاریابی و تبلیغات اینترنتی صرف می‌کنند تا به رغم مشکلات اقتصادی جهان، افزایش دستمزد و افول بازار در سال‌های اخیر، بازار فرش ایرانی را تصاحب و به دوران باشکوه خود بازگردانند.

بافت چینی با طرح پارسی


بسیاری از فرش هایی که در این منطقه تولید می شود نقشه پارسی دارند خریداران هم کسانی هستند که به طور مقرر و با سفارش قبلی فرش ها را خریده اند «سون جونکه» رییس یک کارگاه تولید فرش می گوید سالانه برای حدود ۸ مشتری فرش می بافد.
فرش دستباف ایرانی با نقش های زیبای پارسی خریداران زیادی در کشورهای غربی دارد و از قیمت بالایی نیز برخوردار است حالا این بخش «نن جاو» به طور سنتی روی تولید چنین فرش هایی متمرکز شده است.
«سون جونکه» که از دو دهه قبل وارد این کار شده است می گوید در آن زمان زبان انگلیسی هم نمی دانستم ولی به هر شکل نمی گذاشتم مشتریان از دست بروند و به هر شکلی بود با یک ماشین حساب براورد قیمت می کردم و فرش ها را می فروختم اما اکنون شرکت وی یکی از مشهورترین شرکت های تولید کننده است به طوری که سالانه یک هزار و ۲۰۰ فرش دستباف ابریشمی تولید می کند این فرش ها به امارات و روسیه و آمریکا فروخته می شوند و سالانه حدود ۱۴ میلیون و ۵۰۰ هزار دلار در آمد کسب می کند.
سون می گوید که فرش های ماشینی زیادی تولید می شود اما هیچ فرش ماشینی نمی تواند جای فرش دستباف را بگیرد ما کسانی داریم که ۳۰ سال است فرش تولید می کنند و خبره این کار هستند با درامد کم کار می کنند و کارهایشان هم بسیار عالی است.
اما او می گوید که رکود بازار جهانی، مشکلاتی برای فروش فرش ایجاد کرده است وضعیت اقتصادی دنیا چندان مطلوب نیست و همزمان حقوق فرش بافان بالاتر رفته است و این صنعت تولید فرش را در چین تهدید می کند.
با این حال قشر جوانی که در این صنعت فعال شده اند به اینده امیدوار هستند و می گویند با بهره گیری از فناوری ها و ابداعات و نقش آفرینی های زیباتر و استفاده از تجارت اینترنتی می توان بار دیگر فروش را بالا برد ضمن آنکه به گفته دست اندرکاران این صنعت، نزدیک به ۴۰ درصد از فرش های تولیدی در بازار چین فروخته می شود.

فرش ایرانی زینت بخش فروشگاه های پکن


اما در پکن پایتخت چین هم اکنون در چندین فروشگاه بزرگ، فرش ایرانی خودنمایی می کند برخی فرش های ایرانی که معمولا از پشم یا ابریشم بافته می شوند تا دو میلیون یوان قیمت دارند اما قیمت زیاد فرش ها بسیاری از مشتریان را فراری داده است و کسب و کار را تا حدی کساد کرده است.
فرش ایرانی با بافت چین
یکی از مشکلاتی که چینی ها در مورد فرش دستباف دارند این است که آنها مانند ایرانی ها از فرش استفاده کاربردی نمی کنند و تنها از آن به صورت تابلو فرش و یا برای زیبایی استفاده می کنند به همین دلیل فرش آنطور که در ایران برای پوشاندن خانه و اتاق استفاده می شود در چین کاربردی ندارد و همین باعث شده است تا فروش فرش های ایرانی زیاد نباشد.
با این حال در برخی از فروشگاه های بزرگ لوازم خانگی مانند فروشگاه زنجیره ای ایکیا در پکن، فرش ایرانی بخشی از این فروشگاه عظیم را به خود اختصاص داده است فروشنده این فروشگاه به ایرنا گفت که متاسفانه فروش زیادی ندارند و به دلیل قیمت بالای فرش ها، سالانه حدود دو تا سه تکه می فروشند.
"شی یوان" افزود: فرش ایرانی از زیباترین فرش های جهان است اما مردم چین زیاد با آن آشنایی ندارند و دلیل عدم شناخت در کنار قیمت بالا باعث فروش کم آن شده است.
جدا از فروشگاه ایکیا، در منطقه فرهنگی هنری پکن که با عنوان ۷۹۸ شناخته می شود نیز یک تاجر ایرانی اقدام به راه اندازی فروشگاهی از ۱۳ سال پیش برای معرفی و فروش فرش دستباف ایرانی کرده است.

فروشگاه فرش ایرانی در منطقه ۷۹۸ پکن


غیر از این دو مکان در برخی دیگر از مجتمع های تجاری و بزرگ پکن نیز فرش ایرانی زینت بخش فروشگاه ها شده است و هم چنان خودنمایی می کند اما اینکه چینی ها در عرصه فرش نیز مانند سایر عرصه ها ورود کرده و کم کم به دنبال گرفتن جای ایران در بازار جهانی هستند شکی نیست و باید برای آن فکری شود.


به نقل از ایرنا

ادامه مطلب