فراخوان برای نظارت بر طرح های پژوهشی فرش دستباف

مرکز ملی فرش ایران از اعضای هیات های علمی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی برای نظارت بر اجرای طرح های پژوهشی این مرکز دعوت به همکاری کرد.
به گزارش روابط عمومی مرکز ملی فرش ایران؛ سید محمد ویسیان با بیان این مطلب افزود: تعامل و همکاری مراکز علمی، پژوهشی و اجرایی مرتبط با هنر- صنعت فرش دستباف می تواند زمینه ساز بهبود فرایند تولید، عرضه و صادرات و در نهایت رونق کسب و کار در این رشته شود.
معاون امور تحقیقات و آموزش مرکز ملی فرش ایران افزود: با رویکرد علمی، می توان مسائل و مشکلات فرش دستباف ایران را در بخش های گوناگون شناسایی و برای اعتلای جایگاه آن راهکارهای مناسب ارائه کرد.
وی افزود: مرکز ملی فرش ایران بنا بر وظایف قانونی خود هر سال اقدام به فراخوان طرح های پژوهشی در حوزه های تحقيقات در ابعاد هنري(طرح و نقش)، مسایل اجتماعی، فنی و مدیریتی و بازاریابی فرش دستباف می کند. امسال نیز طبق روال در دو نوبت فراخوان طرح های پژوهشی را از طریق سایت مرکز ملی فرش ایران اعلام کرده است.
ویسیان تصریح کرد: در فرآیند اجرای طرح های پژوهشی پس از انتخاب مجری طرح، نیاز به حضور ناظر طرح از میان اعضای هیات علمی دانشگاه هاست. از این رو برای تکمیل بانک اطلاعاتی از اعضای هیات های علمی دانشگاه ها که تمایل به همکاری در نظارت بر اجرای طرح های پژوهشی این مرکز را دارند، دعوت می شود، رزومه خود را از طریق پست الکترونیک مرکز ملی فرش ایران به نشانی pajohesh@incc.ir ارسال کنند.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

امکان بهره مندی قالیبافان روستایی از بیمه اجتماعی

قالیبافان و شاغلان حرفه های مرتبط می توانند همانند سایر اقشار روستایی یا ساکن در شهرهای کمتر از 20 هزار نفر، از مزایای صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر بهره مند شوند.
به گزارش روابط عمومی مرکز ملی فرش ایران، رسالت صندوق یادشده ارایه خدمات اجتماعی به همه ساکنان روستاها و شهرهای کوچک است و قالیبافان جامانده از بیمه تامین اجتماعی نیز می توانند با مراجعه به کارگزاری های تعیین شده در سایت roostaa.ir از مزایای این صندوق بهره مند شوند.

بر اساس این گزارش، نقل قولی از سوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی مبنی بر امکان بیمه شدن 600 هزار نفر قالیباف از این طریق موجب پدید آمدن برخی ابهامات و پرسش ها در این زمینه شد که شایسته است اطلاع رسانی مناسب صورت پذیرد.

بر این اساس شایان ذکر است این امکان برای همه ساکنان روستاها و شهرهای کمتر از 20 هزار نفر فراهم است و در این میان تشکل ها و نهادهای مرتبط با فرش می توانند نقش تسهیلگر در معرفی متقاضیان به صندوق را ایفا کنند. در همین راستا تاکنون «سازمان صنعت، معدن و تجارت استان یزد» و نیز «اتحادیه سراسری تعاونی های فرش دستباف شهری و روستایی کشور» اقدام به انعقاد تفاهم نامه هایی با صندوق یادشده کرده اند.

شرایط عضویت در صندوق بیمه اجتماعی روستائیان وعشایر:
* سکونت در روستا و یا مناطق عشایری که باید به تأیید شورای اسلامی روستا و یا سازمان امور عشایری رسیده باشد.
* تابعیت جمهوری اسلامی ایران
* داشتن حداقل 18 سال سن و حداکثر 55 سال برای مردان و 50 سال برای زنان اعم از متأهل یا مجرد
* عقد قرار داد و پرداخت 5 درصد سطح درآمدی انتخابی بیمه شده بعنوان حق بیمه
نکته : حق بیمه د راین صندوق 15 درصد سطح درآمد انتخابی بیمه شده می باشد که 5 درصد آن را بیمه شده پرداخته و 10 درصد آن را دولت تأمین می کند.

جدول سطوح پرداختی حق بیمه در سالجاری
[sup][/sup]بیمه قالیبافی
* در سالهایی که مناطق روستائی و عشایری دچار خشکسالی، آفت زدگی، مرگ و میر دام و یا بروز حوادث غیر مترقبه شود دولت علاوه بر سهم خود سهم بیمه شده روستائی و عشایری را نیز پرداخت می کند.

مزایای عضویت در صندوق بیمه اجتماعی روستائیان و عشایر
1. مزایای مستمری پیری:
هر زن و مرد روستائی و عشایری که حداقل 65 سال سن و حداقل 15 سال سابقه پرداخت حق بیمه داشته باشد ، می تواند از مزایای مستمری پیری استفاده نماید و حقوق حداقل معادل دو سوم درآمد انتخاب شده ای که در همان سال حق بیمه از آن کسر شده است، دریافت می کند.

2. از کارافتادگی کلّی در اثر حادثه ناشی از کار:
چنانچه روستائی در اثر حوادث ناشی از کار توسط کمیسیونهای پزشکی صندوق از کارافتاده کلّی شناخته شود، بدون در نظر گرفتن مدت پرداخت حق بیمه می تواند تا پایان عمر و پس از آن وی از مزایای مستمری ماهانه استفاده کند.
3. از کار افتادگي کلّی غير ناشي از کار:
هر روستائی که پس از بیمه شدن در اثر حادثه غیر ناشی از کار، از کار اقتاده شود و به تشخیص کمیسیونهای پزشکی صندوق از کار افتادگی او کلی و به پس از بیمه شدنش مربوط باشد با داشتن حداقل یکسال سابقه بیمه و بشرط آنکه حق بیمه 90 روز قبل از وقوع حادثه را پرداخت کرده باشد از مزایای مستمری از کارافتادگی استفاده می کند. با توجه به نبود شرط سقف سنی در عضویت در صندوق افراد مسن هنگام ورود از کارافتاده قبل از نامنویسی محسوب می شوند.
4. برخورداری بازماندگان تحت تکفل بیمه شده متوفی از مستمری:

افراد تحت تکفل بیمه شدهای که در اثر حادثه ناشی از کار فوت نماید ، با هر میزان سابقه پزداخت بیمه ، مشمول مستمری بازماندگان خواهند بود و بازماندگان تحت تکقل بیمه شده متوفی در اثر بیماری یا حادثه غیر ناشی از کار که حداقل یک سال از شروع عضویت وی در صندوق گذشته و بشرط آنکه حق بیمه 90 روز متصل به زمان وقوع وفات خود را پرداخت کرده باشد بر طبق مقررات صندوق مشنمول دریافت مستمری می باشند.
5. نقل وا نتقال سوابق:
نقل و انتقال بین صندوق و سایر صندوقها مثل سازمان تأمین اجتماعی ، بازنشستگی کشوری و نیروهای مسلح به این صندوق و بالعکس

محدودیت های صندوق:
پوشش درمانی خاصی در این بیمه لحاظ نشده و خدمات درمانی ارایه شده در این طرح موکول به استفاده از خدمات درمات بیمه سلامت ایرانیان است و خدمات کمتری نسبت به بیمه تامین اجتماعی دارد.
کامل نبودن میزان پرداخت حقوق بازنشستگی در این طرح(حد اکثر سقف پرداخت برای سالجاری 800000 تومان می باشد)
مثال: اگر شخص 15 سال سابقه پرداخت حق بیمه داشته باشد، 5 سال سابقه مثبت به آن توسط صندوق اضافه شده و دو سوم حقوق سطح انتخابی درآمد را بعنوان مستمری دریافت می کند. دریافت حقوق کامل سطح انتخابی درآمد منوط به 30 سال سابقه بیمه پردازی می باشد.
الزام پرداخت یکجا حق بیمه در شروع هر سال
برغم قابلیت انتقال سوابق بیمه پردازی از بیمه اجتماعی قالیبافان به صندوق یاد شده و بالعکس این انتقال در هر دو صورت شامل پرداخت هزینه مابه التفاوت می باشد.


خبرنامه کارایان

ادامه مطلب