سه عامل توسعه صادرات فرش دستباف

رئیس مرکز ملی فرش دستبافت با اشاره به افزایش صادرات فرش گفت: این موضوع نباید ما را خوش‌بین کند، بلکه برای توسعه صادرات باید تبلیغات گسترده، رصد مداوم رقبا و شناخت نیاز تولید‌کننده و مصرف‌کننده جزء برنامه‌هایمان باشد.
حمید کارگر در گفت‌وگو با خبرنگار بازرگانی خبرگزاری فارس، با بیان اینکه امسال شاهد افزایش صادرات فرش دست باف هستیم و این روند در همه ماه‌های ابتدایی امسال دوام داشته است، گفت: امیدواریم این روند تا ماه‌های پایانی سال ادامه یابد.
رئیس مرکز ملی فرش دستبافت ایران با اشاره به آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران، افزود: بنابراین آمار در 8 ماه ابتدای امسال بیش از 3400 تن فرش دستبافت با ارزش بیش از 204 میلیون دلار صادر شده است.

سه عامل توسعه صادرات فرش دستباف

کارگر با بیان اینکه این رشد متأثر از سرگیری صادرات فرش دستبافت به آمریکاست، اظهار داشت: این اعداد رشد 18 درصد وزنی و 23 درصد ارزشی را نشان می‌دهد.
وی گفت: صادرات فرش دستباف به آمریکا در سال‌های 2010 تا 2016 صفر بود و بعد از سال 2016 صادرات فرش به آمریکا آغاز شد.
رئیس مرکز ملی فرش دستبافت بیان داشت: در بند 22 برجام عملا از سرگیری صادرات و لغو ممنوعیت ورود فرش ایرانی گنجانده شده است و این اتفاق همچنان دنبال می‌شود.
کارگر بیان داشت: فرش ایرانی حاصل تلاش هنرمندان ایرانی و بخش خصوصی است و ارتباطی هم با حاکمیت جمهوری اسلامی ایران ندارد و صادرات این کالا هیچ رنگ و بوی سیاسی ندارد.
وی با بیان اینکه شهروندان آمریکایی همیشه مصرف‌کننده پرتعداد فرش ایرانی بوده‌اند، گفت: اعمال هرگونه تحریمی مبنی بر صادرات فرش ایران به آمریکا اتفاقی بدخواهانه است که ضرر دو سویه دارد.
رئیس مرکز ملی فرش دستبافت با بیان اینکه فعالان بخش خصوصی همه تلاش خود را برای ورود به بازارهای جدید داشته‌اند، گفت: بازار چین در چند سال اخیر از حالت رقیب و تولید‌کننده فرش به 10 کشور اصلی واردکننده فرش ایرانی تبدیل شده است.
کارگر افزود: همچنین روسیه، آفریقای جنوبی و بعضی از کشورهای آمریکای لاتین به جمع مشتریان فرش دستبافت ایرانی پیوسته‌اند.
وی گفت: در کنار صادرات فرش به این کشورها به دنبال آن هستیم که هند را که رقیب قدرتمند فرش دستبافت‌مان است را به مقصد صادراتی فرش دستباف تبدیل کنیم.
رئیس مرکز ملی فرش دستبافت تصریح کرد: البته افزایش صادرات فرش دستبافت در سال جاری نباید باعث خوشحالی شود، زیرا این ارقام با ارقام صادراتی فرش دستبافت در چند سال تحریم مقایسه می‌شود و به همین دلیل ما باید به فکر توسعه صادرات باشیم.
کارگر افزود: شیفتگی خرید مشتریان آمریکایی بعد از چند سال تحریه هم عامل دیگری برای افزایش صادرات فرش ایرانی به این کشور شده است.
وی با تأکید بر اینکه بازار فرآروی ما بازار بزرگی است گفت: توانمندی ما هم بیش از عملکرد کنونی است.
رئیس مرکز ملی فرش دستباف بیان داشت: برای توسعه صادرات فرش باید به صورت مداوم رقبایمان را رصد کنیم و همچنین تبلیغات گسترده‌ای برای نسل جدید ناآشنا با فرش دستباف داشته باشیم.
کارگر تصریح کرد: همچنین شناخت مصرف‌کننده و نیاز مصرف‌کنندگان هم از عوامل مؤثر دیگر در توسعه صادرات این کالا است.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

حمایت از صنایع دستی خراسان جنوبی

حمایت از صنایع دستی، محور توسعه خراسان جنوبی است.
به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، از بیرجند ؛ریشه اش در روستا است و ماهیتش به مناطق روستایی برمی گردد. صنایع دستی بیش از هرچیز دیگری هنرمردمان روستایی و زحمت کش است هرچند این هنر صنعت امروزه در شهرهای بزرگ نیز بیش از پیش به چشم می خورد.
صنایع دستی در حقیقت نشان دهنده ذوق هنری و استعداد زنان و مردان هنرمند ایرانی است که حاصل سرپنجه های هنرمندانه آنان است.
امروزه با توجه به وجود برخی از مشکلات در استان های گوناگون کشور از جمله خشکسالی و یا آمار بالای بیکاری، می توان از صنایع دستی به عنوان یک صنعت جایگزین که دارای ظرفیت های فراوان است استفاده کرد.
در این میان روستاییان به عنوان مردمانی زحمت کش از استعدادهای فراوانی برخوردارند و آموزش رشته های مختلف به آن ها می تواند باعث تقویت و توسعه صنایع دستی و جایگزینی این صنعت در روستاها شود.

حمایت از صنایع دستی خراسان جنوبی

مهمترین مزیت صنایع دستی پاک بودن این صنعت و انتطباق آن با محیط زیست است. ضمن اینکه سرمایه اندک برای راه اندازی کارگاه صنایع دستی و امکان اشتغال سه تا پنج نفر در هر کارگاه از دیگر مزیت های صنایع دستی به شمار می رود.
این هنر می تواند در استان های کم برخوردار و یا استان هایی که بیشترین جمعیت روستایی نشین را دارند به عنوان یک منبع مهم اشتغال ودرآمد زایی تلقی شود.
به عنوان مثال خراسان جنوبی به عنوان یکی از استان های شرقی کشور که قسمتی از آن تا جنوب شرق نیز ادامه دارد و دارای سهم عمده ای در روستا نشینی است یکی از استان هایی است که توجه به صنایع دستی در این استان می تواند نقش مهمی در توسعه، اشتغال زایی، کارآفرینی و درآمدزایی مردم سخت کوش این استان داشته باشد.
از 700 رشته صنایع دستی فعال در کشور، 40 رشته در خراسان جنوبی فعال است و از رشته های مزیت دار استان می توان به جاجیم بافی، گلیم بافی، برک بافی، حوله بافی، تراش سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی وسایر رشته ها اشاره کرد.
در حال حاضر تعداد هنرمندان صنایع دستی این استان به 5 هزار نفر افزایش یافته که می تواند نوید بخش اشتغال زایی و در آمدزایی مناسب برای مردمان این استان باشد.
یکی از مهمترین مشکلات در خراسان جنوبی مشکل خشکسالی است که در همین ارتباط تقویت صنایع دستی و آموزش رشته های مختلف صنایع دستی می تواند نقش مهمی در حل مشکل بیکاری در این استان داشته باشد.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

فعالیت بیش از ۵ هزار بافنده روستایی

مدیرعامل تعاونی‌های فرش دستباف روستایی قم بابیان این که بیش از ۵ هزار بافنده روستایی در قم فعالیت می کنند گفت:سالانه 20هزار متر مربع فرش دستباف توسط روستاییان تولید می شود.
به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم؛مدیرعامل تعاونی‌های فرش دستباف روستایی استان قم از تولید سالانه ۲۰ هزار مترمربع فرش دستباف روستایی در قم خبر داد و افزود:این بافندگان فرش دستباف قم عمدتاً در روستاها و شهرهای تابعه از جمله خلجستان، کهک، قنوات، جعفریه و دیگر شهرهای تابعه فعالیت دارند.

فعالیت بیش از ۵ هزار بافنده روستایی

مدیرعامل تعاونی‌های فرش دستباف روستایی استان قم با بیان اینکه شرکت‌های تعاونی تحت پوشش اتحادیه فرش دستباف روستایی تأمین مصالح و مواد اولیه قالی را برای بافندگان انجام می‌دهند، تصریح کرد: فرش دستباف روستائیان استان مصرف داخلی و جنبه صادراتی دارد.
وی با اشاره به اینکه بیش از 5 هزار بافنده فرش دستباف در روستاهای قم فعالیت دارند، خاطرنشان کرد: حدود نیمی از این بافندگان زیر پوشش بیمه تأمین اجتماعی هستند که در صورت تأمین اعتبارات دیگر بافندگان نیز بیمه می‌شوند.
اخوان رکود بازار را یکی از دلایل عمده خروج بافندگان روستایی از چرخه تولید فرش دستباف دانست و عنوان کرد: فرش دستباف کالایی فرهنگی است که ارزآوری و اشتغال را توام با خود دارد از همین رو نیاز است که توجه بیشتری به این تولیدکنندگان این کالای فرهنگی و اصیل شود.
به گفته مدیرعامل تعاونی‌های فرش دستباف روستایی استان قم، عمده تولیدات فرش دستباف روستاهای استان از جنس کرک بوده در قطع و اندازه‌های مختلف برای بازارهای داخلی و خارجی تولید می‌شود.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب