صنعت قالیبافی در منطقه مهربان همدان

استان همدان یکی از قطب های فعال قالیبافی کشور است که همواره جایگاهی خاص در بازارهای جهانی فرش داشته.منطقه مهربان یکی از مناطق شاخص قالیبافی همدان است در این مورد در کتاب افسانه جاویدان فرش آمده است:
مهربان

صنعت قالیبافی در منطقه مهربان همدان*عکس مربوط به منبع متن نیست*

در هفتاد کیلومتری شمال همدان منطقه ی مهربان قرار گرفته که در آن دو نوع فرش بافته می شود. یکی گونه ی قدیمی که بیشتر در سبک هندسی و با اندازه های دو ذرعی و کناره های عریض بوده و نوع دیگر که بیشتر صورت کناره های طویل و باریک و یا قالیچه هایی در سبک فرش های ساروق آمریکایی است. کیفیت الیاف و رنگ های آنها نسبتا خوب است. رنگ های مسلط در فرش های آنان قرمز تیره و آبی است. اما کاربرد سایر رنگ ها مانند زرد طلایی، بژ و آبی روشن نیز در میان رنگرزان این ناحیه کم و بیش معمول است.

منبع:کتاب افسانه جاویدان فرش ایران،محمد جواد نصیری،انتشارات فرهنگسرای میر دشتی،چاپ اول تهران،1389،صفحه 143

ادامه مطلب

صنعت و هنر قالیبافی در شهرستان نهاوند

هنر و صنعت قالیبافی یکی از صنایع کاربردی و جدا نشدنی هر خطه از ایران است. شهرستان نهاوند یکی از مراکز تولید قالی است. در این مطلب هنر قالیبافی این خطه را از یک کتاب تخصصی فرش نقل مستقیم می کنیم:
"در شهرستان نهاوند فرش هایی در اندازه های بزرگ و دو ذرعی های باریک و کناره های پهن و به ندرت ذرع و نیم با رنگ های نسبتا تند و قرمز و آبی بافته می شود.

صنعت و هنر قالیبافی در شهرستان نهاوند*عکس مربوط به منبع متن نیست*

فرش های لچک و ترنج نهاوند علامت مشخصه ی ویژه ای دارند که به سهولت از طرح های مشابه در نواحی مجاور تشخیص داده می شوند. به این کیفیت که موتیف ها و دسته گل های حاشیه در فواصل معین با شکافتن نوارهای محافظ حاشیه در زمینه ی فرش تداخل می کنند و این کیفیتی است که در طرح های مناطق مجاور کمتر دیده می شود."

منبع:کتاب افسانه جاویدان فرش ایران،محمد جواد نصیری،انتشارات فرهنگسرای میر دشتی،چاپ اول تهران،1389،صفحه 143

ادامه مطلب

ارزش رسمی صنایع دستی کشور در سال

معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور ارزش صادرات رسمی صنایع دستی ایران را 200 میلیون دلار در سال اعلام کرد.
به گزارش ایرنا، بهمن نامور مطلق عصر روز دوشنبه در حاشیه جلسه بررسی مسائل و مشکلات صنایع دستی اردستان و بازدید از کارگاه های صنایع دستی این شهرستان در گفت و گو با خبرنگاران افزود: این رقم به جز صادرات فرش، زیورآلات، سنگ های قیمتی و مبلمان است که در صورت احتساب این کالاها میزان صادرات به بیش از 600 میلیون دلار در سال می رسد.

ارزش رسمی صنایع دستی کشور در سال

وی با اشاره به روند روبه رشد وضعیت صنایع دستی کشور گفت: 400 هزار نفر فعال حوزه صنایع دستی در کشور ساماندهی شده اند اما تعداد فعالان این حوزه در کشور حداقل 2 برابر تعدادی است که ساماندهی شده اند.
وی ابراز کرد: توسعه صادرات یکی از مهمترین انگیزه های تولید است که در این راستا شاهد افزایش دو برابری صادرات صنایع دستی در کشور در ماه های اخیر بوده ایم.
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور توجه به ایجاد اشتغال را از مهم ترین اولویت های این سازمان اعلام کرد و افزود: در این راستا به زودی همایش بزرگ مرتبط با دانش آموختگان حوزه صنایع دستی را در راستای ایجاد تولید و کارگاه های صنایع دستی برگزار خواهیم کرد.
وی هدف از سفر به شهرستان اردستان را ایجاد تعامل بین مسئولان این شهرستان با سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور و آشنایی با ظرفیت ها و فرصت های موجود این شهرستان اعلام کرد.
نامور مطلق افزود: اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان نقشه راهی برای فعالیت های سه گانه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در شهرستان اردستان تهیه خواهد کرد تا پس از تصویب شاهد ارتقا وضعیت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در این شهرستان باشیم.
وی با بیان این که در حوزه صنایع دستی کارگاه های خوبی در منطقه اردستان وجود دارد که باید توسعه و تنوع رشته های آن ها بیشتر شود تصریح کرد: صنایع دستی این شهرستان باید هویت و ویژگی منحصر به فرد خود را پیدا کنند تا در بازار روبه بهبود قدرت رقابت با شهرستان های دیگر را داشته باشند.
شهرستان اردستان با 45 هزار نفر جمعیت در 118 کیلومتری شمال مرکز استان اصفهان قراردارد.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

اعطای تسهیلات فرش بافی به مددجویان کمیته امداد کرمانشاه

معاون خودکفایی و اشتغال کمیته امداد استان کرمانشاه از اعطای تسهیلات فرش بافی به مددجویان تحت پوشش کمیته امداد خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه، معاون خودکفایی و اشتغال کمیته امداد استان کرمانشاه با بیان اینکه تولید اعطای تسهیلات فرش بافی به مددجویان کمیته امداد در استان کرمانشاهفرش در خانواده های مددجو به عنوان یک اولویت در دستور کار بخش اشتغال و خودکفایی کمیته امداد استان قرار گرفته، گفت: در این راستا با توجه به برنامه ریزی هایی که با دستگاه های متولی در استان انجام شده زمینه آموزش برای 2 هزار نفر از مددجویان تحت پوشش کمیته امداد استان فراهم شده است.

اعطای تسهیلات فرش بافی به مددجویان کمیته امداد کرمانشاه

رشید جلیلیان تعداد افرادی را که در 7 ماهه نخست سال جاری از آموزشهای رایگان برای تولید فرش بهره برده اند یک هزار و 200 نفر اعلام کرد و افزود: امسال به هزار نفر از از مددجویان آموزش دیده با اعتباری بالغ بر 50 میلیارد ریال و سرانه 5 میلیون تومان برای هر مددجو تسهیلات اشتغال اعطا می شود.
وی با اشاره به اینکه در سال گذشته با اشتغالزایی هایی که توسط کمیته امداد استان ایجاد شده زمینه خودکفایی 3 هزار نفر از مددجویان فراهم گردیده است، خاطرنشان کرد: در سال جاری هم نزدیک به یک هزار و 300 خانوار از مددجویان تحت پوشش کمیته با اشتغالزایی های کوچک و خانگی که برای آنها ایجاد شده می توانند به مرحله خودکفایی اقتصادی برسند.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

ساماندهی 400 هزار فعال حوزه صنایع دستی

400 هزار فعال حوزه صنایع دستی در کشور ساماندهی شده اند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما ، معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری کشور در نشست بررسی مسائل و مشکلات صنایع دستی شهرستان اردستان و بازدید از کارگاه های صنایع دستی گفت : تعداد فعالان این حوزه در کشور دستکم 2 برابر تعداد هنرمندان ساماندهی شده است.

ساماندهی 400 هزار فعال حوزه صنایع دستی

بهمن نامور ارزش صادرات رسمی صنایع دستی کشور را حدود 200 میلیون دلار در سال اعلام کرد و افزود : این رقم به جزء صادرات چمدانی ، فرش ، زیروآلات ، سنگ های قیمتی و مبلمان است که در صورت اضافه شدن این کالاها میزان صادرات به بیش از 600 میلیون دلار در سال خواهد رسید.
وی هدف از سفر به شهرستان اردستان را ایجاد تعامل بین مسئولان شهرستان با سازمان میراث فرهنگی کشور و آشنایی با ظرفیت ها و فرصت های موجود این شهرستان اعلام کرد و گفت : در حوزه صنایع دستی کارگاه های خوبی در این منطقه وجود دارد که باید توسعه و تنوع رشته ها بیشتر شود.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب