شناسنامه فرش قم رونمایی می‌شود

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان قم از رونمایی شناسنامه فرش قم برای نخستین بار در کشور در آذرماه امسال خبر داد.

شناسنامه فرش قم رونمایی می شود

امیر طیبی نژاد ظهر امروز در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی که در تالار امام جواد (ع) استانداری قم برگزار شد، با اشاره به اینکه استان قم دارای 7 شهرک و 4 ناحیه صنعتی است اظهار داشت: شهرک قنوات شهرک تخصصی چوب، شهرک شهاب شهرک تخصصی چاپ و نشر، شهرک الغدیر یک شهرک عام است.
مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان قم افزود: به دلیل استقبال صنعتگران و تولیدکنندگان برای فعالیت در شهرک‌های صنعتی تخصصی در حال حاضر زمین برای واگذاری در دو شهر وجود ندارد و ظرفیت کامل شده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 1234 طرح صنعتی برای انجام در شهرک‌های صنعتی بررسی شده است، تصریح کرد: تاکنون 64 در صد از واحدهای صنعتی فعالیت مستمر و 4 درصد واحدهای صنعتی غیرفعال هستند.
طیبی نژاد علت اصلی تعطیلی واحدهای تولیدی و صنعتی استان را کمبود نقدینگی در 139 واحد و اختلاف شرکا در 15 واحد عنوان کرد و گفت: ایجاد خوشه‌های توسعه کسب و کار یکی از مهم‌ترین اقدامات صورت گرفته در راستای بهبود فعالیت واحدهای صنعتی بوده است.
مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان قم تصریح کرد: شناسنامه فرش برای اولین با در کشور ایجاد کردیم که در 16 آذرماه رونمایی خواهد شد
وی پیشنهاد با تاکید بر اینکه بالا رفتن آمار بیکاری بعد از انقلاب بی سابقه بوده است خاطرنشان کرد: می‌توان با حمایت از واحدهای تولیدی و صنعتی فعال شرایط ایجاد اشتغال پایدار را فراهم کنیم.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

دهکده‌ های صنایع دستی در شهرستان های استان کرمان

رئیس کمیسیون فرش و صنایع دستی اتاق بازرگانی استان کرمان گفت: با توجه به اینکه برای فروش صنایع دستی تولیدی هیچ مکانی در استان وجود ندارد تا گردشگران بتوانند آنها را خریداری کنند لازم است که دهکده‌های صنایع دستی در استان کرمان ایجاد شود.

صنایع دستی کرمان

فخری الله‌ توکلی امروز سوم آذر ماه در جلسه بررسی مشکلات اعضای اتاق بازرگانی رفسنجان اظهار کرد: در شمال غرب استان کرمان از جمله در رفسنجان بهترین و نفیس‌ترین فرش‌ها و صنایع دستی تولید می‌شود.
وی با بیان اینکه در شهرستان انار نیز بهترین فرش ها تولید می‌شود، افزود: در شهربابک نیز کارگاه‌های قالی دایر است و در یکی از کارگاه‌ها 400 بافنده وجود دارد.
وی با تأکید بر توسعه صنایع دستی در راستای ایجاد اشتغال، خاطرنشان کرد: سوله‌های دولتی مانند سوله های شرکت‌های تعاونی در روستاها، ادارات و ... اگر به صورت رایگان در اختیار تولیدکنندگان در راستای حمایت از صنایع دستی و کمک به خانواده‌های بی‌بضاعت قرار گیرد می‌توان به رونق اقتصادی کمک کرد.
رئیس کمیسیون فرش و صنایع دستی اتاق بازرگانی استان کرمان گفت: با توجه به اینکه برای فروش صنایع دستی تولیدی هیچ مکانی در استان وجود ندارد تا گردشگران بتوانند آنها را خریداری کنند لازم است که دهکده‌های صنایع دستی در استان کرمان ایجاد شود.
الله توکلی خاطرنشان کرد: لازم است مکان‌هایی به عنوان دهکده صنایع دستی در شهرستان های استان ایجاد شود تا هر کس که از خارج شهرستان می‌آید بتواند سوغات ان شهر را خریداری کند‌.
وی با اشاره به مرغوبیت پته رفسنجان، یادآور شد: اجناس تولیدی در این زمینه در نمایشگاه‌ها و مغازه‌های اکثر استان‌های کشور دیده می‌شود که بسیار عالی و نفیس است.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

نمایش صنایع دستی کرمان در رم

رئیس کمیسیون فرش و صنایع دستی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان گفت: صنایع دستی و توانمندی های ایران پس از 35 سال در قالب آثاری از دستاوردهای سراسر کشور و کرمان در نمایشگاه شهر رم واقع در ایتالیا به نمایش گذاشته شده است.

نمایش صنایع دستی کرمان در رم

فخری الله توکلی افزود: نمایشگاه آثار و صنایع دستی کشور در شهر رم سوم آذرماه سال جاری گشایش یافت و به مدت چهار روز برپا خواهد بود.
وی ادامه داد: 2 غرفه در این نمایشگاه با آثاری از صنایع دستی استان کرمان شامل فرش،گلیم، مس، پته، بافتنی های سنتی و غیره ایجاد شده است.
وی با اشاره به اینکه هر غرفه در 12 مترمربع وسعت واقع شده است بیان کرد: هر غرفه می تواند به طور رایگان 200 کیلوگرم اقلام و کالاهایی که در استان تولید می شود را به نمایش بگذارد.
الله توکلی خاطرنشان کرد: بیش از 80 غرفه از ایران در این نمایشگاه آثاری از دستاوردهای سراسر کشور را به نمایش گذاشته اند.
وی با اشاره به اینکه صنایع دستی هر منطقه جزء فرهنگ آن منطقه به شمار می رود گفت: صنایع دستی استان کرمان هم در همه جای دنیا شناخته شده است و استقبال خوبی از آنها می شود اما مشکل اصلی این تولیدات نبود مکانی برای عرضه این آثار است.
وی بیان کرد: بهترین راه برای رفع مشکل کمبود محل عرضه صنایع دستی، سپردن سوله های بدون استفاده در هر شهر و روستا به تولیدکنندگان به عنوان دهکده صنایع دستی است.
وی با بیان اینکه گردشگران داخلی و خارجی با ورود به هر شهر پس از بازدید از مناطق گردشگری، آثار باستانی و مکان های طبیعی تمایل به دیدن و خریدن سوغات و یا آثار صنایع دستی مناطق را دارند گفت: بازارچه ها و دهکده های آثار صنایع دستی در استان کرمان وجود ندارد و ایجاد آن همت مسئولان شهرستان ها را می طلبد.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

بیمه عمر و پس انداز قالیبافان

آغار بیمه عمر و پس انداز قالیبافان

رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گفت: بر اساس اعلام اتحادیه تعاونی تولیدکنندگان فرش دستباف ایران، قالیبافان می توانند با پرداخت ۴۶۰ هزار تومان به بیمه تعاون، برای یک سال از مزایای بیمه تکمیلی، بیمه عمر و پس انداز بهره مند شوند.
«عباس پور» اظهارداشت: این بیمه در قالب تفاهم نامه ای از سوی این تشکل با بیمه تعاون انجام شده و متفاوت با بیمه تأمین اجتماعی قالیبافی است.وی ادامه داد: تمام مراحل ثبت نام از سوی مراکز مشخص شده از سوی تعاونی تولید کنندگان فرش ایران انجام می شود.وی عنوان کرد: متقاضیان برای این منظور می توانند به سایت www.taavon.com مراجعه کنند.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

نقوش اصیل ایرانی در فرش کرمانشاه

کرمانشاه- فرش دستبافت استان کرمانشاه از هنرهای اصیل و کهنسال ایران است که طی چند سال گذشته دچار رکود شده است.

نقوش اصیل ایرانی در فرش کرمانشاه

کرمانشاه از دیرباز یکی از مناطق مستعد و پرظرفیت کشور در حوزه فرشبافی و مشتقات این حرفه بوده و هنر دستان توانمند زنان و مردان این دیار، تار و پود نقوشی سرشار از احساس و عاطفه را به ارمغان می‌آورد.
چند سالی است که آوازه هنر فرشبافان کرمانشاه رنگ باخته و دلایل مختلفی همچون عدم حمایت از این صنعت و بافندگان فرش سبب رکود این حرفه در استان شده است.
فرش این منطقه و بعنوان نمونه فرش سنقر و کلیایی و نیز گلیم هرسین نه تنها برندی برای استان هستند بلکه آوازه این دو هنر اصیل دیار کرمانشاه در کشور و جهان به گوش می‌رسد اما چند سالی است که بازارهای رقیب گوی سبقت را در صنعت فرش از کرمانشاه ربوده اند.
توجه به صنعت فرشبافی یکی از مهم‌ترین راهکارهای اشتغالزایی و کاهش بیکاری است و تحقق حقیقی شعار «از پشم تا فرش» به حق گره‌گشای بسیاری از مشکلات اقتصادی در استان خواهد بود.

باید تعداد فرشبافان کرمانشاه بیشتر شود

مسئله بیمه قالیبافی، ایجاد بستر لازم برای عرضه شاهکارهای فرشبافی، فراهم کردن بازار فروش، شناسایی بازارهای جهانی، ارائه تسهیلات ارزان قیمت به قالی‌بافان بویژه در حوزه روستا و عشایر از جمله راهکارها برای رونق صنعت فرش در استان کرمانشاه است.
در حال حاضر تعداد ۵۰ تا ۵۵ هزار فرشباف در استان کرمانشاه داریم که به گفته مسئولان ارشد استان این تعداد کافی نیست و باید زمینه آموزش و اشتغال بیشتر فرشبافان در استان را فراهم کرد.
معاون امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: در استان کرمانشاه بافندگان ماهری در حوزه فرش و گلیم داریم و باید به رونق صنعت فرش در استان کمک کرد.
رضا رحیمی خواستار مشارکت بیشتر بخش خصوصی در حوزه فرش شد و افزود: کرمانشاه پتانسیل سرشاری در زمینه هنر فرشبافی دارد اما آنطور که باید سرمایه‌گذاران و هنرمندان این حوزه فعال نیستند.
یکی از اولویت‌های مهم برای رفع بیکاری و اشتغالزایی در استان کرمانشاه حمایت از صنعت و هنر فرشبافی است وی یکی از اولویت‌های مهم برای رفع بیکاری و اشتغالزایی در استان کرمانشاه را حمایت از صنعت و هنر فرشبافی دانست و اظهار کرد: باید در کمّیت و کیفیت تولیدات حوزه فرش استان تحرک بیشتری صورت گیرد.

صنعت فرش جای اشتغال و رونق اقتصادی فراوانی دارد


رحیمی خواستار استفاده از هنر زنان و دختران روستا و عشایر در حوزه فرشبافی و گلیم‌بافی شد و گفت: استان ایلام روزگاری در صنعت فرش از کرمانشاه عقب‌تر بود اما امروز متحول شده و تولیدات خوبی در حرفه فرشبافی دارد.
وی با بیان اینکه باید هنر فرشبافی در میان خانواده‌های کرمانشاهی نهادینه شود، افزود: صنعت فرش جای اشتغال و رونق اقتصادی فراوانی دارد.
به جرأت می‌توان گفت کرمانشاه در گذشته از قطب‌های تولید فرش دستبافت بوده و به ویژه قالیبافی کهنسال ایران را باید در نقوش عشایری و روستایی یافت.
در گذشته قالیبافی منبعی برای رفع نیاز خانواده‌ها بود و بسیاری از روستاهای کرمانشاه هر کدام بِرند خاصی در تولید فرش دستبافت داشتند به عنوان مثال نقشه‌های فرشبافی کیونانی، اکبر آبادی، حسین آبادی، و... نمونه‌هایی از هنر و مهارت روستایی در استان است.
در گذشته زنان، بافنده اصلی قالی بودند و فرش دستبافت بیشتر برای خانه‌ها بافته می‌شد تا فروش در بازار؛ و استفاده از نقوش و طرح‌های بومی شاخصه فرش دستبافت کرمانشاه بود.

تنوع الوان از ویژگی‌های فرش کرمانشاه است

تنوع الوان و استفاده از نخ و رنگ طبیعی از ویژگی‌های فرش کرمانشاه بود؛ پنجه، حوض، ماهی، ملوچک، ماه، خرس، چکش، وردنه، شمامه، دارگل، نان، یقدان، سماور، مسجد، پنجره، گل مروارید و پرچم از نقوش شاخص فرش‌های دستبافت مردمان کرمانشاه در گذشته بوده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: پرداخت تسهیلات ارزان فیمت به بافندگان فرش یکی از اقدامات موثر برای احیای این هنر و رونق فعالیت‌های اقتصادی است.
نعمت‌الله حقیقی با اشاره به تلاش برای تشکیل کنسیرسیوم صادراتی فرش در استان کرمانشاه بیان کرد: باید از یک کنسرسیوم صادراتی فعال در حوزه صادرات فرش و گلیم بهره‌مند شویم.
تا پایان سال ۵۰۰۰ نفر در زمینه فرشبافی آموزش می بینند وی یکی از برنامه‌های سازمان صنعت، معدن و تجارت در حوزه فرش را آموزش عنوان کرد و گفت: هدفگذاری ما این است که تا پایان امسال ۵۰۰۰ نفر در استان کرمانشاه آموزش فرشبافی ببینند.

باید بازارهای فروش فرش را شناسایی کرد

مدیر عامل توسعه خوشه فرش و گلیم استان کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص خوشه فرش و گلیم استان اظهار داشت: خوشه در تعریف کلی به تمرکز جغرافیایی از واحدهایی اطلاق می‌شود که در حوزه‌های مشترک خدمات یا کالای مشابهی را تولید و ارائه می‌دهند و فرصت‌ها و چالش‌های مشترکی دارند.
صادق امیری بیان کرد: پروژه توسعه خوشه‌ای کمک می‌کند تا با مشارکت افراد و حمایت نهادهای پشتیبان و دارندگان خدمات کسب و کار در استان، خوشه را رقابت پذیر و توانمند کند و توسعه دهد.
وی پروژه توسعه خوشه فرش و گلیم استان را پروسه‌ای ۳ تا ۵ ساله عنوان کرد و افزود: این طرح پروژه‌ای ملی است که در کرمانشاه به شرکت شهرک‌های صنعتی تفویض اختیار شده است.
امیری هدف از ایجاد خوشه فرش و گلیم در و کنسرسیوم‌ در استان را ایجاد شبکه‌های تعاون و همکاری در افراد دانست و گفت: خوشه‌ها در بحث خرید مواد اولیه، شبکه تولید، بازارهای صادراتی و... اقدام می‌کند.
وی یکی از اقدامات موثر در حوزه شبکه‌سازی را ایجاد کنسیرسیوم‌های صادراتی عنوان کرد و افزود: این کنسرسیوم متشکل از تولیدکننده‌های برتر، صادرکنندگان برتر و نمایندگانی از تمام تولیدکنندگان است که می‌توانند در قالب این شبکه با هم فعالیت کنند تا بتوانند بازارها را شناسایی و فروش داشته باشند.

ایجاد کنسرسیوم صادراتی و خوشه فرش و گلیم در کرمانشاه

امیری بیان کرد: نقش شرکت شهرک‌های صنعتی در این پروژه این است که حمایت‌های مادی و معنوی را انجام دهد و برای تخصیص یارانه‌هایی برای شرکت‌ها و تلاش برای حضور در نمایشگاه‌های داخلی و خارجی و تورهای کسب و کار اقدام کند.
وی افزود: تاکنون نمایشگاه تهران این کار را انجام داده و بحث بازدید از نمایشگاه قم و کاشان را نیز داشتیم که بسیار مثمر ثمر بود و در برنامه ماه آینده در اردبیل و تبریز نیز بازدید داریم .
امیری زیرساخت و لازمه تشکیل شبکه‌ها در حوزه فرش و گلیم را اعتمادسازی دانست و تصریح کرد: باید در این خصوص رایزنی و بحث و گفتگو شود همچنانکه شش ماه مطالعه و صحبت رو در رو با نهادهای پشتیبان و تولید کنندگان و تمام حلقه‌ها از تولید کننده، تامین کننده و صادر کننده و تمام کسانی که در این زمینه خدمات ارائه می‌دهند، صورت گرفت.
وی اظهار داشت: این سند برنامه عمل خوشه می‌شود و بر این اساس اقدام خواهد شد و چشم اندازی ایجاد می‌شود که در ۱۰ تا ۱۵ سال آینده از نظر تولید، اشتغال، پول، بازارهای صادراتی و... به کجا برسیم و هر سال ممکن است این استراتژی‌ها در جهت بهبود و کامل شدن تغییر کند.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

لزوم حمایت دولت از صنعت فرش قم

قم - رئیس اتحادیه صادر کنندگان استان قم بر لزوم حمایت دولت از صنعت فرش قم برای توسعه اشتغال‌زایی تأکید کرد.

لزوم حمایت دولت از صنعت فرش قم

به گزارش خبرنگار مهر، حسن آقاجانی در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی که ظهر پنج شنبه با حضور زهرا احمدی‌پور رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در استانداری قم برگزار شد، با اشاره به اینکه وضعیت اقتصاد و اشتغال مطلوب نیست، اظهار داشت: همین موضوعات موجب آسیب‌های اجتماعی در کشور هم شده است.
وی معتقد است گره اصلی اقتصاد کشور، ارزش تمام شده کالا در کشورمان است که هر روز بالاتر می‌رود و این مسئله اقتصاد را خفه می‌کند.
رئیس اتحادیه صادر کنندگان استان قم با اشاره به بالا رفتن هر روزه هزینه‌های تولید در کشور گفت: طبق مطالعات ما می‌توانیم ۵۸ درصد هزینه تولید را پایین بیاوریم.
وی افزود: پیشنهاد ما این است که دولت بانک‌های خودش را به عنوان محور حمایت از تولید در نظر گرفته و وام‌های به سود ۹ درصد به تولید اختصاص دهد. در انتخاب واحدهای تولیدی هم باید واحدهایی انتخاب شوند که بیشترین مواد اولیه را از داخل کشور تهیه کنند.
آقاجانی با تأکید بر اینکه اقتصاد کشور جراحی لازم دارد، ابراز داشت: اگر فقط بخواهیم تماشاچی باشیم هیچ مشکلی حل نمی‌شود.
وی با اشاره به اینکه بالا بردن هر ساله حقوق کارگر کار اشتباهی است، گفت: باید به صورت غیر نقدی به کارگران کمک کرد تا هزینه‌ها افزایش نیابد.

دریافت ۲۲ درصد مالیات بر ارزش افزوده


رئیس اتحادیه صادر کنندگان استان قم با اشاره به اینکه ارزش افزوده تا ۲۲ درصد از تولید دریافت می‌شود، ادامه داد: در تمام استان‌ها پلیس مالیاتی داریم که سخت‌ترین شرایط را برای تولیدکننده به وجود آورده است.
وی گفت: در تمام دنیا وقتی در قالب یک واحد صنعتی برق بیشتری مصرف می‌شود، جایزه می‌دهند ولی اینجا جریمه می‌گیرند. در واقع جریمه می‌کنند که چرا تولید کرده‌ای.
آقاجانی با اشاره به اینکه خروجی مورد انتظار از جلسات اقتصاد مقاومتی به دست نیامده، افزود: اگر به جایی می‌رسیم که پیشنهاداتی که ارائه می‌شود، اجرایی شود بسیار خوب است چرا که اکنون سیستم خوبی وجود دارد اما خروجی مطلوب گرفته نمی‌شود.
وی با اشاره به ضرورت حمایت دولت از صنعت فرش قم، گفت: با رونق صنعت فرش در قم می‌شود با ۲.۵ میلیون تومان اشتغال ایجاد کرد در حالی که در دنیا بین ۸۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان برای ایجاد یک شغل سرمایه نیاز هست.
رئیس اتحادیه صادر کنندگان استان قم معتقد است دولت باید وام‌هایی اختصاص دهد تا اشتغال قم توسط قالی بافان که مدتی است فراموش شده‌اند، دوباره ساماندهی شود.

ادامه مطلب

همراهی مجلس برای بهبود صنعت فرش

نشستی در محل هیئت رییسه مجلس شورای اسلامی برای بررسی مشکلات هنر- صنعت فرش دستباف ایران و رسیدن به راهکارهای اجرایی برای رفع کاستی ها تشکیل شد.

همراهی مجلس برای بهبود صنعت فرش

به گزارش روابط عمومی مرکز ملی فرش ایران در این نشست که مسعود پزشکیان (نایب رییس مجلس شورای اسلامی) هدایت آن را برعهده داشت، علی وقف چی (نماینده مردم زنجان)، جواد ساداتی نژاد (نماینده مردم کاشان)، همایون هاشمی (نماینده مردم تکاب، میاندوآب و شاهین دژ)، مسعود کرباسیان (رییس کل گمرک)، حمید کارگر (رییس مرکز ملی فرش ایران)، علی فاضلی (رییس اتاق اصناف) و برخی از تولیدکنندگان و صادرکنندان فرش دستباف کشور حضور داشتند.
برپایه این گزارش، نایب رییس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر لزوم رفع مشکلات در هنر- صنعت فرش کشور گفت: مسائل مختلفی که در بخش تولید تا صادرات فرش وجود دارد که باید رفع شود.
وی ادامه داد: پیشنهادهای فعالان هنر- صنعت فرش در حوزه‌های مختلف مانند موانع گمرکی و نیز تسهیل صادرات باید بررسی شود.
پزشکیان ادامه داد: با توجه به جمع آوری بیش از 200 امضا برای تکشیل فراکسیون فرش در مجلس شورای اسلامی، زمینه برای بررسی طرح های حمایتی مجلس از این هنر- صنعت فراهم است و بهتر است با تشکیل کمیته مشترکی متشکل از مجلس، نهادهای دولتی ذیربط در صنعت فرش و فعالان بخش خصوصی مرتبط با صنعت فرش و با محوریت مرکز ملی فرش، زمینه برای مطرح شدن مشکلات این حوزه و راهکارهای تقویت این هنر- صنعت فراهم ‌شود.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی افزود: مجلس تمامی حمایت‌های لازم را برای تقویت هنر- صنعت فرش و صادرات فرش انجام خواهد داد و اگر اصلاحات قانونی برای انجام این مهم لازم باشد توجهات لازم را مدنظر قرار خواهد داد.
وقف چی نماینده مردم زنجان در مجلس شورای اسلامی در این جلسه گفت: باید بررسی‌های کارشناسی برای علل کاهش صادرات و ضعف در تولید و تجارت فرش انجام شود و البته راهکارهایی نیز برای کاهش هزینه‌های تولید باید مد نظر قرار گیرد.
وی افزود: مجلس تمامی تلاش خود را برای تقویت صنایع دستی و هنر- صنعت فرش و صادرات این محصول انجام خواهد داد.
ساداتی‌نژاد نماینده مردم کاشان در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: بنده سال‌هاست که با صنعت فرش آشنایی دارم و مشکلات این حوزه را درک می‌کنم.
وی ادامه داد: مشکلات صنعت فرش به مسائل بخش گمرک محدود نمی‌شود و این صنعت از بافت تا صادرات با مشکلاتی روبرو است.
نماینده مردم کاشان با تأکید بر لزوم توجه به مشکلات بیمه فرشبافان گفت: باید طرحی برای حمایت از صنعت فرش دستباف کشور آماده شود و تمامی جوانب در این طرح لحاظ شود.
کرباسیان رییس کل گمرک کشور نیز در این نشست گفت: گمرک جمهوری اسلامی ایران آمادگی لازم را برای تسهیل کار صادرکنندگان فرش دارد و در این زمینه آماده همکاری است.
کرباسیان افزود: موضوع واردات قطعی فرش‌های دستباف اعم از نو یا مستعمل ایرانی برگشتی، بدون اعمال ماده 65 قانون گمرکی و با معافیت از ثبت سفارش و پرداخت حقوق ورود و ارزش افزوده با نظر مساعد گمرک به مجلس شورای اسلامی ارایه می شود.
کارگر رییس مرکز ملی فرش ایران نیز با اشاره به اینکه فرش را نباید تنها از منظر ارزآوری نگریست و نباید منکر نقش آن در اشتغالزایی و دیگر ابعاد فرهنگی و هنری شد، از آمادگی مرکز ملی فرش ایران برای تشکیل جلسات مشترک و رسیدن به طرحی جامع برای حمایت از همه فرایندهای تولید تا تجارت فرش دستباف ایران خبر داد تا طرح یادشده در مجلس شورای اسلامی ارایه و مصوب شود.
گفتنی است در این نشست کریمی(رییس اتحادیه صادرکنندگان فرش ایران) و برخی دیگر از فعالان این هنر- صنعت به بیان دیدگاه ها و مشکلات حوزه فعالیت خود پرداختند.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب