مهلت ارسال مقاله به همایش ملی فرش

مدیر کل صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری گفت: آخرین مهلت ارسال مقاله به همایش ملی فرش چهارمحال و بختیاری یکم بهمن ماه است.

آخرین مهلت ارسال مقاله به همایش ملی فرش یکم بهمن ماه است

نعیم امامی در گفت و گو با ذاکرنیوز با اشاره به اینکه آخرین مهلت ثبت نام در همایش ملی فرش چهارمحال و بختیاری ۳۰ دی است، اظهار داشت: پژوهشگران و محققانی که تمایل به شرکت در این همایش را دارند باید ابتدا در سامانه اینترنتی این همایش ثبت نام و سپس مقاله خود را ارسال کنند.
وی با اشاره به محورهای این همایش، عنوان کرد: کاربرد فن آوری در تولید فرش دستباف (مواد اولیه و ابزار)، راهکارهای توسعه پرورش گوسفند، بز و سایر دام های تولیدکننده الیاف دامی، نقش ژنتیک، فیزیولوژی در تغذیه دام و ارتقاء کمی و کیفی فرش دستباف چهار محال و بختیاری، فرآوری، ریسندگی، اصلاح و تولید مواد اولیه و ابزار فرش دستباف، شیوه های بافت فرش دستباف چهار محال و بختیاری و... مهمترین محور های این همایش است.
مدیر کل صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری ادامه داد: این همایش هفتم اسفند ماه در شهرکرد برگزار می شود.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

پایان بافت فرش صلح در بوکان

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان‌ غربی خبر داد: بافت"فرش صلح"در بوکان به پایان رسید.

پایان بافت "فرش صلح" در بوکان

به گزارش ایسنا، جعفرصادق اسکندری در جمع خبرنگاران گفت: هم اکنون با همت تعدادی از این هنرمندان در شهرستان بوکان، بافت و آماده‌سازی فرش صلح برای اهدا به سازمان ملل متحد با دستان رئیس جمهور ایران به پایان رسیده است.
وی اظهار کرد: آذربایجان‌غربی از قطب‌های مهم تولید فرش در ایران به شماره رفته و عمده تولیدات آن نیز به کشورهای خارجی صادر می‌شود.
وی تصریح کرد: خوشبختانه هنرمندان این کالای نفیس نیز بارها و به اشکال مختلف، هنر خویش را در عرصه‌های جهانی به نمایش گذاشته‌اند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان‌ غربی افزود: مراسم رونمایی از این فرش با حضور مسئولان کشوری و استانی ساعت 10 صبح روز پنج‌شنبه چهارم آذر ماه در سالن سیمرغ اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان بوکان برگزار می‌شود.
اسکندری اظهار کرد: در این مراسم از بافندگان این فرش تجلیل می‌شود.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

فروش اعتباری فرش به کارکنان

ارومیه - رئیس سازمان صنعت ، معدن و تجارت آذربایجان غربی از فروش اعتباری فرش به کارکنان دولت از طریق پرداخت تسهیلات ۱۰ میلیون تومانی صندوق کار آفرینی امید با کارمزد چهاردرصد خبر داد.

طرح فروش اعتباری فرش به کارکنان در آذربایجان غربی اجرا می شود

به گزارش خبرنگار مهر، جعفر صادق اسکندری بعد از ظهر در جلسه بررسی مشکلات بیمه‌ای قالیبافان در سالن جلسات حوزه استانداری آذربایجان غربی عنوان کرد: این طرح برای تحرک بخشیدن به موضوع خرید فرش بزودی اجرایی می شود.

وی تعداد فعالان صنعت قالیبافی در استان را ۷۲ هزار نفر عنوان و اضافه کرد: ۲۵ هزار نفر از سال ۸۰ در استان تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار گرفتند که با پالایش بافندگان بیمه شده این تعداد هم اکنون به ۱۷ هزار و ۵۰۰ نفر رسیده است

اسکندری با بیان اینکه ۲۵ هزار نفر در استان زیرپوشش بیمه قالیبافی هستند و از مزایای این خدمت اجتماعی بهره می‌برند گفت: همچنین از منابع موجود در صندوق کارآفرینی امید هر سال ۲ میلیارد تومان تسهیلات به فعالان این عرصه پرداخت می‌شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی اضافه کرد: براساس مصوبه مجلس شورای اسلامی استادکاران، کارگران قالی و فرش دستباف بدون کارفرما و با کارفرما همچنین شاغل در کارگاه‌ قالی‌بافی و زیرپوشش تعاونی‌ قالی، فرش و مجتمع کوچک و بزرگ مربوط می‌توانند زیرپوشش خدمات بیمه تامین اجتماعی قرار گیرند.

وی ضمن تاکید بر لزوم رفع مشکلات موجود درباره بیمه قالیبافان آذربایجان غربی، ادامه داد: معمولا کارگاه‌هایی که نیروی کار بیش از پنج نفر دارند در بهره بردن از خدمات بیمه‌ای دچار مشکل می‌شوند به رغم اینکه در این صنعت نقش موثری ایفا می‌کنند.

اسکندری بر لزوم تلاش برای رفع مشکلات موجود این زمینه تاکید کرد و بیان داشت: لازمه یافتن بازارهای جدید و حفظ اشتغال موجود این است که برای حفظ خدمات بیمه‌ای جامعه هدف اهتمام شود، در این راستا همراهی سازمان تامین اجتماعی مورد انتظار است.

مدیر کل تامین اجتماعی آذربایجان غربی هم در این جلسه با بیان اینکه اجرای قانون بیمه قالیبافان منوط به تامین اعتبار در بودجه سالانه کشور است تصریح کرد به علت پیش بینی نشدن اعتبار لازم بر اساس ابلاغ سازمان تامین اجتماعی باید با پایش و بازنگری در بیمه شدگان فعلی قالیبافی در استان آمار آنها به ۱۲ هزار و ۵۰۰ نفرتقلیل یابد که ماتلاش می کنیم از آن جلوگیری و وضع موجود حفظ شود

مقصود مقدمی‌کیا با بیان اینکه تعدادی از افراد مازاد قالیباف نبوده و صرفا کارت مهارت دریافت کرده‌اند، اضافه کرد: همچنین در کارگاه‌هایی که تابلو فرش و محصولات مرتبط را تولید می‌کنند در صورت تائید سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زیرپوشش قرار می‌گیرند؛ در این زمینه با کارمندانی که سلیقه‌ای رفتار می‌کنند برخورد می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در فهم قانون یک سری ابهاماتی به وجود آمده است، ادامه داد: کارفرمایان از پرداخت حق بیمه تا پنج نفر معاف هستند، ولی حق بیمه سایر کارگران را باید پرداخت کنند.

مقدمی کیا ضمن اشاره به سهمیه تعیین شده و لزوم حذف تعدادی از بیمه‌شوندگان گفت: برای گسترش دامنه خدمات در صورت تخصیص بودجه و تامین سهمیه اهتمام می‌کنیم، کما اینکه افرادی هم که قالیباف بوده و بیمه هستند به هیچ عنوان پالایش نمی‌شوند.

در این جلسه قلی پور مدیر عامل صندوق کار آفرینی بیمه استان گفت: امسال برای حمایت از صنعت قالیبافی ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان تسهیلات از اعتبارات این صندوق پرداخت شده است.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

بیمه قالیبافان کشور امسال اعتبار نیاز دارد

ارومیه - معاون امور بازاریابی مرکز ملی فرش ایران گفت: امسال برای استمرار بیمه این تعداد قالیباف به هزار و ۷۶۰ میلیون تومان اعتبار نیاز داریم.

بیمه قالیبافان کشور امسال ۱۷۶۰میلیون تومان اعتبار نیاز دارد

به گزارش خبرنگار مهر، ابراهیم عزیزی‌هریس بعداز ظهر سه شنبه در جلسه بررسی مشکلات بیمه‌ای قالیبافان در سالن جلسات حوزه استانداری آذربایجان غربی از بیمه ۴۰۰ هزار نفر قالیباف در کشور خبر داد و افزود: این در حالی است که ۴۱۰ میلیون تومان از این رقم اختصاص داده شده است.
معاون امور بازاریابی مرکز ملی فرش ایران بهره‌مندی از خدمات بیمه تامین اجتماعی را یکی از دغدغه‌های مهم در این زمینه دانست و یادآوری کرد: برای رفع چالش‌های موجود در این زمینه لازم است به صورت جدی تلاش شود.
عزیزی با تاکید بر اینکه باید تلاش شود از طریق نمایندگان مجلس شورای اسلامی اعتبار لازم در این زمینه در بودجه سال آینده گنجانده شود اظهار داشت: بیش از ۷۰۰ هزار نفر در بخش‌های مختلف صنعت فرش کشورمان مشغول فعالیت هستند.
وی با اشاره به اینکه این افراد در حوزه‌های مرتبط با این رشته مبنی بر رنگرزی، رفوگری، بافندگی و ... در حال فعالیت هستند، ادامه داد: در زمان اعلام فراخوان برای خدمات بیمه‌ای حدود ۴۹۰ هزار نفر از این جمعیت مراجعه کردند.
عزیزی با بیان اینکه قبل از سال ۱۳۸۵ در ارتباط با جمعیت قالیباف سرشماری انجام شده است اضافه کرد: طیف گسترده‌ای در این زمینه مشغول فعالیت هستند ولی فقط برای ۷۲ هزار نفر کارت قالیبافی صادر شده است.
معاون امور بازاریابی مرکز ملی فرش ایران با اشاره به اینکه برخی قالیبافان در مناطق روستایی همچنین دورافتاده به این هنر و صنعت مشغول شده‌اند، اضافه کرد: اساسا برای آنها امکان مراجعه برای دریافت خدمات همچنین اخذ کارت قالیبافی وجود ندارد.
عزیزی با اشاره به لزوم تلاش برای ارتقای بازار و توسعه صنعت فرش کشور، تاکید کرد: بسترهای موردنیاز برای شناساندن همچنین توسعه کمی و کیفی فرش ایران باید فراهم شود، همچنین برای بهینه‌سازی وضعیت اقتصادی تجاری می‌توان به این واسطه قدم برداشت.
وی حمایت از تشکل‌های مختلف مردمی، هنرمندان، بافندگان، صادرکنندگان و همه دست‌اندرکاران این عرصه را خواستار شد و ادامه داد: این صنعت و هنر ملی در توسعه صادرات کشور می‌تواند تاثیرگذار شود.
عزیزی در ادامه معرفی موثر این محصول با ارزش در بازارهای داخلی، منطقه‌ای و جهانی را مورد تاکید قرار داد و گفت: برنامه‌ریزی، سیاستگذاری، هدایت، حمایت و نظارت در این زمینه می‌تواند موثر واقع شود.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

همایش ثبت نشان جغرافیایی صنایع دستی

نخستین همایش ثبت نشان جغرافیایی صنایع دستی با حضور دکتر نامور مطلق معاون صنایع دستی برگزار شد.

اولین همایش ثبت نشان جغرافیایی صنایع دستی برگزار شد

به گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ نخستین همایش ثبت نشان جغرافیایی صنایع دستی با حضور احمدی‌پور رئیس سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، دکتر نامور مطلق معاون صنایع دستی و هنرهای دستی، ویدا توحدی مشاور و رییس حوزه صنایع دستی و هنرهای سنتی، کیانی رییس مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در سازمان میراث فرهنگی برگزار شد.


مراسم با قرائت قرآن و سرود ملی آغاز شد.


توحدی مشاور و رییس حوزه معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی در ابتدای مراسم گفت: امروز شاهد هستیم که برای نخستین بار، دفتر مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، در کنار معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی، برای تعدادی از تشکل‌های فعال غیر دولتی شکل گرفت که بدون کمک مسئولان استان های مربوطه این کار نشدنی بود.
وی ادامه داد: نشان جغرافیایی صنایع دستی، برای ایجاد همبستگی بین اعضای تشکل، حفظ و مراقبت از محصولات بومی منطقه و ارتقای سطح کیفی محصولات بومی در هر منطقه جغرافیایی صادر شده است. این شروع خجسته را به فال نیک می‌گیریم. تنوع بالای صنایع دستی نسبت به کشورهای دیگر گام‌های ما را برای پیمودن این راه راسخ‌تر می‌کند.
احمدی‌پور رئیس سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هم در این مراسم گفت: امروز از جغرافیا به عنوان علم ساخت فضا یاد می‌شود. در طی ادواری که بسیار پر فراز و نشیب طی شده است، این تعریف از مضامینی با رویکردی غرب‌گرایانه شروع شد که هر آنچه در عرصه زندگی در حال اتفاق است، متاثر از جغرافیاست. ارسطو و بقیه فلاسفه که وارد مباحث جغرافیا شدند، معتقدند آنچه که در قالب تغییرات نظام در زندگی بشر اتفاق می‌افتد، ناشی از ماهیت جغرافیای محیط است.
وی ادامه داد: اینکه فرهنگ زاده ویژگی جغرافیایی بوده یا نه، در طی ادوار تاریخ مورد نقد قرار گرفته. آن چیزی که کمک می‌کند از تعاریف ذاتی جغرافیا استفاده کنیم، هویت بخش بودن آن است. هویت‌های تاریخی که سرمایه‌های میراثی ما هستند، می‌توانند هویت یک ملت را نشان دهند. ایران به عنوان کشوری که دارای بیشترین تنوع جغرافیایی و بیشترین تنوع سبک زندگی است، پر است از سکونت‌گاه‌هایی که در طی سال‌ها تبدیل به محوطه‌هایی شدند که ما از آنها به عنوان محوطه‌های تاریخی و باستانی یاد می‌کنیم.
نامور مطلق معاون صنایع دستی و هنرهای سازمان میراث فرهنگی هم در این مراسم گفت: ما در تاریخ معاصر و مدرن انواع نگاه‌ها را به هنر و ادبیات داشتیم. در قرن 19 نقد و نگرشی با رویکرد تاریخ‌گرایانه شروع شد و هر کدام به شکل و زاویه‌ای به ادبیات نگاه کردند. کار شما هنرمندان کدگذاری و کار نقدکنندگان کدگشایی است. اما هیچگاه در فضای جغرافیا، نقد جغرافیایی نداشتیم. به خاطر اکوسیستم و رابطه فضا و هویت، نشان جغرافیایی را مطرح می‌کنیم. تنوعی که در اقلیم و اقوام خود داریم را در میراث فرهنگی و گردشگری استفاده خواهیم کرد.
وی ادامه داد:‌ در گوشه گوشه کشورمان برندهای صنایع دستی داریم. شعاری که در سه سال گذشته داشته‌ایم، این بود که در هر شهرستان یک برند ملی و هر استان یک برند بین‌المللی داشته باشد.
وی عنوان کرد: از لحاظ نشانه‌های جغرافیایی نسبت به کشورهای دیگر عقب هستیم. علاوه بر ثبت نشان جغرافیایی، باید حمایت هم داشته باشیم و اعتباری برای تشکل‌ها اختصاص دهیم تا بتوانیم به ثبت جهانی برسیم. ما می‌توانیم با ثبت آثار، خاطره‌سازی داشته باشیم و به ثبت کردن بسنده نخواهیم کرد. بلکه گفتمانی می‌سازیم تا هم بتوانیم از میراث فرهنگی صیانت کنیم و هم مکان و فضای خود را هویت‌دار کنیم.
دکتر حبیبا معاون پژوهشی دانشکده حقوق دانشگاه تهران هم گفت: بحث نشانه‌های جغرافیایی عجین شده با مسائل مرتبط با سازمان صنایع دستی. این نشان جغرافیایی نشانی است که مبدا کالایی را به قلمرو، منطقه یا ناحیه‌ای از کشور متصل می‌سازد. به طور مثال فرش کاشان دارای گره، طرح و رنگ آمیزی خاص است و نباید از برند آن به هیچ وجه استفاده کنند.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

حمایت از صنعت قالیبافی آذربایجان غربی

استاندار آذربایجان غربی بر حفظ و صیانت از بیمه شدگان فعلی صنعت قالیبافی و تلاش برای تامین اعتبار بیمه قالیبافان متناسب با سهم استان تاکید کرد.

تاکید استاندار آذربایجان غربی بر حمایت از صنعت قالی بافی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکزآذربایجان غربی ،سعادت که امروز در جلسه بررسی وضعیت بیمه تامین اجتماعی و تسهیلات صنعت قالیبافی استان در استانداری سخن می گفت افزود : با توجه به اختصاص نیافتن بودجه بیمه تامین اجتماعی قالیبافان در بودجه سالانه دولت باید با همکاری اداره کل تامین اجتماعی و سازمان صنعت ، معدن و تجارت استان 17 هزار و 500 نفر بیمه شده فعلی این صنعت تثبیت و حفظ شود چرا که آذربایجان غربی سهم بالایی در صنعت فرشبافی کشور دارد
او با بیان اینکه توسعه بیمه تامین اجتماعی در صنعت فرشبافی در تثبیت اشتغال و رونق تولید به عنوان یکی از محور های اقتصاد مقاومتی نقش بسزایی دارد تصریح کرد باید از حذف بیمه بافندگان حقیقی جلوگیری و در صورت خارج شدن فردی از شمول بیمه تامین اجتماعی، بافنده جدید جایگزین آن شود
در این نشست عزیزی معاون مرکز ملی فرش ایران هم از بیمه 400 هزار نفر قالیباف در کشور خبر داد و گفت : امسال برای استمرار بیمه این تعداد قالیباف به هزار و 760 میلیون تومان اعتبار نیاز داریم این در حالیست که 410 میلیون تومان از این رقم اختصاص داده شده است
وی تصریح کرد باید تلاش شود از طریق نمایندگان مجلس شورای اسلامی اعتبار لازم در این زمینه در بودجه سال آینده گنجانده شود
در این نشست اسکندری رئیس سازمان صنعت ، معدن و تجارت آذربایجان غربی تعداد فعالان صنعت قالیبافی در استان را 72 هزار نفر عنوان و اضافه کرد 25 هزار نفر از سال 80 در استان تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار گرفتند که با پالایش بافندگان بیمه شده این تعداد هم اکنون به 17 هزار و 500 نفر رسیده است
وی از فروش اعتباری فرش به کارکنان دولت از طریق پرداخت تسهیلات 10 میلیون تومانی صندوق کار آفرینی امید با کارمزد 4 درصد خبر داد و افزود : این طرح برای تحرک بخشیدن به موضوع خرید فرش بزودی اجرایی می شود
مقدم کیا مدیر کل تامین اجتماعی آذربایجان غربی هم در این جلسه با بیان اینکه اجرای قانون بیمه قالیبافان منوط به تامین اعتبار در بودجه سالانه کشور است تصریح کرد به علت پیش بینی نشدن اعتبار لازم بر اساس ابلاغ سازمان تامین اجتماعی باید با پایش و بازنگری در بیمه شدگان فعلی قالیبافی در استان آمار آنها به 12 هزار و 500 نفرتقلیل یابد که ماتلاش می کنیم از آن جلوگیری و وضع موجود حفظ شود
در این جلسه قلی پور مدیر عامل صندوق کار آفرینی بیمه استان گفت : امسال برای حمایت از صنعت قالیبافی 3 میلیارد و 500 میلیون تومان تسهیلات از اعتبارات این صندوق پرداخت شده است.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

تولید 3500 متر تابلو فرش در مهاباد

بیش از 3 هزار مترمربع تابلو فرش سالانه در شهرستان مهاباد بافته می شود.

تولید سالانه 3500 مترمربع تابلو فرش در مهاباد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مهاباد، ایران یکی از کشورهای پیشرو در تولید فرش دستباف است در این میان افراد زیادی درمناطق مختلف کشور به تولید تابلوفرش که نوعی فرش تزئینی است مشغول هستند.

یعقوب باب سور معاون اتحادیه فرش دستباف شهرستان مهاباد میگوید: در شهرستان مهاباد بین 600 تا 700 نفر به کار بافت تابلو فرش مشغول اند و بیشترآنها بافنده هایی هستند که در منزل این کار رو انجام میدهند.

کوثر رشید زاده بافنده ای که زندگی اش از کودکی با تاروپود فرش دستباف در هم تنیده شده و قلاب ، نخ ، دف و سیخ ابزار کار خانم رشید زاده است.

درکنار انواع فرش ها و جاجیم های زینتی، تابلو فرش جایگاه ویژه ای درآراستن منازل دارد.

بافت تابلو فرش در ایران سابقه دیرینه دارد اما از چند دهه پیش به عنوان یک فعالیت اقتصادی به سرعت رواج پیدا کرد.

تابلوفرش که نمونه ای از هنر فاخر ایرانی است در مهاباد با ویژگیهای مخصوصی بافته میشود.

کارشناس فرش دستباف هم در این زمینه میگوید: تابلوفرش هایی که در شهرستان مهاباد بافته میشود از ابریشم طبیعی و پشم مرینوس درجه یک استفاده است.

درویش زاده افزود: برای بافت این تابلو فرش ها از گره استاندارد جهانی استفاده میشود که ماندگاری بسیار خوبی نسبت به سایر گره ها دارد.

زیبایی کار بافندگان مهابادی راه آنها را برای ورود به بازارهای خارجی هم بازکرده است.

رئیس اداره صنعت ، معدن و تجارت شهرستان مهاباد گفت: در این شهرستان سالانه حدود 3500 متر مربع تابلو فرش بافته میشود.

قادری افزود: از ابتدای امسال تاکنون حدود 3 هزار مترمربع تابلوفرش بافته شده و قسمت اعظم این تابلوفرشها به کشورهای حاشیه خلیج فارس و جنوب شرقی آسیا صادر میشود.

در سراسر کشور بیش از 300 هزار نفر بصورت مستقیم از طریق این هنر و صنعت صاحب شغل شده اند.

تولید تابلوفرش در بیش از 18 استان کشور شغل ایجاد کرده که حمایت از این صنعت و بهبود کیفی تولیدات ، نوید ایجاد اشتغالزایی بیشتر و رشد اقتصادی روز افزون رو می دهد.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

اعطای نخستین گواهینامه استاندارد به فرش فارس

نخستین گواهینامه استاندارد ایمنی و سلامت فرش به تولیدکنندگان فرش فارس اعطا شد.

اعطای نخستین گواهینامه استاندارد ایمنی و سلامت به فرش فارس

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، معاون صنایع کوچک شهرک‌های صنعتی فارس بعدازظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: با حمایت خوشه فرش فارس و با همکاری شرکت oEko-tEx اتریش برای نخستین بار در کشور، گواهینامه استاندارد و ایمنی و سلامت محصولات و تولید پایدار OETI برای مجموعه ذوالانواری از تولیدکنندگان و صادرکننده برتر کشور در استان فارس اعطا شد.

سید هاشم موسوی افزود: این گواهی‌نامه پس از بازدید مدیر شرکت oEko-tEx اتریش از مجموعه فرش ذوالانواری اعطا شد.

وی با اشاره به فعالیت خوشه فرش دستباف استان فارس و برنامه‌های انجام‌شده در این خوشه در زمینه استفاده از مواد ارگانیک در فرآیند تولید فرش، افزود: فارس تنها استانی است که در آن برای بافت فرش از ریسندگی، رنگ‌رزی و بافت از مواد تمام ارگانیک استفاده می‌شود.

معاون صنایع کوچک شرکت شهرک‌های صنعتی فارس گفت: سالانه در کشور 5 میلیون مترمربع فرش دستباف تولید می‌شود که بافندگان فارس سهم 14 درصدی در تولید و 17 درصدی صادرات را در کشور را به خود اختصاص داده‌اند.

وی افزود: بیش از 340 واحد فروشگاهی و 80 صادرکننده در استان فارس خرید، فروش و عرضه دست‌بافته‌های هنرمندان استان فارس را بر عهده دارند.

موسوی اضافه کرد: 180 هزار بافنده سالانه 720 هزار مترمربع فرش در فارس می‌بافند و فرش این استان به کشورهای آسیای میانه، امارات متحده عربی، حوزه خلیج‌فارس، برخی کشورهای اتحادیه اروپا، ژاپن، کانادا، استرالیا و ژاپن صادر می‌شود.

وی تصریح کرد: شرکت شهرک‌های صنعتی استان فارس از برنامه‌های خوشه فرش فارس در حوزه‌های مختلف تولید و بازار حمایت می‌کند.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب