«باغ همیشه بهار» سیروس طاهباز بازنشر شد

«باغ همیشه بهار» سیروس طاهباز بازنشر شد

«باغ همیشه بهار» نوشته سیروس طاهباز، کودکان و نوجوانان را با هنر فرش ایرانی آشنا می‌کند.

«باغ همیشه بهار» سیروس طاهباز بازنشر شد

به نقل از اداره‌ کل روابط‌عمومی و امور بین‌الملل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، کتاب «باغ همیشه بهار» به قلم سیروس طاهباز و با تصویرگری پرویز محلاتی از سوی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به بازار نشر راه یافت.

این کتاب با بیان تاریخچه‌ای از فرش ایرانی و بررسی طرح و نقش آن به کودکان کمک می‌کند تا هرچه‌ دقیق‌تر به دنیای اطراف خود توجه کنند و با دقتی بیشتر به این هنر اصیل توجه کنند.

ساختار بافت فرش، رنگرزی الیاف، پراکندگی جغرافیایی هنر فرش‌بافی و بررسی فرش‌های معروف ایرانی از دیگر بخش‌های این کتاب است.

سیروس طاهباز در این کتاب سعی کرده است تا با زبانی ساده گزارشی داستان‌گونه به کودکان و نوجوانان ارایه دهد. تصویرهای محلاتی نیز به کمک این کتاب آمده‌اند تا رنگ و طرح بر ذهن مخاطبان نقش ببندد.

این کتاب ۳۲ صفحه دارد و در قطع خشتی انتشار یافته است. انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان این اثر را که نخستین بار در سال ۱۳۶۶ منتشر شده بود با ویرایشی جدید به انتشار رسانده است.

«باغ‌ همیشه بهار» با قیمت ۳ هزار و ۱۰۰ تومان در دسترس مخاطبان گروه سنی «د» (دوره اول متوسطه) قرار دارد.



خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

ماجرای فرش ایرانی موزه "ویکتوریا و آلبرت" از زبان سفیر ایران در لندن

ماجرای فرش ایرانی موزه "ویکتوریا و آلبرت" از زبان سفیر ایران در لندن

فرش شیخ صفی

سفیر کشورمان در انگستان در یادداشتی در صفحه تلگرام خود داستان رسیدن فرشی ایرانی متعلق به زمان صفوی به موزه "ویکتوریا و آلبرت" لندن و توجه ویژه ای که به آن می شود را نوشت. متن کامل نوشته حمید بعیدی‌نژاد به شرح زیر است:

چند روز پیش بنا به دعوت مسئولین موزه "ویکتوریا و آلبرت" لندن از این موزه بازدید داشتم. این موزه که مجموعه ای بسیار غنی از فرهنگ و تاریخ جهان را در خود جای داده است گالری بسیار مهمی در هنر خاورمیانه هم دارد که بیشتر آن را هنر ایرانی تشکیل می دهد، از هنر باستان تا دوران آخر قاجار. اما گُلِ بخش خاورمیانه که چون جواهری در این موزه می درخشد فرشی عظیم از هنر ناب ایرانی اثر بافندگانی از کاشان است که زینت بخش گالری خاورمیانه است.

این فرش داستان زیبایی‌ها و تلخی‌های روزگار ما را با خود به همراه دارد. بافت این فرش که جفت بوده است به سفارش شاه طهماسب در سال 946 هجری برای استفاده در آرامگاه شیخ صفی الدین اردبیلی پایان یافته است و این در بخش بالایی فرش با متن زیر به روشنی قابل فهم است:

"جز آستان توام در جهان پناهی نیست

سر مرا بجز در این حواله گاهی نیست

عمل بنده درگاه مقصود کاشانی 946"

تخمین زده می شود که در خلق این فرش پشمی که با نخهای ابریشمی با ظرافتی در حد 5300 گره در هر ده سانتیمتر و با اندازه 10.51 متر طول و 5.34 متر عرض بافته شده است باید حداقل ده نفر بافنده تمام وقت در حدود چهار سال به بافتن آن زمان اختصاص داده باشند. این فرش بسیار زیبا، رنگ آبی به عنوان پیش زمینه و رنگهای قرمز، زرد، سبز و سفید و سیاه را به نحو بسیار زیبایی در کنار هم ممزوج کرده است.

بر اساس آنچه در تاریخ ثبت شده است، این فرش برای اولین بار در سال 1888 میلادی توسط شرکت زیگلر از منچستر که در ایران به صادرات فرش اشتغال داشته و در تبریز و سلطان آباد( اراک قدیم) هم شعبه داشته است بعد از زلزله اردبیل خریداری شده است.

چنانچه نقل شده است متولیان آرامگاه شیخ صفی الدین اردبیلی برای تامین هزینه بازسازی و ترمیم مجموعه شیخ صفی به فروش این فرش زیبا اقدام کرده اند. این فرش قبل از فروش به طور اساسی ترمیم شده است که احتمالا باید در اثر زمین لرزه آسیب جدی دیده باشد. برای ترمیم این فرش از فرش جفت آن استفاده شده است و همین باعث ناقص شدن فرش دوم شده است. فرش دوم که جفت ناقص این فرش است و دورهای آن و بخشی از مرکز آن برای ترمیم همین فرش اول استفاده شده است هم اکنون در موزه هنری لس آنجلس قرار دارد.

شرکت زیگلر بعد از این، این فرش را به شرکتی بنام رابینسون می فروشد که آن هم فرش را در سال 1893 در نمایشگاه بزرگ اشیاء هنری در لندن به معرض فروش می گذارد.

نماینده موزه ویکتوریا و آلبرت که از داوران این نمایشگاه بوده است موکدا به موزه توصیه میکند که این فرش را با توجه به ارزش هنری فوق العاده آن خود بخرد. موزه فقط میتوانسته 1500 پوند استرلینگ برای خرید این فرش اختصاص دهد که خریدار به کمتر از 2000 پوند راضی نمی شود و موزه برای آنکه فرصت تاریخی خرید فرش را از دست ندهد از خیّرین کمک می گیرد تا باقیمانده پانصد پوند را تامین کند. با تلاش به عمل آمده موزه بدین ترتیب موفق می‌شود که در همان سال این اثر بزرگ هنری را خریداری کند.

موزه ویکتوریا و آلبرت این اثر هنری را گنجینه ای بزرگ برای خود محسوب می کند و برای به نمایش گذاردن آن همواره برنامه های ویژه ای را به اجرا گذارده است. تا سالها پیش این فرش به صورت عمودی در موزه به نمایش گذاشته می شد که از حدود بیش از ده سال پیش مدیران هنری به این نتیجه رسیدند که بنا بر ضرورت‌های ایمنی برای جدا نشدن تار و پود فرش لازم است که فرش به صورت افقی و به صورت طبیعی نمایش داده شود و این علیرغم این واقعیت بود که فرش با توجه به بزرگی خود بخش زیادی از فضای موزه را به خود اختصاص می‌داد. همچنین موزه با مقایسه این فرش با فرش موزه لس آنجلس مشاهده کرده بود که فرش لس آنجلس که توسط موزه شسته شده بود درخشندگی خیلی بیشتری نسبت به فرش موزه ویکتوریا و آلبرت دارد. برای این کار موزه تصمیم می گیرد که این فرش را ابتدا با روشهای کاملا علمی با آب چشمه و با استفاده از کمترین میزان شوینده شستشو دهد و بعد برای نمایش افقی فرش در موزه به منظور حفاظت آن در برابر هوای آلوده و یا رطوبت آنرا در یک قاب بزرگ شیشه ای قرار دهد. همچنین با طراحی موزه قرار می‌شود که برای نمایش زیبایی‌های فرش هر یک ساعت و نیم برای ده دقیقه نور ملایمی بر فرش بتابد تا زیبای‌های آن که واقعا بینندگان خود را مسحور می نماید، بتواند ظاهرتر شود.

این فرش واقعا نمونه ای از زیبایی جادویی هنر ایرانی است که بافندگان کاشانی با نهایت دقت و مهارت در چند صد سال پیش آنرا خلق کرده اند. این فرش بزرگترین فرش تاریخی است و زیباییهای رنگ و طرحهای بدیع آن از جمله گلهای زیبای آن و دو قندیل بزرگی که سمبل های مهمی در هماهنگی با مجموعه شیخ صفی الدین اردبیلی می‌باشند، ارزش دو چندانی به آن داده اند. مجموعه شیخ صفی الدین اردبیلی سالها پیش توسط یونسکو به عنوان مجموعه میراث جهانی به رسمیت شناخته شده است.

در همین گالری نمونه های بسیار زیبای دیگری از هنر بی نظیر ایرانی هم به نمایش در آمده اند. وقتی در پایان از مدیر موزه سوال کردم که آیا میتوان حداقل بخشی از اشیاء تاریخی این بخش موزه را با انتقال به ایران برای دوره زمانی مشخصی برای بازدید هنر دوستان ایرانی در ایران به نمایش درآورد، او با رضایت گفت بله، این کار کاملا ممکن است و می‌توان در قالب یک همکاری با موزه ایران بخشی از این اشیاء را برای بازدید مردم ایران به نمایش گذاشت. امیدوارم بتوانیم با همکاری سازمانهای ذیربط در ایران، با تشکیل چنین نمایشگاهی برای مردم بزرگ ایران که با خلاقیت بی نظیر و نبوغ خود این اشیاء را خلق کرده اند این آثار فرهنگی را برای مردم عزیزمان در خود ایران هم به نمایش در بیاوریم تا به خصوص نسل جوان ایرانی با تاریخ فرهنگ و هنر کشور خود بیشتر آشنا شوند.


خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

احیای صنعت فرش کرمانشاه در دستور کار دولت باشد

احیای صنعت فرش کرمانشاه در دستور کار دولت باشد

نماینده مردم سنقر و کلیایی در مجلس گفت: تلاش برای احیای صنعت فرش استان و منطقه کلیایی که ثبت جهانی دارد باید در دستور کار دولت قرار می‌گرفت.

قالی کرمانشاه

سیدجواد حسینی‌کیا اظهار داشت: پیشینه کرمانشاه دارای کارنامه درخشانی است اما سیمای کرمانشاه با وجود ناهنجاری اجتماعی شامل اعتیاد، طلاق، قاچاق، بیکاری و ... با توجه به پتانسیل‌های غنی صادرات تولیدات از مرز، صنایع دستی، قطب کشاورزی، معادن بالا و... خدشه‌دار شده است.

وی با طرح این سوال که تحولات چه زمان محقق می‌شود و مسؤولان با چه رویکردی می‌توانند نام نیکی از خود در تاریخ به اذای خدمات‌رسانی‌ها ثبت کنند، یادآور شد: متولیان استان باید از خود بپرسند که آیا بعد از سفر حسن روحانی ریاست جمهوری و سایر مسؤولان کشور به کرمانشاه چه میزان سرمایه‌گذاری برای رفع بیکاری استان صورت گرفته است؟

نماینده مردم سنقر و کلیایی در مجلس خاطرنشان کرد: با وحدت و همدلی مسؤولان استان کرمانشاه باید بخش عمده‌ای از مطالبات و معیشت مردم این دیار غیور محقق شود.

وی گفت: از معاون پارلمانی رئیس جمهور انتظار می‌رود با توجه به اینکه نسبت به بازگشایی مرز خسروی تاکنون ظرفیت بزرگی پایمال شده است، طی رایزنی‌های متعدد با مسؤولان دیالی باید برای تامین امنیت آن سوی مرزها نیز تلاش شود، چرا که مسئله اقتصادی این مرزها برای هر 2 منطقه دارای اهمیت است.

نماینده مردم سنقر و کلیایی در مجلس تصریح کرد: لایحه منطقه آزاد قصرشیرین تاکنون از سوی دولت به مجلس ارائه نشده است و با این کوتاهی اگر بعد از هفت لایحه مناطق دیگر به مجلس برسید، قطعا تصویب نمی‌شود.

این مسؤول افزود: شهرک صنعتی کرمانشاه نیمه فعال است و از ظرفیت‌های آن استفاده نمی‌شود که پیشنهاد می‌کنیم این شهرک‌ها جزو مناطق محروم تلقی و ظرفیت سرمایه‌گذاری آن نیز فراهم شود.

حسینی کیا تصریح کرد: با توجه به لزوم اجرایی شدن مصوبات سفر مقام رهبری و ریاست جمهوری به کرمانشاه، اما سهم ما از این اعتبارات نسبت به استان‌های دیگر کمتر است در حالی که استان ما معضل توسعه نیافته و نرخ بالاترین بیکاری را دارد.

نماینده مردم سنقر و کلیایی در مجلس تاکید کرد: تلاش برای احیا صنعت فرش استان و منطقه کلیایی که ثبت جهانی دارد باید در دستور کار دولت قرار می‌گرفت.

وی با بیان اینکه نسل آینده معاون پارلمانی رئیس جمهور را ملامت می‌کنند، مطرح کرد: آیا در سهم مدیریتی، انتخاب مدیران لایق در استان چقدر است؟

این مسؤول اظهار داشت: دولت دهم باید نسبت به اجرا و تخصیص پروژه‌های استان کرمانشاه به عنوان نسخه شفابخش و مورد تاکید مقام معظم رهبری در راستای تحقق مصوبات سفر به این استان تلاش کند.



خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

احتمال موریانه زدگی فرش نفیس موزه در انبار بجنورد!

احتمال موریانه زدگی فرش نفیس موزه در انبار بجنورد!

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان‌شمالی گفت: نبود فضا ایجاد موزه فرش را در استان بلاتکلیف باقی گذاشته است.

احتمال موریانه زدگی فرش نفیس موزه در انبار بجنورد!

یحیی نیکدل در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با اشاره به اینکه در سال 90 قرار بود تا در شهر بجنورد موزه فرش راه‌اندازی شود، افزود: طی همین سال فرش‌های نفیسی از تهران به این استان منتقل شد تا این موزه راه‌اندازی شود اما به علت نبود فضای مناسب این امر عملیاتی نشد. این فرش‌ها از همان زمان تاکنون در انبار باقی مانده است و امکان پوسیده شدن و موریانه زدگی آن‌ها وجود دارد.

نیکدل تاکید کرد: راه‌اندازی موزه فرش در این استان می‌تواند یکی از قابلیت‌های مهم برای معرفی این استان و پتانسیل‌های آن برای گردشگران باشد. از سوی دیگر وجود این موزه به عنوان یک نمایشگاه دائمی از فرش‌های استان می‌تواند امکان خوبی برای بازاریابی باشد.

این مقام مسئول در ادامه توضیح داد: خراسان‌شمالی دارای 24 هزار بافنده فرش دستبافت است. در سال گذشته فرش کردی و دستبافت این استان به ثبت ملی و در سال جاری به ثبت جهانی رسید. این امر سبب می‌شود تا سایر افراد نتوانند کپی‌برداری از طرح و نقش فرش‌های دستبافت استان را انجام دهند.



خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

تثبیت فروش فرش دستباف از 10 شغل پایدار پشتیبانی می‌کند

تثبیت فروش فرش دستباف از 10 شغل پایدار پشتیبانی می‌کند

تثبیت فروش فرش دستباف از 10 شغل پایدار پشتیبانی می‌کند

رئیس اتحادیه فرش دستباف مشهد با اشاره به بازار فروش فرش‌های دستباف، از آن به عنوان یکی از معضلات اصلی این صنعت یاد کرد و گفت: تثبیت بازار فروش فرش دستباف حداقل از 10 شغل پایدار پشتیبانی می‌کند.

‌به گزارش ایسنا، ‌پرده‌شناس شب گذشته، 17 آبان ماه، در آیین افتتاحیه مرکز خدمات آموزشی خوشه صنعتی فرش دستباف استان در اتحادیه فرش دستباف مشهد با اشاره به دغدغه‎های راه‌اندازی این مرکز اظهار کرد: دولت در سال‌های اخیر تسهیلات خوبی در قالب بیمه بافندگان و تسهیلاتی نظیر وام در جهت حمایت از فرش دستباف را در دستور کار قرار داد که ما نیز برای استفاده هر چه بهتر از این ظرفیت به نیازسنجی در این حوزه پرداختیم و در 11 بند اصلی نیازمندی‌های فرش دستباف را استخراج کردیم.

وی ادامه داد: اصلی‌ترین مساله فرش دستباف فروش آن است که با استمرار آن حداقل 10 شغل پایدار پشتیبانی خواهد شد. ما برای ایجاد اشتغال پایدار و استفاده از تسهیلات دولت به فکر راه‌اندازی این مرکز آموزش افتادیم که از ابتدای تیر ماه امسال و با عقد قرارداد راه‌اندازی خوشه صنعتی فرش دستباف مقدمات این کار انجام شد.

پرده‌شناس تصریح کرد: قرار بود 40 درصد از منابع مرکز آموزشی توسط خوشه صنعتی و 60 درصد دیگر آن نیز از محل منابع اتحادیه تامین شود که این رقم در مجموع برای سال اول 75 میلیون تومان بوده که اتحادیه 45 میلیون تومان آن را تقبل کرده است. از این 45 میلیون 20 میلیون تومان محقق شده که با کسر کسورات 14 میلیون به دست این مرکز رسیده است.

رئیس اتحادیه فرش دست باف مشهد با اشاره به سایر نیازمندی‌های فعالان فرش دستباف عنوان کرد: یکی از نیازهای اصلی بهبود بافت تکمیلی است. در واقع در استفاده اعضای اتحادیه از بیمه و تسهیلات دولتی کمی انحراف وجود داشته و تولید مطلوب وجود نداشت. طراحی سنتی و کامپیوتری، رنگ‌رزی آزمایشگاهی و کارگاهی و... از دیگر نکاتی است که در حال حاضر در حوزه فعالیت‌های مربوط به فرش دستباف به عنوان یک مساله وجود دارد.

میثم ظهوریان، مسئول کنسرسیوم فرش مشهد، عنوان کرد: از حدود یک سال و نیم پیش این خوشه فعالیت خود را آغاز کرد و مسایل زنجیره ارزش آن مورد شناسایی قرار گرفت. پس از آن شبکه مسایل و مشکلات این صنعت از طریق جلسات متعدد با فعالان آن استخراج و تدوین شد.

وی تصریح کرد: در این مسیر به راهبردهای متعددی برای توسعه صنعت فرش دستباف و پایداری آن دست یافتیم که در این میان توسعه بازارهای صادراتی، ارتقای سطح کیفیت و ارتقای سطح سرمایه اجتماعی به عنوان سه استراتژی اصلی ما در دستور کار قرار گرفته است. پس از این اقدامات برای ارتقای سرمایه اجتماعی، شبکه‌های مختلفی مانند شبکه طراحان، شبکه بازاریابی و... راه‌اندازی شد.

ظهوریان با بیان اینکه راه‌اندازی این مرکز آموزشی نیز در راستای استراتژی ارتقای سرمایه اجتماعی مورد توجه قرار گرفته است، اظهار کرد: این خوشه می‌تواند به عنوان یک الگو مد نظر قرار گیرد. همچنین راه‌اندازی مرکز خدمات آموزش فرش و احیای نقوش از برنامه‌هایی است که برای آینده مورد توجه قرار گرفت.



خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

۴۷میلیون دلار فرش ایران به آمریکا صادر شد

۴۷میلیون دلار فرش ایران به آمریکا صادر شد

رئیس سازمان ملی فرش ایران گفت: در ۷ ماه ابتدای سال جاری و بعد از لغو تحریم‌ها بیش از ۴۷میلیون دلار فرش دستباف ایران از کشور ایران به‌طور مستقیم به آمریکا صادر شد، در حالی که در سال‌های تحریم صادرات فرش ایران به این کشور صفر بود.


۴۷میلیون دلار فرش ایران به آمریکا صادر شد


به گزارش خبرنگار بخش بازرگانی خبرگزاری تسنیم حمید کارگر رئیس سازمان ملی فرش ایران از غرفه خبرگزاری تسنیم در 22مین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها بازدید به عمل آورد.

وی در گفت‌وگو با خبرنگار بخش بازرگانی خبرگزاری تسنیم در خصوص رفع تحریم‌های صادرات فرش دستباف ایران گفت: فرش دستباف کشور به‌طور مستقیم از برجام متأثر شد و تحریم صادرات فرش ایرانی لغو و صادرات این محصول به کشور آمریکا از سر گرفته شد.

کارگر افزود: در 7 ماه ابتدای امسال بیش از 47 میلیون دلار صادرات فرش به کشور آمریکا داشته‌ایم، در حالی که در سال‌های تحریم صادرات فرش ایران به کشور آمریکا صفر بود.

رئیس سازمان ملی فرش ایران ادامه داد: صادرات فرش ایران قبل از برجام و در سال 2010، 80 میلیون دلار بود که در 7ماهه سال جاری 47 میلیون دلار آن محقق شده است و امکان دستیابی به وضعیت قبل از اجرای برجام در سال جاری وجود دارد.

وی تصریح کرد: آمار گمرک نشان می‌دهد که صادرات فرش نفیس و گران‌بهای ایران به آمریکا در 7 ماه سال جاری وجود نداشته که این امر نشان دهنده سلیقه آمریکایی‌ها برای خرید فرش‌های مستعمل ایران است.



خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

صادرات فرش دستباف به ۴۰۰ میلیون دلار می‌رسد

صادرات فرش دستباف به ۴۰۰ میلیون دلار می‌رسد

رئیس مرکز ملی فرش ایران از صادرات ۴۰۰ میلیون دلاری فرش دستباف تا پایان امسال خبرداد.

صادرات فرش دستباف به ۴۰۰ میلیون دلار می‌رسد

به گزارش خبرنگار مهر، حمید کارگر در حاشیه بازدید از بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات، با حضور در غرفه خبرگزاری مهر از رونق صادرات فرش دستباف ایرانی به کشورهای دنیا خبرداد.

وی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: بر این اساس پیش‌بینی می‌شود که صادرات فرش دستباف ایرانی تا پایان سال به ۶۰۰ میلیون دلار برسد.

مشروح گفتگوی خبرنگاران مهر با حمید کارگر در روزهای آینده منتشر می‌شود.


خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

در بازارهای جهانی، فرش دستباف ایران رقیب ندارد

در بازارهای جهانی، فرش دستباف ایران رقیب ندارد

معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایرانی گفت: رقیب فرش ما در بازارهای جهانی، فرش ماشینی است نه دستباف.

فرش دستباف

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، غلامرضا سلیمانی در مراسم افتتاح نخستین مرکز آموزش خوشه فرش دستباف گفت: امروز کالاهای کشورها با برندها قیمت گذاری و شناخته می شوند و فرش دستباف ما باید در دنیا برند باشد.

وی گفت: از سال 80 توجه به اصل برندینگ آغاز شد که در این راستا آمریکا با 19 میلیارد دلار در رتبه اول و ایران نیز با 159 دلار در مقام 46 م دنیا قرار دارد.

معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایرانی تصریح کرد: باید سابقه تاریخی، فرهنگی، هویت ملی و استفاده از ظرفیت هایی مانند برندسازی و ارزش افزوده مورد توجه قرار گیرد.

سلیمانی گفت: در خوشه فرش دستباف 24 هزار بافنده فرش در خراسان رضوی فعال هستند که با توجه این موضوع ما نمی توانیم تولیدات این تعداد بافنده را صادراتی کنیم.

وی افزود: در حال حاضر به دنبال بازاریابی جهانی با برندهای واحد هستیم که فرش دستباف می تواند معرف ایران در قالب یک برند جهانی باشد.

معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران گفت: کافی نبودن ارزش افزوده مشکل اصلی صنعت فرش در کشور کشور است و در حال حاضر برای 14 خوشه فرش در کشور کنسرسیوم بازاریابی به منظور صادرات فرش به کشورهای لبنان، چین و آمریکا فعال است.

سلیمانی افزود: غرفه هایی برای معرفی فرش ایران در 7 نمایشگاه اختصاصی دنیا و با هزینه سازمان شهرک های صنعتی اختصاص یافته است.

وی گفت: دوم آذرماه در ایتالیا هم غرفه برای کنسرسیوم فرش گرفته شده که حضور فرش خراسان می تواند به عنوان یک ظرفیت و اقدامی شاخص برای معرفی آن و برندسازی تلقی شود.

وی بابیان اینکه با دستور وزیر صنعت، معدن و تجارت مبنی بر تشکیل مدیریت صادرات در 31 استان کشور، افزود: مسئولان ذیربط استان ها به منظور حمایت از بنگاه های کوچک که صادراتی تاکنون نداشته و نمی توانند بازاریابی انجام دهند، اقدامات و حمایت های لازم را انجام دهند.



خبرنامه کارایان

ادامه مطلب