برگزاری دوره آموزش قالیبافی ویژه زنان عشایردوره آموزش قالیبافی ویژه زنان عشایر چاه ملک در شهرستان ریگان برگزارشد.
به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان؛ در راستای اقتصاد مقاومتی و تفاهم نامه همکاری با اداره کل عشایری استان دوره آموزش قالی بافی برای 42 نفر از زنان عشایر منطقه محروم چاه ملک شهرستان ریگان با همکاری آموزشگاه های آزاد برگزار شد.
این دوره تا نیمه اسفند امسال ادامه دارد و آموزش بهینه بافی و قالی بافی درجه 2 آموزش داده می شود.
ریگان در فاصله ۳۰۰ کیلومتری جنوب کرمان واقع شده است.
خبرنامه کارایان
ادامه مطلب
برپایی نمایشگاه دستبافتههای ایرانی در موزه فرشنمایشگاه دست بافتههای ایرانی در موزه فرش تهران برپا شد.مدیر اجرایی نمایشگاه فرش دستباف، تابلو فرش و گلیم در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: این نمایشگاه در 25 غرفه تا 21 آبان در محوطه موزه فرش ایران برپاست.
خسرو سعید پور افزود: در این نمایشگاه دستبافته هایی از کاشمر، تهران، اردکان، کردستان، بیجار، کاشان، کرمان، سیرجان و اصفهان به نمایش درآمده است.
وی گفت: این نمایشگاه از ساعت 17 تا 21 در موزه فرش ایران واقع در خیابان کارگر شمالی برپاست و خریداران می توانند از تخفیف نمایشگاهی استفاده کنند.
خبرنامه کارایان
ادامه مطلب
عزم جدی نمایندگان استان اصفهان در احیای هنر فرشبافیمجمع نمایندگان استان اصفهان در دومین جلسه این مجمع بر عزم جدی نمایندگان استان در احیای هنر فرشبافی اصفهان تأکید کردند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرضا، مدیرعامل اتحادیه شرکتهای تعاونی تولید کننده فرش دستباف روستایی استان اصفهان شامگاه یکشنبه در دومین جلسه مجمع نمایندگان استان اصفهان در شهرضا با بیان اینکه فرش یکی از مهمترین سرمایههای ملی کشور است اظهار داشت: استان اصفهان یکی از مهمترین استانهای کشور در هنر فرشبافی است تا جایی که از آن به عنوان یکی از مهمترین قطبهای تولید این محصول یاد میکنند.
علی شهبازی با تأکید بر اینکه فرش در حوزه اقتصاد مقاومتی کاربرد بسیاری دارد و میتواند زمینه اشتغال و کسب درآمد برای افراد زیادی را ایجاد کند افزود: با وجود اهمیت هنر فرش بافی در کشور و تأثیر آن در اقتصاد و معیشت و اشغال مردم هیچ یک از کمیسیونهای مجلس به آن اختصاص نیافته و بدتر از همه اینکه در برنامه ششم توسعه نیز هیچ بندی برای حمایت از آن پیشبینی نشده است.
وی با بیان اینکه بیمه یکی از معضلات مهم فرشبافان استان است بیان کرد: متأسفانه افرادی که سالیان زیادی بیمه فرشبافی را پرداخت کردهاند اگر به هر دلیلی نتوانند حق بیمه خود را پرداخت کنند و با به دلایلی همچون بیماری قادر به ادامه فرشبافی نباشند بلافاصله بیمه آنها قطع میشود این در حالی است که همه سالهای پرداخت حق بیمه آنها نیز کان لَم یَکن تلقی میشود.
مدیرعامل اتحادیه شرکتهای تعاونی تولید کننده فرش دستباف روستایی استان اصفهان با انتقاد از اینکه باوجود کسادی بازار و عدم فروش فرش، باز هم فرشفروشان مشمول پرداخت مالیات میشوند تصریح کرد: به دلیل پرداخت مالیات بسیاری از فرش فروشان بازار حکیم اصفهان اقدام به تغییر شغل یا تعطیلی مغازه خود کردهاند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر در استان اصفهان 300 هزار بافنده فرش وجود دارد و این در حالی است که در همین زمان 900 هزار مترمربع فرش در استان بافته میشود بیان کرد: فرشهای اصفهان و نایین به ترتیب در جایگاه نخست و دوم برترین انواع فرش در استان قرار دارند.
اتخاذ تصمیات اشتباه در حوزه مدیریت هنر فرشبافی مشکلاتی را ایجاد کرده است
نماینده مردم نایین در ادامه جلسه با بیان اینکه اتخاذ تصمیات اشتباه در حوزه مدیریت هنر فرشبافی در گذشته مشکلاتی را ایجاد کرده اظهار داشت: بخشنامه اخیر اداره صنعت معدن تجارت نیز سبب ایجاد رکود بیشتر در بازار این هنر میشود.
عباسعلی پوربافرانی بیان کرد: متأسفانه ما برای ایجاد آرایشگاه تسهیلات در اختیار افراد قرار میدهیم اما برای حمایت از فرشبافان که بخش مهمی از میراث کشور را حفظ میکنند تسهیلاتی ابلاغ نشده است.
نماینده مردم لنجان در مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه با بیان اینکه متأسفانه شواهدی موجود است که رانتهای گسترده و دلالان در برخی از عرصهها سبب رونق و در برخی از عرصهها رکود در بازار صنایع و حرفههای مختلف شدهاند گفت: در برخی از زمینهها همانند شیلات شاهد رونق بازار هستیم اما در عرصههایی همانند فرشبافی یا پرورش زنبور عسل با رکود روبهرو هستیم.
محسن کوهکن افزود: متأسفانه واسطهها سبب تضعیف بازار پر رونق برخی از محصولاتی میشوند که کشور در آنها مستقل است بنابراین باید برای بررسی این معضلات اینگونه از بخشها با بدبینی وارد عمل شویم.
فرش یکی از مهمترین ویژگیهای فرهنگی استان اصفهان است
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مسائل مربوط به فرش در بخشهای مختلفی قابل طرح و پیگیری است گفت: ایجاد مرکز ملی فرش نیز اقدامی در راستای حمایت و احیای این هنر بوده است.
حمیدرضا فولادگر با تأکید بر اینکه لازم است که این هنر از حوزه صنایع دستی فراتر رفته و با دیدگاهی جامع درباره آن بحث شود افزود: فرش یکی از مهمترین ویژگیهای فرهنگی استان اصفهان در مناطق مختلف است و برای رونق بازار این محصول باید زمینههای صادرات آن را افزایش دهیم زیرا ظرفیت خرید فرش در بازار داخلی محدود است.
اصفهان ظرفیت اجرای طرحهای پایلوت کشوری در حمایت از هنر فرشبافی را دارد
نایب رئیس اول کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در ادامه این جلسه با تاکید بر ضرورت عزم جدی نمایندگان استان در احیای هنر فرشبافی اصفهان گفت: اگر بخواهیم در زمینه اقتصاد مقاومتی حضور فعالی داشته باشیم باید هنر فرشبافی را رونق دهیم.
حجتالاسلام احمد سالک افزود: استان اصفهان ظرفیت اجرای طرحهای پایلوت کشوری در حمایت از هنر فرشبافی را دارد و به همین دلیل باید خلأهای قانونی در این زمینه برطرف شود.
خبرنامه کارایان
ادامه مطلب
اداره فرش آذربایجان غربی رتبه سوم کشور را کسب کرد
اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی در ارزیابی های صورت گرفته رتبه سوم کشور را کسب کرد.
به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه؛ رئیس ملی فرش ایران در تقدیرنامه خویش، اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی را در ارزیابی های صورت گرفته به عنوان رتبه سوم در عملکرد معرفی کرد.
در تقدیر نامه حمید کارگر به اسد درویشی رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت آورده است:
گام برداشتن در مسیر تعالی و بهبود هنر صنعت فرش دستباف ایران و خدمت رسانی به هنرمندان این وادی ارزشمند و شایسته تقدیر است.
اینک که در بررسی فعالیت های یک سال گذشته در اداره امور فرش استان خود و در ارزیابی های صورت گرفته از سوی مرکز ملی فرش ایران در میان سازمان های صنعت، معدن و تجارت استان های مختلف کشور حائز رتبه سوم شدید، لازم می دانم سپاس و احترام خود را پیشکش کنم.
امید که همچنان در سایه الطاف خداوند، جامعه فرش کشور از کوشش ها و همراهیتان بهره مند باشد.
خبرنامه کارایان
ادامه مطلب
ریحان [rehan]روستایی واقع در «کمره» (شمال غربی خمین) که بافندگان آن چند نسل است که طرح ویژه خود و از جمله نقشه جوشقان را می بافند. قالیهایی که با این طرح بافته می شود زمینه اش سرخ رنگ است با حاشیه های سفید و با نگاره هایی ذوزنقه ای شکل که هر جفت آن با نقش کتیبه مانند، به جفت کناری خود پیوسته است.
منبع:فرشنامه ایران،دکتر حسن آذرپاد،فضل الله حشمتی رضوی،تهران1383،صفحه 282
ادامه مطلب