طرح هندسی محرمات فرش

هندسی محرمات


در این طرح،نقشه بندی همان است که در «محرمات» دیده می شود.تنها نقش نگاره ها هندسی است: ترنج و سر ترنجها در وسط فرش، محراب و رشته گلهای هندسی همچون خطهای زنجیره ای و موازی با هم بر سراسر فرش گسترده است.


منبع:فرشنامه ایران،دکتر حسن آذرپاد،فضل الله حشمتی رضوی،تهران1383،صفحه 122

ادامه مطلب

طرح هندسی جوشقان در فرش

هندسی جوشقان [hendesi-ye jusqan]

به طرح جوشقان به علت نقشهای شکسته ای که در آن به کار می رود، طرح هندسی جوشقان نیز می گویند.
طرح هندسی خاتم شیراز نیز ،هندسی جوشقان و یا طرح جوشقان نامیده می شود.--< هندسی خاتم شیراز.


منبع:فرشنامه ایران،دکتر حسن آذرپاد،فضل الله حشمتی رضوی،تهران1383،صفحه 121

ادامه مطلب

طرح هندسی خاتم شیراز در فرش

هندسی خاتم شیراز [hendesi ye xatam-esiraz]


نقشه ای تشکیل شده از قابهای خاتم قرینه با هم که نگاره های برگ و گل و دسته گل آن را در بر گرفته است. و یا: نقشه ای براساس نقش خاتم شیراز بر روی کاشیکاری ها اما با برخی دگرگونیها: یک قاب در مرکز نقش اما به جای چهار کتیبه در گرداگرد قاب مرکزی، نقش « هشت بته کردستانی» به کار گرفته شده است.نقش حاشیه بزرگ نیز براساس طرح ویژه جوشقان است.



منبع:فرشنامه ایران،دکتر حسن آذرپاد،فضل الله حشمتی رضوی،تهران1383،صفحه 121

ادامه مطلب

طرح هندسی در فرش

هندسی [hendesi]

طرح هندسی در فرش

طرحی که نگاره های آن همان نقشهای معمول قالیهای ایران مانند:گل،بته،اسلیمی و... است اما به جای خطهای کمانی با خطهای شکسته و راست نقشه بندی می شود و این خطها در ترکیب کلی خود شکلهایی هندسی ماندد: سه گوشه،چهار گوشه،لوزی و... را نشان می دهد.طرح هندسی شامل گروهی از نقشه هاست که در هر یک از آنها افزون بر پای بندی به اساس طرح اصلی، دگرگونیهایی نیز وجود دارد.


منبع:فرشنامه ایران،دکتر حسن آذرپاد،فضل الله حشمتی رضوی،تهران1383،صفحه 121

ادامه مطلب

طرح وکیلی در فرش کردستان

وکیلی [vakili]

قالی وکیلی سنندج

از طرحهای قدیمی سنندج.نقشه ای براساس زمینه راه راه با ردیفهای یک در میان برگ و گلهای بزرگ و کوچک که همه به صورت شکسته نقش شده است.
وسط زمینه راه راه را نیز ترنجی با نقش هندسی پر کرده است.


منبع:فرشنامه ایران،دکتر حسن آذرپاد،فضل الله حشمتی رضوی،تهران1383،صفحه 121

ادامه مطلب

ایجاد اشتغال 3 جوان بیرجندی در یک کارگاه قالی‌بافی

ایجاد اشتغال 3 جوان بیرجندی در یک کارگاه قالی‌بافی

سه جوان بیرجندی با سرمایه اولیه اندک در شهرستان بیرجند یک کارگاه قالی‌بافی تأسیس و برای تعدادی از افراد ایجاد اشتغال کردند.

کارگاه قالی بافی در بیرجند


به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، مصطفی محمدپور مسؤول کارگاه قالی‌بافی در بیرجند، ظهر امروز در بازدید خبرنگاران از کارگاهش، اظهار داشت: این کارگاه توسط سه نیروی جوان با سرمایه اندک و بدون هیچ پشتوانه‌ای تاسیس شده و سبب ایجاد اشتغال برای چندین نیروی کارآمد در شهرستان بیرجند شده است.

وی با بیان اینکه برای تأسیس این کارگاه با مشکلات و موانع فراوانی مواجه بودیم، گفت: با توکل به خداوند و با اراده و تصمیم قاطع این کار را آغاز کردیم و همچنین به لطف خداوند، راه‌اندازی این کارگاه برای نیروهای جوان این شهرستان سبب خیر شد.

مسؤول کارگاه قالی‌بافی در بیرجند افزود: برای آغاز به یک کار ابتدا باید به خداوند توکل کرد و باید همه موانع و مشکلات را سنجید و بعد کار را آغاز کرد، انسان باید ریسک کرد اما ریسکی که معقول باشد.

محمدپور ادامه داد: ما جوان‌ها نباید منتظر کمک از سمت دولت و دیگر نهادها باشیم بلکه باید خودمان با پشتکار و اراده قوی دست به کار شویم.

وی تأکید کرد: در این گارگاه بیشتر دغدغه فروش اجناس را داریم و اگر درخواست بیشتری از سمت بازار خرید کالا باشد ما مشکل تولید نخواهیم داشت.

مسؤول کارگاه قالی‌بافی در بیرجند بیان داشت: در حال حاضر از استان‌هایی از جمله خراسان رضوی، تهران و زاهدان سفارش دریافت می‌کنیم.

محمدپور گفت: ابتدای کار ما با یک دار قالی و سرمایه اندک 9 میلیون تومانی آغاز شد و تا اکنون که به 10 دار قالی رسیده و بسیاری از نیروها در منزل در حال فعالیت هستند.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر 10 تن از بانوان قالیباف دارای بیمه هستند و بقیه بیمه شخصی دارند.

مسؤول کارگاه قالی‌بافی در بیرجند اظهار داشت: بعد از سه سال هنوز سوددهی خاصی نداشته‌ایم اما در حال عرضه تولیدات در نمایشگاه‌های مختلف هستیم تا مشتریان بیشتری با صنعت فرش‌بافی خراسان جنوبی آشنا شوند.


خبرنامه کارایان

ادامه مطلب