سردرود تبریز پایتخت تابلو فرش جهان

سردرود پایتخت تابلو فرش جهان

سر درود پایتخت تابلو فرش

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان تابلو فرش سردرود مطرح کرد : سردرود پایتخت تابلو فرش جهان
وجود 800 کارگاه تابلوفرش

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان تابلوفرش سردرود این شهر را پایتخت تابلو فرش دستباف جهان دانست و گفت: در شهر سردرود 800 کارگاه تابلو فرش با هزاران دار قالی وجود دارد و 80 درصد تابلو فرش کشور در این شهر بافته می‌شود.
به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، کاظم صحتی عصر امروز با بیان اینکه اتحادیه تابلو فرش سردرود نخستین و تنهاترین اتحادیه در این هنر است، اظهار داشت: تابلو فرش سردرود در فهرست آثار میراث فرهنگی و معنوی ثبت شده است و توانسته است نشان جغرافیایی ملی فرش را از آن خود کند.

وی از ثبت جهانی تابلو فرش سردرود خبر داد و گفت: در حال حاضر بیش از 80 درصد تابلو فرش کشور در سردرود تولید می‌شود.

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان تابلو فرش سردرود این شهر را پایتخت تابلو فرش جهان دانست و گفت: در شهر سردرود 800 کارگاه تابلو فرش با هزاران دار قالی در ابعاد و رنگ‌های مختلف وجود دارد و 80 درصد تابلو فرش کشور در این شهر بافته می‌شود.

وی از اشتغال 15 هزار نفر از جمعیت شهر 35 هزار نفری شهر سردرود به تولید تابلوفرش خبر داد و گفت: در سطح کشور و برای 320 هزار نفر در 18 استان کشور در تولید تابلو فرش ایجاد اشتغال کرده است.

تولید روزانه 250 قطعه تابلو فرش در ابعاد مختلف در سردرود

صحتی با ابراز نگرانی از تنزل جایگاه استان در زمینه فرش گفت: امسال در نمایشگاه بین المللی فرش تهران ثابت شد که جایگاه تبریز و استان در حوزه فرش دستباف تنزل پیدا کرده است چرا که حتی جزء 10 استان برتر تولید و صادرات فرش نبودیم.

وی به آمار تولید تابلو فرش در شهر سردرود اشاره کرد و گفت: در سال 92 روزانه 500 قطعه در طرح و ابعاد مختلف بافته می‌شد که در حال حاضر به دلیل تحریم‌ها و رکود اقتصادی این آمار به 250 قطعه تابلو فرش رسیده است.

تشکل‌های فرش دستباف در تبریز فعال نیستند


صحتی با بیان اینکه در استان آذربایجان‌شرقی به تابلو فرش بها نمی‌دهند، گفت: تشکل‌های فرش در تبریز فعال نیستند چرا با توجه به اینکه فرش ایران در دنا به نام فرش تبریز شناخته می‌شود در نمایشگاه‌ها غرفه و سالن اختصاصی نداشته باشد.

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان تابلو فرش سردرود با بیان اینکه در حال حاضر 4 هزار نفر بیمه شده قالی در زمینه تابلو شهر در شهر سردرود فعالیت می‌کنند، افزود: به دنبال شناسنامه‌دار کردن تابلو فرش هستیم.

سردرود یکی از شهرهای آذربایجان‌شرقی است که در بخش مرکزی تبریز واقع شده است. طبق آخرین سرشماری مرکز آمار ایران که در سال 1390 صورت گرفته‌ است، این شهر با جمعیتی بالغ بر 35 هزار نفر، قدمتی در حدود 3 هزار سال داشته و دومین شهر پرجمعیت تبریز و یازدهمین شهر پرجمعیت آذربایجان‌شرقی محسوب می‌شود.

گزارش فارس حاکی است، هنر بافت تابلو فرش در سردرود قدمت 80 ساله دارد به طوریکه 80 درصد از مردم این شهرستان به طور مستقیم یا غیرمستقیم از این هنر کسب درآمد می‌کنند. تابلو فرش دستباف در فهرست آثار معنوی میراث فرهنگی کشور ثبت ملی شده است. اولین و تنهاترین اتحادیه صنف تولیدکنندگان تابلو فرش کشور در سال 90 در این شهر ایجاد شد. با توجه به شغل‌های جانبی این صنف و گستره فعالیت تولیدکنندگان تابلو فرش این سردرود در این شهر نرخ بی‌کاری در حد صفر است.

شهر سردرود با 35 هزار نفر جمعیت در جنوب‌غربی تبریز واقع شده است.



خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

ظرفیت زیاد قم در عرصه تولید فرش دستباف

ظرفیت زیاد قم در عرصه تولید فرش دستباف

فرش قم

رئیس اتحادیه بافندگان،‌ تولید و فروش فرش دستباف استان قم مطرح کرد
ظرفیت زیاد قم در عرصه تولید فرش دستباف


رئیس اتحادیه بافندگان،‌ تولید و فروش فرش دستباف استان قم گفت: این استان در بحث فرش دستباف ظرفیت زیادی دارد و از لحاظ فرش دستباف ابریشمی حرف اول را در ایران می‌زند.
رضا بلندیان امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در قم با اشاره به مشکلات صنعت فرش اظهار کرد: استادکاران فرش گرفتاری‌های زیادی دارند، شاید بتوان گفت در طول سال‌هایی که من در بازار فرش بودم، یادم نمی‌آید که بازار با چنین رکودی مواجه شده باشد، رکود کنونی بازار هم شدیدتر و هم طولانی‌تر از رکودهای سابق بوده است و فعالان صنعت فرش چند سالی متوالی است که با رکورد شدید بازار مواجه هستند.

رئیس اتحادیه بافندگان،‌ تولید و فروش فرش دستباف استان قم ادامه داد: دولت باید با کمک به استادکاران فرش و ارائه تسهیلات ارزان قیمت به آنها، این افراد را کمک کند تا آنها اشتغال موجود در صنعت فرش را حفظ کنند، اگر از استادکاران فرش حمایت نشود و رکود بازار هم ادامه پیدا کند، در یکی دو سال آینده نیمی از استادکاران فرش از این صنعت خارج می‌شوند و به تبع آن بیکاری گسترده‌ای را در صنعت فرش شاهد خواهیم بود.

وی افزود: همچنین در پی تعطیلی برخی واحدهای صنعتی و بیکاری کارگران این واحدها، آنها به کار قالی بافی روی آوردند، افرادی که قالی می‌بافند، بیشتر از قشر پایین جامعه هستند و می‌توان از آنها به عنوان هنرمندانی زحمتکش یاد کرد و کار قالی بافی در واقع یک هنر است.

بلندیان با اشاره به جایگاه و ویژگی‌های فرش قم اظهار کرد: فرش قم از لحاظ طرح، رنگ و نقشه بالاترین تنوع را دارد، ما می‌بینیم که استادکاران فرش در قم ده‌ها طرح دارند و این طرح‌ها را در رنگ‌های مختلف می‌بافند، ما تنوع زیادی در فرش قم داریم، اما باید به دنبال یافتن سلیقه امروز مشتریان هم باشیم، رقبای خارجی ما با کسب سلیقه مشتریان خارجی توانستند که فرش خود را صادر کنند.

رئیس اتحادیه بافندگان،‌ تولید و فروش فرش دستباف استان قم ادامه داد: ما نتوانستیم سلیقه کشورهای خارجی را پیدا کنیم و براساس آن فرش تولید کنیم، بیشتر فرش را با سلیقه خودمان تولید کردیم، اما سلیقه‌های ما هم بسیار متنوع است و اگر یک مشتری خارجی توانایی خرید فرش قم را داشته باشد، بالاخره در بین فرش‌های متنوع قم، فرش مورد علاقه خود را پیدا خواهد کرد.

وی خاطرنشان کرد: فرش بافی در شهر قم قدمتی طولانی دارد، اما فرش قم در طول این سال‌ها از لحاظ کیفیت به اندازه‌ای جلو رفته است که از لحاظ فرش دستباف ابریشمی حرف اول را در ایران می‌زند و این مساله به دلیل تنوع زیاد فرش قم از لحاظ طرح، رنگ، اندازه است و قم از لحاظ فرش دستباف ظرفیت زیادی دارد.


خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

تولید سالیانه 11 هزار مترمربع فرش در لرستان

تولید سالیانه 11 هزار مترمربع فرش در لرستان

قالی لرستان

مسئول مرکز فرش لرستان از تولید سالیانه 11 هزار مترمربع فرش دستباف در استان خبر داد.

ایرج کاویانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسن، بیان کرد: لرستان از استان‌های برخوردار و باسابقه در زمینه صنعت فرش دستباف محسوب می‌شود اما متأسفانه فرش آن دچار مشکلات متعددی است.

وی اضافه کرد: مشکلات فرش تنها مربوط به استان نیست و تمام کشور با رکود مواجه است. برای همین به ناچار تولید را به صورت تقریبی اعلام می‌کنند.

کاویانی اظهار کرد: سالانه به طور تقریبی حدود 11 هزار مترمربع فرش در لرستان تولید می‌شود و حدود 23 هزار بافنده فعال داریم.

مسئول مرکز فرش لرستان تصریح کرد: همچنین 220 مجوز کارگاه متمرکز و غیرمتمرکز از سوی مرکز صادر شده است.

وی ادامه داد: متأسفانه برخی بافندگان فرش ساماندهی نشده‌اند و در صورت پرداخت تسهیلات می‌توان تولید استان را بالا برد.


خبرنامه کارایان

ادامه مطلب