راه اندازی کارگاه قالی بافی بانوان خادم الحسین

همزمان با آغاز اعیاد شعبانیه، بانوان خادم الحسین (ع) چهارمحال و بختیاری هفت کارگاه قالی بافی در این استان راه اندازی کردند.
به گزارش کارایان به نقل از خبرگزاری صدا و سیما مرکز چهارمحال و بختیاری، مسئول واحد خواهران ستاد عتبات عالیات چهارمحال و بختیاری گفت: بانوان هنرمند قالی باف به صورت خودجوش این کارگاهها را در شهرهای شهرکرد، وردنجان، بن، سامان، هلوسعد و سرخون راه اندازی کرده اند.
کارگاه قالی بافی بانوان
خانم شریفی افزود: 112 متر مربع فرش اصیل چهارمحال و بختیاری به دست بیش از 200 بانوی هنرمند فرش باف در این کارگاهها در مدت 6 ماه تولید می شود که مواد اولیه آن شامل دار قالی، نخ و خامه از محل نذورات مردمی تأمین می شود.
مسئول بازسازی ستاد عتبات عالیات چهارمحال و بختیاری هم سهم این استان را در ساخت صحن عقیله بنی هاشم در کربلا یک و نیم میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: قرار است درآمد حاصل از فروش این دست بافته ها در ساخت و تکمیل صحن حضرت زینب سلام الله علیها در کربلای معلی هزینه شود.
سید جعفر موسوی افزود: با استقبال بانوان هنرمند چهارمحال و بختیاری از این طرح پیش بینی می شود تا پایان امسال تعداد کارگاههای قالی بافی برای عتبات عالیات تا پنج برابر افزایش یابد.


ادامه مطلب

هشتمین دوره نمایشگاه فرش دستباف و عشایری

هشتمین دوره نمایشگاه فرش دستباف و عشایری در جنوب مصلی امام خمینی تهران آغاز به کار کرد.
به گزارش خکارایان به نقل از خبرگزاری صدا و سیما؛ امیر حسین ازگلی مدیر برگزاری هشتمین دوره نمایشگاه فرش دستباف و عشایری در حاشیه افتتاح این نمایشگاه افزود: در این دوره از نمایشگاه بافندگان فرش دستباف و عشایری از 30 استان کشور حضور دارند.
نمایشگاه فرش دستباف
وی با اشاره به ارائه تخفیفهای 10 تا 15 درصدی به دلیل حذف واسطه ها گفت: بافندگان ترکمن، عشایر سیرجان، چهارمحال و بختیاری بافندگان فرشهای نفیس ابریشم قم و ابریشم تبریز ، اصفهان و نائین در این نمایشگاه آخرین دستبافهای خود را ارائه کرده اند.
مدیر اجرایی نمایشگاه با اشاره به اجرای طرح تعویض فرش نو و دست دوم ادامه داد: صاحبان فرشهای کاشان و اردکان از امکان تعویض این فرشها برخوردار هستند.
ازگلی گفت: این نمایشگاه از 11 تا 15 اردیبهشت از یک بعد از ظهر تا 9 شب در ضلع جنوبی مصلی دایر است.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

برگزاری جشنواره فرش دستباف افشار تکاب

جشنواره فرش افشار تکاب که به فرش آهنین مشهور است یازدهم اردیبهشت در تکاب برگزار می شود.
به گزارش کارایان به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، این جشنواره با هدف شناساندن توانمندیها و ظرفیتهای شهرستان تکاب درحوزه تولید فرش دستباف افشار و بررسی و رفع موانع تولید فرش دستباف برگزار می شود.
جشنواره فرش تکاب
جشنواره فرش افشاربه مدت از یازدهم اردیبهشت به مدت پنج روز در تکاب برگزار می شود.
فرش دستباف افشار تکاب قدمتی دیرینه دارد و زمره برندهای نامدار ملی ثبت شده است.

ادامه مطلب

ثبت فرش دستباف کلاردشت در فهرست جهان

فرش دستباف کلاردشت به دلیل ویژگی های منحصر به فردش در آینده ای نزدیک ثبت جهانی می شود.
فرماندار کلاردشت در نشست بررسی نحوه برپایی بازار چه فرش که با حضور مدیر امور جشنواره های مرکز ملی فرش ایران و مدیر تحقیقات مرکز ملی فرش ایران در کلاردشت برگزار شد، گفت : فرش دستبافت کلاردشت به دلیل داشتن رنگ های طبیعی ، نقوش ذهنی ، استفاده نشدن از نقشه و رنگ رزی ، دارا بودن پرز بلند ( در فصل گرما خنک و درفصل سرما گرم است ) جلوگیری از انعکاس صداها و داشتن دوام 75 سال به زودی در فهرست جهان ثبت می شود.فرش دستباف کلاردشت
صالحی تاکید کرد :بهتره مسئولان استانی و کشوری به این صنعت نگاه ویژه ای داشته باشند و امکاناتی را فراحم کنند تا بافندگان با خیال آسوده و متمرکز فرش خلق کنند چرا که فرش کلاردشت به عنوان یکی از مرغوب ترین فرش های کشور از قدیم تاکنون باید در کشور و جهان عرضه شود.
سید حسن رییسی زاده مدیر امور جشنواره مرکزی فرش ایران هم دربازدید از کارگاهای فرش دست بافت ارش و سارا گلی در روستای طویدره گفت : هدف از این بازدید بررسی وضعیت منطقه به لحاظ تجاری و اقتصادی ،ایجاد بازارچه دائمی فرش دستبافت از نظر موقعیت تاریخی و گذشته دیرین است تا بتوانیم با استفاده از ظرفیت ها و امکانات موجود در اشتغال زایی این منطقه گامی برداشته باشیم.
سید محسن مشرف مدیر تحقیقات مرکز ملی فرش ایران در باره ایجاد این بازارچه گفت : مشکل فرش کلاردشت و بافنده گان و تولید فرش نیست چرا که حلقه مفقوده این صنعت بازاریابی و فروش ان است.
فرش دست بافت کلاردشت بیش از 300 سال قدمت دارد.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

موزه فرش دستباف تبریز با استانداردهای جهانی

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری آذربایجان‌شرقی از رعایت استانداردهای جهانی در احداث موزه تخصصی فرش تبریز خبر داد.
«مرتضی آبدار» در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این‌که استانداردهای بین‌المللی در ساخت بنا، زیبایی بصری، خدمات رفاهی و تجهیزات ایمنی در این موزه لحاظ می‌شود، اظهار کرد: بهره‌گیری از دانش تخصصی دانشگاه هنر اسلامی تبریز، خانه فرش و نیز پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری در این راستا موثر و ضروری است.
موزه فرش دستباف
وی از پیشرفت 64 درصدی موزه تخصصی فرش خبر داد و افزود: این پروژه توسط میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان احداث می‌شود و تاکنون 9 میلیارد تومان برای احداث موزه هزینه شده‌ که به‌علت ایرادات قانونی پیمانکار تعویض شده است، یقیناً به محض استخدام پیمانکار جدید، پروژه تکمیل و مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.
مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری آذربایجان‌شرقی ادامه داد: برای تکمیل پروژه طبق نظر کارشناسان حدود 11 میلیارد تومان دیگر اختصاص داده می‌شود که در مجموع حدود 20 میلیارد تومان برای این موزه هزینه می‌شود که امیدواریم در سه ماهه نخست سال 97 موزه تخصصی فرش افتتاح و مورد بهره‌برداری قرار گیرد.
آبدار نحوه طراحی، چیدمان و نگاه متفاوت این موزه به حوزه فرش و فرشبافی را بی‌نظیر دانست و گفت: موزه در زمینی به مساحت 10 هزار متر مربع در چهار طبقه طراحی شده و دارای بخش ویژه گالری و ورک‌شاپ است.
وی هم‌چنین از نمایش همه مراحل تولید، اقدامات نگهداری، شیوه شستن و نیز نگهداری مستندات در خصوص تاریخچه فرش در این موزه خبر داد.
مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری آذربایجان‌شرقی با تأکید بر سابقه تاریخی غنی این صنعت در استان و نقش موثر فرش در رونق اقتصادی، یادآور شد: در راستای حفظ و نمایش هر چه بهتر صنعت فرش در آذربایجان‌شرقی، پروژه احداث موزه تخصصی فرش در تبریز پس از مکان‌یابی و تعیین محتوا آغاز شده‌ است که نقش تأثیرگذاری در رونق گردشگری منطقه و کشور خواهد داشت.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب