تولید سفره کردی در خراسانشمالی
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسانشمالی گفت: روش سنتی تولید صنایع دستی در استان مهمترین عامل استقبال نکردن مردم از خرید آنهاست.
خبرنامه کارایان
علی عابدی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا افزود: تولید سفره کردی در این استان به صورت هدفمند نیست و تولیدکنندگان بدون اینکه توجه کنند این محصولات در چه جایی باید مورد استفاده قرار گیرد، تولید میکنند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا تغییرات ایجاد شده در طرح و رنگ گلیمهای سفره کردی بر روی اصالت این محصولات تاثیر نمیگذارد؟ ادامه داد: با تغییر طرح و یا رنگ در این گلیمها به دنبال حذف آنها نیستیم بلکه این تغییرات باید به گونهای باشد که اصالت آنها حفظ شود. هر کدام از صنایع دستی که نتوانند خود را با شرایط کنونی وفق دهند خود به خود با تمایل نداشتن مردم از خرید، حذف میشوند.
عابدی خاطرنشان کرد: تولید صنایع دستی باید پویا و فعال باشد تا بتواند در چرخه زندگی مورد استفاده قرار گیرد.
این مقام مسئول گفت: باید در گلیم سفره کردی تغییراتی در طرح، رنگ و ابعاد آن ایجاد شود تا مردم بتوانند از آن در قسمتهای مختلف زندگی استفاده کنند و استفاده از این صنعت دست فقط به عنوان کفپوش مناسب نیست.
وی خاطرنشان کرد: در گذشته گلیمها به دلیل جنس زبری که داشتند به عنوان کفپوش در زندگی عشایری استفاده میشد اما هم اکنون دیگر چنین کاربردی ندارد و برخی از شرکتهای تولیدی قسمت پشتی این محصول را با چرم پوشانده اند تا بتوان از آن بر روی سرامیک استفاده کرد. در گذشته این محصول به صورت مستطیل و یا مربع بود که در حال حاضر سفره کردیهایی به شکل دایرهای نیز بافته میشود که میتوان از آن در آشپزخانهها استفاده کرد. علاوه بر آن، سفارشهایی برای استفاده از این محصولات به عنوان روکش خودرو از سوی شرکتهای مربوطه به برخی از بافندگان گلیم سفره کردی در این استان شده است.
به گفته عابدی، سالانه حدود 200 هزار متر مربه گلیم سفره کردی در این استان تولید میشود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا تغییرات ایجاد شده در طرح و رنگ گلیمهای سفره کردی بر روی اصالت این محصولات تاثیر نمیگذارد؟ ادامه داد: با تغییر طرح و یا رنگ در این گلیمها به دنبال حذف آنها نیستیم بلکه این تغییرات باید به گونهای باشد که اصالت آنها حفظ شود. هر کدام از صنایع دستی که نتوانند خود را با شرایط کنونی وفق دهند خود به خود با تمایل نداشتن مردم از خرید، حذف میشوند.
عابدی خاطرنشان کرد: تولید صنایع دستی باید پویا و فعال باشد تا بتواند در چرخه زندگی مورد استفاده قرار گیرد.
این مقام مسئول گفت: باید در گلیم سفره کردی تغییراتی در طرح، رنگ و ابعاد آن ایجاد شود تا مردم بتوانند از آن در قسمتهای مختلف زندگی استفاده کنند و استفاده از این صنعت دست فقط به عنوان کفپوش مناسب نیست.
وی خاطرنشان کرد: در گذشته گلیمها به دلیل جنس زبری که داشتند به عنوان کفپوش در زندگی عشایری استفاده میشد اما هم اکنون دیگر چنین کاربردی ندارد و برخی از شرکتهای تولیدی قسمت پشتی این محصول را با چرم پوشانده اند تا بتوان از آن بر روی سرامیک استفاده کرد. در گذشته این محصول به صورت مستطیل و یا مربع بود که در حال حاضر سفره کردیهایی به شکل دایرهای نیز بافته میشود که میتوان از آن در آشپزخانهها استفاده کرد. علاوه بر آن، سفارشهایی برای استفاده از این محصولات به عنوان روکش خودرو از سوی شرکتهای مربوطه به برخی از بافندگان گلیم سفره کردی در این استان شده است.
به گفته عابدی، سالانه حدود 200 هزار متر مربه گلیم سفره کردی در این استان تولید میشود.
خبرنامه کارایان
بازدید کننده گرامی ، شما به عضویت سایت در نیامده اید.
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید.
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید.