فرش دستباف روستایی نهاوند نیازمند حمایت
وی گفت: متأسفانه چند سالی است به دلیل رکود بازار و گسترش کارخانههای فرش ماشینی این صنعت سنتی و قدیمی در نهاوند کم کم به فراموشی سپرده میشود که مهمترین مشکلات آنها بیمه و صادرات است.
مدیرعامل تعاونی فرش دستباف روستایی نهاوند افزود: در سال 1371 تعاونی قالی و فرش دستباف روستایی نهاوند با 100 میلیون ریال سرمایه اولیه و تعداد 300 نفر عضو کار خود را آغاز کرد که هماکنون دارای بیش از 3 هزار نفر عضو میباشد و در دوران اوج تعاونی سالانه بیش از 6000 مترمربع انواع قالی و فرش دستباف تولید میشود.
وی بیان کرد: از مجمع 161 روستای دارای سکنه نهاوند نزدیک به نیمی از آنها در کار تولید قالی و فرش بودند و از گذشته تا امروز نهاوند به عنوان قطب تولید قالی و فرش دستباف روستایی در استان بود که بیش از 3000 هزار نفر عضو گواه این گفته است.
حسنوند اظهار داشت: متأسفانه در حال حاضر به دنبال افت قیمت و رکود بازار تولید و گرانی مواد اولیه تولید سالانه ما به کمتر از 3500 مترمربع کاهش یافت و اگر مشکل بیمه و صادرات آن را بهطور مستمر حل کنیم بازهم مردم به سمت آن گرایش پیدا میکنند.
وی افزود: بااینحال همچنان فرش وقالی دستباف نهاوند بارنگ و نقشههای متنوع مشتری خاص خود را در کشورهای آسیایی اروپایی و حتی آمریکای لاتین دارد که هر از چند گاهی صادر میشود و تاکنون نزدیک به 2500 نفر بافنده تاکنون بیمه شدهاند که سالانه این تعاونی برای رونق کار 30 تن پشم و مواد خام به شکل تعاونی در اختیار بافندگان قرار میدهد.
مدیرعامل تعاونی فرش دستباف روستایی نهاوند گفت: فرش و قالی دستباف نهاوند بارنگ و نقشههای متنوع مانند عشوندی، گل حیدری، تبریزی و دهها طرح جدید مشتریان خاص خود را در داخل و کشورهایی در قاره آسیا، اروپا و حتی آمریکای لاتین دارد که توسط اتحادیه فرش ایران به این کشورها صادر میشود.
خبرنامه کارایان
نظرات دیگران
در حال حاضر نظری ارسال نشده است ، اولین نفر باشید !