فرش تبریز در پسا عنوان "تبریز، شهر جهانی بافت فرش"

فرش تبریز در پسا عنوان "تبریز، شهر جهانی بافت فرش"

انتخاب تبریز به عنوان "تبریز، شهر جهانی بافت فرش" در سال 94 یکی از مهمترین رویدادهای این شهر و هم‌چنین فرصتی بی‌نظیر برای بهبود وضعیت نابسامان صنعت فرش


فرش تبریز

آذربایجان‌شرقی و حتی ایران بود. اما آیا اقدامات درخور این عنوان برای شناساندن فرش تبریز در یک سال اخیر انجام شده است؟!

به گزارش ایسنا، همان‌طور که همگان می‌دانیم فرش تبریز آن چنان که در گذشته در بازارهای جهانی خواهان داشته و صادرات به شکل گسترده‌ای انجام می‌شد امروزه این نقش کمرنگ تر شده است. از این رو انتخاب تبریز به عنوان "تبریز، شهر جهانی بافت فرش" به عنوان استارتی برای جرکت و جنبش مردم و مسئولان آذربایجان‌شرقی برای هر چه بیشتر ارتقا دادن جایگاه فرش تبریز در جهان بود

اکنون وارد نیمه دوم مهرماه سال 95 شده ایم؛ یعنی بیش از یک سال از این انتخاب گذشته است و سوال این است که مسئولان و مردم آذربایجان در این یک سال برای ارتقای جایگاه فرش تبریز چه اقداماتی انجام دادند؟!

مسعود سلطانی‌فر در مراسم اعطای لوح " تبریز، شهر جهانی بافت فرش " در 14 مهرماه سال 94 در تبریز گفت: فرش ایران و به ویژه تبریز یکی از برندهای صاحب نام در دنیاست شاید فرش‌های زیادی در دنیا وجود داشته باشد اما هیچ فرشی از لحاظ بافت و رنگ و طرح و کیفیت مانند فرش تبریز نمی‌شود.

معاون رئیس جمهور با تاکید بر این نکته که انتخاب تبریز به عنوان شهر جهانی بافت فرش برجهانی شدن چهره تبریز تاثیرگذار خواهد بود، افزود: اما این انتخاب بار مسئولیت این شهر را افزایش می‌دهد و باید با تأمین زیر ساخت‌ها و همبستگی ارگان‌ها و مردم تبریز و ایران پادشاهی شهر جهان را داشته باشد. همچنین توسعه این هنر می‌تواند تبریز را به مقاصد بزرگ گردشگران تبدیل کند.

سلطانی‌فر در خاتمه صحبت‌های خود درخواست کرد تا هر سال ۱۴ مهر ماه به عنوان روز ملی ثبت جهانی شهر تبریز گرامی داشته شود؛ اظهار کرد: تمام سعی خود را به کار خواهیم گرفت تا با تامین و تخصیص اعتبار لازم 14 مهر سال آینده، شاهد افتتاح موزه فرش تبریز باشیم.

معاون رئیس جمهور در این روز قول افتتاح موزه فرش تبریز را داد اما آیا عملی شد؟!

محمد اسماعیل سعیدی نیز به ایسنا گفت: انتخاب تبریز به عنوان پایتخت جهانی فرش فرصت استثنایی بود که باید به صورت صد درصدی از آن بهره برداری می کردیم تا فرش تبریز به جایگاه اصلی و گذشته خود به عنوان برندی معروف و با کیفیت برگردد اما متاسفانه بهره برداری مورد انتظار و مطلوب در این یک سال انجام نشد.

فرش تبریز دوره بحرانی خود را سپری می‌کند

نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی بر لزوم توجه مسئولان برای احیای صنعت فرش تبریز تأکید کرد و افزود: فرش تبریز دوره بحرانی خود را سپری می‌کند و در وضعیت خطرناکی قرار دارد، مسئولان نباید نسبت به این بحران بی تفاوت باشند چرا که فرش بخشی از هویت و فرهنگ مردم آذربایجان است و می تواند در صورت احیا بسیاری از مشکلات اقتصادی کشور را حل کند.

وی تاکید کرد: مسئولیت صنعت فرش با وزارت صنعت، معدن و تجارت است و متأسفانه در این وزارتخانه به دلیل کارهای زیاد وقتی برای رسیدگی به مسائل و مشکلات فرش وجود ندارد و به همنی دلیل است که صنعت فرش مغفول مانده است.

وی افزود: اولین کاری که باید انجام شود مرکز ملی فرش از وزارتخانه صنعت جدا شده و سازمانی مجزا برای فرش در نظر گرفته شود در این خصوص شخصاً نامه‌ای به رئیس جمهور نوشته‌ام اما متاسفانه هنوز هیچ اقدامی در این خصوص انجام نشده است.

سعیدی ادامه داد: برای نفت که عامل بسیاری از مشکلات اقتصادی در کشور است وزارتخانه مجزا در نظر گرفته شده است اما صنعت فرش که روزی ردیف اول در ارزآوری به کشور بود، مغفول مانده و در گوشه ای از یک وزارتخانه پر دغدغه آرام گرفته است!

نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تبریز قطب اصلی فرش ایران است، اظهار کرد: رویداد بزرگ تبریز 2018 پیش روی است پس باید در زمینه احیای صنعت فرش نیز اقداماتی شود تا تبریز در این زمینه نیز نقشی متفاوت و متمایز ایفا کند.

برای بررسی کارشناسی این مسئله به سراغ رئیس دانشکده فرش دانشگاه هنراسلامی تبریز می رویم.


وندشعاری در این زمینه به خبرنگار ایسنا گفت: اقداماتی که باید برای هر چه بیشتر شناساندن فرش تبریز انجام می شد ازطریق دستگاه های دولتی چون استانداری و میراث فرهنگی باید پیگیر باشید. ما در دانشکده فرش از لحاظ آموزشی پیشرفت های زیادی را در طول یک سال اخیر شاهد بوده ایم.

وی با بیان اینکه تنها ارتقا و پیشرفت آموزشی و پژوهشی فرش بر عهده ما دانشگاهیان بوده است، افزود: در طول یک سال اخیر حوزه آموزشی را با اضافه کردن مقطع کارشناسی ارشد فرش در دانشکده ارتقا داده ایم.

وی ادامه داد: هم چنین پژوهش های تخصصی و کاربردی زیادی نیز توسط اساتید و دانشجویان این دانشکده انجام شده است که شگفتی شورای جهانی را نیز در پی داشته است.

با توجه به گفته های این استاد و کارشناس حوزه فرش برای بررسی چگونگی عملکرد دستگاه های ذی ربط در راستای ارتقای جایگاه فرش تبریز در یک سال اخیر به سراغ معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی استان می رویم.

فرشاد به آفرین در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه روند عمرانی موزه فرش تبریز در حال انجام است، اظهار کرد: این پروژه پروسه ای بلند مدت است که پیش بینی می شود تا اواخر سال 96 شاهد افتتاح این موزه در تبریز باشیم!

وی افزود: متولی اصلی فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت است اما بر اساس تقسیم کاری که انجام گرفته است وظایفی نیز بر عهده سازمان میزاث فرهنگی نهاده شده است.

وی ادامه داد: اجرای نخستین اجلاس سران کشورهای مجمع گفتگوی آسیایی یکی از نتایج و پیامدهای انتخاب تبریز به عنوان شهر جهانی فرش بود که توانستیم از این فرصت به خوبی بهره برداری کنیم.

به آفرین تاکید کرد: لوگوی تبریز شهر جهانی فرش توسط سازمان میراث فرهنگی طراحی و به تمامی نهادها ابلاغ و ارسال شد. هم چنین کتابچه و بروشورهایی در این خصوص آماده سازی و در سطح هر و میان گردشگران توزیع شد.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی استان با اشاره به برگزاری نمایشگاه صنایع دستی در شهر اصفهان گفت: اخیرا در این نمایشگاه غرفه ای نیز تحت عنوان تبریز شهر جهانی فرش متعلق به استان آذربایجان شرقی بود که فرشی با عنوان فرش صلح جهانی توسط هنرمند تبریز بافته شده بود، در این غرفه رونمایی شد. این فرش قرار است تمام شهرهای جهان را به عنوان سیمرغ صلح جهانی سیر کند.

وی افزود: دبیرخانه دائمی شهرجهانی فرش نیز تا چند روزدیگر رسما در تبریز اغاز به کار می کند. برگزاری ورک شاپ هایی در خصوص فرش تبریز از جمله برنامه های ما خواهد بود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: انتخاب شهر جهانی فرش چهار سال یکبار صورت می گیرد اما سالانه این انتخاب توسط شورای جهانی ارزیابی می شود. گزارش عملکرد و اقدامات خود را به شورای جهانی فرش ارسال کردیم تا مورد ارزیابی واقع شود.



خبرنامه کارایان

بازگشت


بازدید کننده گرامی ، شما به عضویت سایت در نیامده اید.
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید.

نظر دهید :

نام شما :*
ایمیل شما :
نظر شما :
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent
کد را وارد کنید : *
عکس خوانده نمی شود